Go to content Go to search
pariskunta nauraa ja syö lounasta beigellä laminaattilattialla

Toivottavasti emme näe sinua uudelleen elinikäsi aikana

Kyse ei ole siitä, ettemmekö pitäisi sinusta tai arvostaisi sinua, sillä se on meille erittäin tärkeää. Vastuullisuuden lisäämiseksi meidän kaikkien on ostettava vähemmän ja vaadittava enemmän käyttämiltämme tuotteilta. Lattiamme on suunniteltu kestämään – asennushetkestä koko eliniän ajan. Suurimmalla osalla niistä on maailman tunnetuimmat ympäristömerkkisertifioinnit (Joutsenmerkki ja EU Ecolabel -ympäristömerkki). Kestävät tuotteet kiistatta rajoittavat ympäristöjätteen määrää, mutta näiden tuotteiden valmistustapa on myös tärkeä. Tästä syystä esimerkiksi laminaattilattioiden ydin valmistetaan talteenotetusta puusta. Siksi myös kierrätämme ja vähennämme tuotantojätteen määrää. Voit olla varma, että teet hyvän valinnan ostaessasi Pergo-lattian. Tiedät myös, että sinun ei tarvitse ostaa uutta pitkään, pitkään aikaan.

Tutustu lattioihimme

 
 • Osta eliniäksi

  Olemme niin varmoja lattioidemme kestävyydestä, että niillä on elinikäinen takuu. Tämä on hyväksi sekä sinulle että ympäristölle.

  Olemme niin varmoja lattioidemme kestävyydestä, että niillä on elinikäinen takuu. Tämä on hyväksi sekä sinulle että ympäristölle.

 • Valitse ympäristösertifiointi

  Kaikilla laminaatti- ja parkettilattioillamme on arvostettu Joutsenmerkki. Itse asiassa olemme ensimmäinen valmistaja, jonka lattialle on myönnetty kyseinen ympäristömerkki – jo vuonna 1995.
  Kaikilla laminaatti- ja parkettilattioillamme on arvostettu Joutsenmerkki. Itse asiassa olemme ensimmäinen valmistaja, jonka lattialle on myönnetty kyseinen ympäristömerkki – jo vuonna 1995.
 • Liity jätefanien joukkoon

  Valmistamme laminaattilattioidemme ytimen talteenotetusta puusta. 99 % omasta teollisuusvinyylijätteestämme kierrätetään sisäisen tuotantoprosessimme kautta, mainitaksemme muutamia esimerkkejä aloitteistamme.
  Valmistamme laminaattilattioidemme ytimen talteenotetusta puusta. 99 % omasta teollisuusvinyylijätteestämme kierrätetään sisäisen tuotantoprosessimme kautta, mainitaksemme muutamia esimerkkejä aloitteistamme.
 
isä leikkii tyttärensä kanssa lastenhuoneessa, joka on täynnä leluja

Mukanasi koko elinikäsi

Lattiamme on tehty kestämään. Tarkoituksenamme on säästää sinut uuden lattian ostamiselta mahdollisimman pitkään. Siitä on hyötyä sekä sinulle että lapsille, jotka perivät planeettamme. Tästä syystä myös tarjoamme elinikäisen takuun ja pyrimme jatkuvasti tekemään lattioistamme entistäkin kestävämpiä. Muut valmistajat toivovat sinun palaavan hakemaan lisää samaa tuotetta yhä uudelleen, mutta me emme. Sen sijaan keskitymme innovaatioihin, joiden ansiosta Pergo-lattiasi kestävät pidempään, kuten olemme tehneet laminaattilattian keksimisestä lähtien. Esimerkkejä innovaatioista ovat StayClean+, joka suojaa vesiroiskeilta ja tahroilta, tai TitanX™, joka on patentoitu naarmuuntumista ehkäisevä teknologiamme. Kun valitset Pergo-lattian, se pysyy todennäköisesti mukanasi pitkän aikaa.

 
vaalean beige laminaattilattia ja ruskeat tuolit

Onko olemassa vastuullista suunnittelua?

Kyllä vain, pohjoismainen perintömme näkyy monella tapaa, eikä vähiten muotoilufilosofiassamme. Minimalistinen, toiminnallinen muotoilu kestää vaihtuvia trendejä ja lyhytaikaisia villityksiä. Se antaa kotiisi ajatonta, kestävää ja vastuullista kauneutta. Muotoilua, joka pysyy ajankohtaisena. Toisin sanoen lattiamme on fiksu valinta pitkällä tähtäimellä.

 

Korjaa, älä vaivu epätoivoon

Pergo-lattiat ovat synonyymi laadulle ja kestävyydelle, elämässä kuitenkin tapahtuu kaikenlaista. Esimerkiksi juhlat eivät mene suunnitellusti, lapset ovat lapsia, piikkikorkoiset tanssijat villiintyvät illalliskutsuilla tai vaikka vain keittiöveitsi putoaa lattialle. Ei kuitenkaan syytä huoleen! Ei vähääkään. Sinun ei tarvitse ostaa uutta lattiaa. Pergo-korjausvahan avulla voit korjata vaurioituneet laminaatti- ja parkettilankut nopeasti ja helposti. Myös vaurioitunut lankku on mahdollista vaihtaa.

 
HDF-kuidut

Joutsen näyttää tältä

Ensinnäkin, ne ovat kaikkien aikojen majesteettisin lintu. Toiseksi, olemme tehneet yhteistyötä arvostetun Joutsenmerkin kanssa jo pitkään. Yhteistyön voisi sanoa olevan jatkuva ja kehittyvä rakkaustarina, sillä saimme Joutsenmerkin maailman ensimmäisenä lattianvalmistajana – jo vuonna 1995! Voit olla siis huoleton valintasi suhteen, sillä yksi maailman tavoitelluimmista ympäristömerkintäjärjestelmistä on antanut meille hyväksyntänsä. Meillä on myös muita hyviä ystäviä, kuten EU Ecolabel, jonka saimme ensimmäisenä laminaattilattioiden valmistajana vuonna 2016. Nykyään kaikilla laminaateillamme on kyseinen merkintä. Myös Cradle to Cradle Certified Material Health Certificate™ -sertifiointijärjestelmä antoi tunnetun sertifioinnin Lillehammer-mallistollemme vuonna 2023. Se on meille yhtä tärkeä.

 

Toimialamme saattaa olla todella kyllästynyt meihin

Jos olemme jossain asiassa huonoja, niin se on hiljaa istuminen ja status quon hyväksyminen. Pyrimme vaikuttamaan toimialaamme niin, että se parantaisi toimintaansa, välttäisi oikoteiden käyttämistä, ei lupaisi liikaa, ei toimittaisi lupaamastaan heikompaa laatua ja huomioisi tulevaisuuden jo tänään. Siksi teemme yhteistyötä Joutsenmerkin kanssa, osallistumme poliittisiin keskusteluihin ja seminaareihin ja puhumme kolmansien osapuolten sertifiointien tärkeydestä jokaiselle, joka haluaa kuunnella (ja jopa muutamille, jotka eivät halua). Nämä sertifioinnit ohjaavat kuluttajia tekemään vastuullisia valintoja.

 

Maailman ensimmäiset Joutsenmerkin saaneet laminaattilattiat

 
talteenotettuja puupaloja

Laitamme jätteet lattioihin

Emme todellakaan pidä resurssien tuhlaamisesta, joten äärettömän kauniiden Pergo-laminaatti- ja parkettilattioiden HDF-runkolevy (tiheä kuitulevy) valmistetaan 100 % talteenotetusta puusta. Keräämme puujätettä sahoilta, tienvarsien hoidosta ja vastaavista lähteistä. Muuten se päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi, mikä ei mielestämme ole hyvä asia. Joten me käytämme sitä ja sinä kävelet sen päällä.

 
lapsi piirtää ja makaa valkoisella laminaattilattialla

Kierrättäen eteenpäin

Resurssien suhteen tämä on tärkeää. Kiertotalous tasoittaa tietä vastuullisuudelle. Kierrätämme sisäisen vinyylijätteemme takaisin tuotantolinjalle, itse asiassa jopa 99 % siitä. Nyt otamme merkittävän harppauksen eteenpäin investoimalla uuteen tuotantolinjaan, joka pystyy kierrättämään vanhat vinyylilattiat. Lisäksi olemme todella innoissamme saatuamme ensimmäisen Cradle to Cradle -sertifiointimme: pronssinen Cradle 2 Cradle Certified Material Health Certificate™ -sertifikaatti Lillehammer-laminaattilattiallemme. Standardi määrittelee tuotteet ja materiaalit, joita pidetään ikuisesti kierrätettävinä resursseina. Lisäksi työskentelemme aktiivisesti 2030-tavoitteemme eteen: haluamme HDF-levyjemme sisältävän 25% kierrättettyjä puukuituja. Tämän tekee mahdolliseksi emoyhtiömme UNILINin kehittämä innovatiivinen läpimurto, jonka avulla voimme kierrättää käytetyt HDF-levyt.

 
Unilinin biopolttoainevoimalaitos

Jäte on tehokasta

Ehkäpä DNA:mme skandinaavinen geeni saa meidät itkemään joka kerta, kun resursseja heitetään hukkaan. Siksi olemmekin erittäin iloisia siitä, että Pergon emoyhtiö UNILINillä on kaksi biopolttoainevoimalaitosta. Näissä laitoksissa puupöly ja kierrätykseen soveltumaton puujäte muunnetaan vihreäksi energiaksi, jota puolestaan käytetään tietyissä osissa omia valmistusprosessejamme.

 

Paras numero on 0

UNILIN Group on sitoutunut saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä EU:n vihreän kehityksen ohjelman mukaisesti. Tämä on tiukka, armottoman tieteellinen kolmannen osapuolen tavoite, jonka pyrimme saavuttamaan innokkaasti. Vuoteen 2030 mennessä haluamme vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjämme 42% ja tuotantoketjumme alku- ja loppupään toimittajien päästöjä 12 %. Nämä tavoitteet vahvistettiin Science Based Targets-aloiteeessa (SBTi). Tämä on yhteishanke CDP:n (Carbon Disclosure Project), YK:n yritysvastuualoitteen (UN Global Compact), maailman luonnonvarainstituutin WRI:n (World Resources Institute) ja WWF:n (Worldwide Fund for Nature) välillä. SBTi arvioi ja vahvistaa itsenäisesti yritysten ilmastotavoitteita. Asetetut ja vahvistetut ilmastotavoitteemme vuodelle 2030 ohjaavat meitä oikeaan suuntaan, jotta voimme auttaa osaltamme rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 °C:een Pariisin sopimuksen mukaisesti. Voit siis olla huoleti, kun tiedät, että Pergo-lattioittesi ympäristövaikutukset on tarkastettu tarkasti, kuten pitääkin.