Miten hoidan laminaattilattiaani?

Pergon huipputiivis TitanX™-pinnoite estää lian tarttumisen, joten Pergo-laminaattilattiat on helppo puhdistaa

Laadukkaiden, ergonomisesti suunniteltujen kunnossapitotarvikkeidemme ansiosta sinun on entistä helpompaa pitää lattiat pidempään uudenveroisina. Pergo-lattiasi pysyy hohtavana, jos vältät tavallisten puhdistustuotteiden, kuten saippuoiden ja puhdistusaineiden käyttöä, sillä ne muodostavat kalvon lattian pinnalle. Oikein käytettynä Pergon all round -erikoispesuaine poistaa lian jättämättä lattian pintaan kalvoa.

Miten hoidan laminaattilattiaani?

Laminaattilattian puhdistus: tahrojen poistaminen

Laminaattilattian puhdistus: kengän korkojen jälkien poistaminen

Laminaattilattian puhdistus: nesteiden poistaminen

Normaali siivous

Pyyhi lattia nihkeällä mopilla vain tarvittaessa. Käytä Pergo All round Floor Cleaner -puhdistusainetta ja Pergo-moppiliinaa. Kostuta moppiliina lämpimällä vedellä ja Pergo All-round Floor Cleaner -puhdistusaineella (sekoita 2 korkillista Pergo All-round Floor Cleaner -puhdistusainetta (käytä pullon korkkia) 10 litraan vettä). Sekoita huolellisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti. Älä annostele liikaa. Käytetty moppi on pestävä merkintöjen mukaan lämpötilassa 60 °C ilman lisäaineita. Älä käsittele suurempia kuin 15 – 20 m²:n alueita kerrallaan. Varmista, että lattia on kuiva nihkeämoppauksen jälkeen.

Hyvin likaiset tai tahraiset lattiat

Poista sitkeät tahrat tai merkinnät käyttämällä Pergo All-round Floor Cleaner -puhdistusainetta ja puhdasta moppia, liinaa tai naarmuttamatonta valkoista tai punaista sientä, jos tarvitset tehokkaampaa käsittelyä. Anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Poista tahra pyyhkimällä se pois puhtaalla mopilla, joka on kostutettu haaleaan veteen. Toista tarvittaessa. Pyyhi kuivaksi jälkeenpäin.

Tahranpoisto-opas

Tahraiset alueet: Käytä kohtaan Pergo All round Floor Cleaner -puhdistusainetta. Anna puhdistusaineen vaikuttaa tahraan muutaman minuutin ajan. Poista tahra pyyhkimällä se pois puhtaalla mopilla, joka on kostutettu haaleaan veteen. Toista tarvittaessa.

Suklaa, rasva, mehu, likööri, viini: Ruiskuta Pergo All round Floor Cleaner -puhdistusainetta tai käytä lämmintä vettä, johon on lisätty All round Floor Cleaner -puhdistusainetta. 

Terva, värikynä, huulipuna, kengänkiillotusaine, muste, hiili, kynsilakka, savukkeet: Denaturoitu alkoholi, asetoni tai kotitalouspuhdistusaine 

Steariini, purukumi: Anna kovettua ja raaputa pois varovasti.

Vältä vahausta ja kiillotusta

Älä koskaan vahaa tai kiillota Pergo-laminaattilattiaa. Älä koskaan hankaa lattiaa teräsvillalla tai muulla karkealla materiaalilla, sillä se voi vahingoittaa lattian ulkonäköä ja rakennetta.

Lisäkäsittelyt

Jotkin kuvioidut pinnat edellyttävät seuraavanlaista erityiskäsittelyä:

Mattapinnat. Yleensä lika tarttuu tiukimmin mattapintaisiin lattioihin. Siksi suosittelemme, että tällaiset lattiat pestään useammin. 

Kiiltävät pinnat. Kuivuneet vesijäljet näkyvät yleensä selvimmin kiillotetuilla pinnoilla. Pyyhi aina kuivalla mopilla nihkeäpuhdistuksen jälkeen. 

Viistereunaiset lattiat. Koska vesi voi kertyä viisteisiin, muista aina pyyhkiä lattia kuivaksi.

Suojaa lattiasi

Suosittelemme, että toimistotuoleissa käytetään erityisiä pyöriä, jotka on tarkoitettu koville lattioille. Suojaa lattia myös käyttämällä huopatassuja huonekalujen jaloissa. Käytä myös aina kynnysmattoa ulko-ovella.

PGCLEANALL1000 Laminaattilisävarusteet All round Floor Cleaner PGCLEANALL1000
All round Floor Cleaner
PGCLEANALL1000
Lattioiden yleispuhdistusaine. Tarkoitettu erityisesti laminaatti- ja puulattioiden puhdistukseen. Sopii erinomaisesti lian, rasvatahrojen ja kengänjälkien poistamiseen sekä päivittäiseen siivoamiseen.
PGREPAIR Laminaattilisävarusteet Korjausvaha PGREPAIR
Korjausvaha
PGREPAIR
Korjausvaha. Korjaa vaurioituneiden lankkujen värin nopeasti ja helposti Pergo-puumalliston värisillä vahaväreillä. Sisältää 1 sulatusveitsen, 1 kamman ja 7 vahapuikkoa.
PGCLEANINGKIT Laminaattilisävarusteet Siivoussetti PGCLEANINGKIT
Siivoussetti
PGCLEANINGKIT
Korkealaatuinen moppi, jossa on normaalia pidempi ergonominen varsi sekä moppiteline.