Voiko Pergo-vinyylilattiaa käyttää tiloissa, joissa on lattialämmitys tai -jäähdytys?

Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi koskien Pergo-vinyylilattian asentamista tiloihin, joissa on lattialämmitys tai -jäähdytys.

Vinyylilattia ja lattialämmitys ovat kuin luodut toisilleen, mikä tekee vinyylistä erittäin suositun ratkaisun niin remontoitaviin kuin uusiinkin kohteisiin. Kaikki Pergo-vinyylilattiat voi yhdistää matalalämpöiseen lattialämmitykseen tai -jäähdytykseen.

Lattialämmitystyypit

Pergo-vinyylilattiat ovat yhteensopivia matalalämpöisen lattialämmityksen kanssa. Tämä tarkoittaa, että vinyylin kosketuslämpötila saa olla enintään 27 °C. Vinyylilattian voi asentaa ainoastaan aluslattiaan upotetun vesikiertoisen tai sähköisen lattialämmityksen päälle. Uudet aluslattiaan sijoitettavat järjestelmät kuten infrapunalämmityskalvot eivät sovellu vinyylilattioille. Kun Pergo-vinyylilattia asennetaan lattialämmityksen yhteyteen, ohjeita on noudatettava tarkoin.

Lataa ohjeet - Click Lataa ohjeet - Glue

Vinyylilattia ja lattialämmitys: muista nämä

Kun vinyylilattia yhdistetään lattialämmitykseen, on varmistettava, että kokonaislämmönvastus on enintään 0,15 K m²/W. Mitä korkeampi lämmönvastus on, sitä kauemmin lattian lämpeneminen kestää ja sitä tehottomampi lattialämmitys on. Pergo-vinyylilattiat sopivat täydellisesti tähän tarkoitukseen: Pergon 4,5 mm:n vinyylin kokonaislämmönvastus on 0,015 K m²/W liimattuna tai 0,025–0,070 K m²/W kelluvana asennuksena alusmateriaalin kanssa. Toisin sanoen, liimattu lattia johtaa lämpöä hieman paremmin. Pergo-vinyylin lämmönvastus on ilmoitettu lattialämmitystä koskevissa erityisohjeissa.

Lattialämmityksen alle on tärkeää asentaa eristävä kerros, joka eristää paremmin kuin vinyyli. Tällä tavoin lämpö heijastuu pois eristävästä kerroksesta ja johtuu lattian läpi.

Vinyylilattiat ja lattiajäähdytys

Lattiajäähdytys toimii samalla periaatteella kuin lattialämmitys, paitsi että se käyttää kylmää vettä kuuman sijaan. Siksi on tärkeää, että lattiajäähdytystä käytettäessä kosteuden tiivistyminen lattian sisään estetään kehittyneellä seuranta- ja suojajärjestelmällä. Tämä estää kosteusvaurioiden syntymisen lattiaan.

Vinyylilattian asennus lattialämmityksen yhteyteen

Pergo-vinyylilattian voi asentaa kahdella eri tavalla: liimattuna tai kelluvana. Yleisiä asennusohjeita noudatetaan, jollei lattialämmitystä koskevissa erityisohjeissa toisin mainita. Jos olet epävarma, kysy neuvoa jälleenmyyjältäsi.

Lataa ohjeet - Click Lataa ohjeet - Glue

Lue lisää:


Oliko tästä artikkelista apua?

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.


Etsi lähin Pergo-jälleenmyyjä