Hoito

Rakastettavan helppo asuinkumppani.

Puulattiaa on tärkeää puhdistaa ja hoitaa säännöllisesti, jotta sen alkuperäinen rakenne ja yleisilme säilyisivät pidempään. Lattian pinta on suositeltavaa puhdistaa asennuksen jälkeen – ja ennen huoneen sisustamista – imurilla tai kuivalla mopilla. Pinta voidaan tarvittaessa puhdistaa myös kostealla mikrokuitumopilla, joka poistaa asennuksesta mahdollisesti jääneen lian.

Pidä lattiasi kuivana

Pyri puhdistamaan ja hoitamaan lattiaasi mahdollisimman kuivilla välineillä, kuten mikrokuitumopillamme, joka poistaa likaa tehokkaasti.

Toisinaan lattia voi olla tarpeen puhdistaa myös kevyesti kostutetulla mopilla tai liinalla. Parhaiden tulosten aikaansaamiseksi lattia kannattaa puhdistaa mikrokuitumopilla ja Pergo Allround floor cleaner -yleispuhdistusaineella. Puhdistusaine sopii lakatuille ja öljytyille lattioille. Se puhdistaa lattian perusteellisesti, suojaa lattian alkuperäistä ilmettä ja pitää lattian hygieenisenä ilman tuotteen kertymistä lattian pintaan.  

Varovasti veden kanssa

Käytettävän veden määrän kanssa on oltava varovainen, sillä puumateriaali kestää vain rajallisesti vettä. Hyvä nyrkkisääntö on, että pinnan tulisi olla täysin kuiva 60 sekunnissa.

Älä käytä teräsvillaa

Lattian puhdistamiseen ei saa koskaan käyttää teräsvillaa tai muuta karkeaa materiaalia, sillä se voi vahingoittaa pintakerroksen rakennetta ja ulkonäköä. Pergo-puulattiaa ei saa vahata tai kiillottaa.

Miten puulattiaa tulee hoitaa?

Tahrojen poistaminen puulattiasta

Miten puulattian pintaa voidaan käsitellä ilman hiontaa?

Miten lemmikkieläimen pissan saa puhdistettua puulattiasta?

Miten voin korjata natisevan puulattian?

Miten vaihdan lankun kovapuulattiassani?