Go to content Go to search
isä leikkii tyttärensä kanssa lastenhuoneessa, joka on täynnä leluja

Mukanasi koko elinikäsi

Valmistamme lattiamme kestämään koko eliniän. Olipa kyse mistä tahansa lemmikkien tai lasten aiheuttamista vaaroista, kuten vedestä, ne pysyvät rinnallasi. Meille kestävyys on tiiviisti sidoksissa kestävään kehitykseen, sillä kestävät tuotteet tuottavat vähemmän jätettä. Kestävä kehitys on todella tärkeää meille, kuten varmaan arvasitkin.

Laminaattilattioiden keksijänä rikomme rajoja tavoitellessamme kestävää kehitystä. Esimerkiksi laminaattilattioiden ydin muodostuu HDF:stä (tiheä kuitulevy), joka on valmistettu muiden teollisuudenalojen jätevirroista saadusta puusta. Tämä on hyvä asia, joka minimoi ympäristövaikutustamme. Olemme ylpeitä tunnustuksesta, jota olemme saaneet kovasta työstämme. Olemme esimerkiksi saaneet ensimmäisenä lattianvalmistajana Joutsenmerkin. Olemme myös ensimmäinen, jonka laminaattilattialle on myönnetty EU Ecolabel -ympäristömerkki. Lisäksi kiertotalouteen sitoutumisemme ansiosta saimme ensimmäisenä lattianvalmistajana Cradle to Cradle Material and Health Certificate™ -sertifioinnin laminaattilattialle. Kolminkertainen eläköön-huuto!

Tutustu laminaattilattioihimme

tyttö leikkii työkalulaatikolla olohuoneen beigellä laminaattilattialla

Kestävät lattiat rajuihin leikkeihin

Pergo-laminaattilattiat on suunniteltu elinikäiseen käyttöön – ja ne kirjaimellisesti ovat valmiina kaikkeen, mitä elämä – tai lapset – tuovat tullessaan. Teemme lattioistamme lujatekoisia ja kestäviä kahdesta syystä. Ensinnäkin, emme halua sinun joutuvan murehtimaan siitä, että kestääkö lattiasi sinun ja perheesi elämää. Toiseksi, tuotteilla, joiden käyttöikä on pitkä, on pienempi vaikutus planeettamme luonnonvaroihin. Siksi jatkamme ensiluokkaisten teknologioiden kehittämistä, kuten naarmuuntumista ehkäisevä TitanX™ ja AquaSafe. Ainutlaatuinen suoja pitää laminaattilattiasi upeana pitkään. Tämän ansiosta lattiamme ovat osa maailman ympäristöystävällisimmistä lattiapäällystevaihtoehdoista. Itse asiassa, Pergo-laminaatti erottuu joukosta olemalla maailman ensimmäinen lattia, joka on saanut Joutsenmerkin.

pergon elinikäinen takuu -logo

Elinikäinen takuu

Vaikka Pergo-laminaattilattia on äärimmäisen kestävä, asioita tapahtuu. Aktiivinen elämäntapa ja lapset, illalliskutsut ja satunnaisesti olohuoneen lattiaan reikää kaivava lemmikki voivat olla haasteita mille tahansa lattialle. Pergo-laminaattilattialla ei kuitenkaan ole syytä huoleen. Niiden erinomaista kestävyyttä täydentää elinikäinen takuu (kyllä, luit oikein). Sillä vaikka lattia ei jostain syystä kestäisikään, saat uuden vielä jopa 30 vuoden jälkeen. Tämä takaa, että lattiasi pysyy kauniina vuosikausia. Tämä on myös täysin linjassa sitoutumisemme kanssa maapallon resurssien kuormittamisen minimoimiseksi. Kaikki voittavat!

Luo lisää takuuehdoista.

puut ovat parhaita

kierrätetyt puukuidut

Maailmanmestareita HDF-materiaalin kierrätyksessä

Olemme tehneet vuosikymmenien ajan kovasti töitä löytääksemme tapoja uusiokäyttää puuta ja tehdäksemme sen käyttöiästä pidemmän ja ympäristökuormituksesta pienemmän. Mikä on melko monimutkaista noin tuhannesta ja yhdestä syystä, mutta emme ikävystytä sinua niillä. koska nyt meillä on aihetta juhlaan! Otamme valtavan harppauksen eteenpäin uuden, maailman mittakaavassa ainutlaatuisen kierrätysteknologian ansiosta. UNILIN Group, yhtiö Pergon taustalla, on tällä hetkellä maailman ainoa valmistaja, joka pystyy kierrättämään HDF-kuitulevyt uusiksi materiaaleiksi, kuten Pergo-laminaattilattian ydinrungon. Näin kaksinkertaistamme puukuitujen käyttöiän, mikä antaa uusille puille mahdollisuuden kasvaa ja suojelee ympäristöä pitämällä hiilidioksidin sidottuna. Lisäksi työskentelemme aktiivisesti 2030-tavoitteemme eteen: haluamme HDF-levyjemme sisältävän 25% kierrättettyjä puukuituja.

skandinaavinen metsä ja järvi

Uusiutuva taistelija

Puut ovat kuin kaikkien lajien maailmanmestareita. Ne ovat äärettömän kauniita ja lisäksi uusiutuva luonnonvara. Ne ovat myös arvokas liittolainen taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Puut sitovat hiilidioksidia ja varastoivat sen turvallisesti koko elinkaarensa ajaksi, vaikka puuta käytettäisiin kotien kauniiden laminaattilattioiden valmistukseen. Hiilidioksidi vapautuu vasta, kun puu poltetaan, jota pyrimme välttämään niin pitkään, kuin mahdollista – siksi lattiamme ovat pitkäikäisiä ja erittäin kestäviä ja niillä on elinikäinen takuu.

peura laiduntaa niityllä

Talteenotetusta puusta on hyötyä villieläimille

Ei ole ehkä yllätys, että metsä on myös tärkeä elinympäristö eläimille ja välttämätön luonnon monimuotoisuuden edistämisessä. Sekään ei ole yllätys, että suosimme puun sivutuotteita sen sijaan, että kaataisimme uusia puita. Käytämme siksi 100-prosenttisesti talteenotettua puuta laminaattimme ydinrungon valmistukseen – yksinkertaisesti liimaamalla puulastut yhteen ja puristamalla ne erittäin tiheäksi levyksi. Niin helppoa! Keräämme tätä puujätettä sahoilta, tienvarsien hoidosta ja vastaavista lähteistä. Joten kiitos, että autat hyödyntämään puujätettä, mikä muuten päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi.

PEFC-logo

PEFC tarkoittaa vastuullisuutta

Laminaattilattiamme ovat PEFC-sertifioituja. Tiedämme, että on paljon erilaisia sertifiointeja ja ympäristömerkkejä, jotka ovat toinen toistaan vähemmän vakavasti otettavia. Ei kuitenkaan tämä, sillä se on yksi luotetuimmista kestävän puunhankinnan sertifikaateista. Tämä merkki takaa, että talteenotettu puumme on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä tai valvotusta ympäristöstä. Tällaiset asiat ovat tärkeitä. Aarniometsien suojelu ja laittomien hakkuiden estäminen varmistetaan riskianalyysin avulla. Tämän ansiosta voit esitellä upeaa uutta Pergo-laminaattilattiaasi ja olla varma siitä, että se ei edistä metsäkatoa.

Raikas tuulahdus

perhe pitää hauskaa sohvalla

Pidämme sinusta huolta

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa, sinä, minä ja kaikki muut mukaan lukien. Luonnollisesti sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys. Se on todella tärkeä ja monimutkainen asia, sillä siihen vaikuttavat miljoonat tekijät, kuten ilmanvaihto, käytetyt puhdistusaineet, kynttilöiden polttaminen ja jopa sisustus- ja lattiamateriaalit. Valmistamalla lattiamme itse tiedämme tarkasti, mitä materiaaleja ne sisältävät, joten voimme helposti valvoa haitallisten aineiden päästöjä. Siksi voit olla varma, että Pergo-lattia on hyvä valinta sinulle ja perheellesi.

Mitä ihmettä VOC-päästöt ovat?

Pahoittelut liiallisesta teknisyydestä (ja ehkä tylsyydestä),mutta mielestämme tämä on tärkeää. VOC-yhdisteet ovat haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, joilla on korkea höyrynpaine huoneenlämmössä. Tämä tarkoittaa, että ne muuttuvat todella hyvin kaasuksi ja leviävät ilmaan, vaikka ei olisi kuuma. Se on huono asia. Esimerkki VOC-yhdisteistä on formaldehydi, jota voi esiintyä lattian ainesosissa. Ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin! Laminaattilattiamme formaldehydipäästöt ovat lähes olemattomat, jopa EU:n asettamia tiukkoja rajoja pienemmät. Tämä tarkoittaa, että perheesi turvallisuus on taattu. Itse asiassa lattioidemme päästöt ovat siten verrattavissa luonnonpuun päästöihin. Tämä selittää saamamme M1- ja A+-merkinnät. Näiden merkkien osalta saimme alhaisten päästöjen suhteen parhaan luokituksen.

Vihreään energiaan siirtyminen

unilin-tehdas Avelgemissä

Tehoa jätteestä

Emme heitä edes jätteitämme hukkaan, sillä se olisi epäkunnioittavaa maapallon luonnonvaroja kohtaan. Se sijaan löydämme jätteille uuden tarkoituksen – teemme siitä jotain kaunista ja positiivista: mahtavaa, tehokasta ja vihreää energiaa. Esimerkiksi lautojen sahaamisen ja hionnan yhteydessä syntyvä puupöly voi olla liian hienoa kierrätettäväksi, mutta se sopii täydellisesti kuivausrumpujemme ja puristimiemme lämmönlähteeksi. Pystymme tällä hetkellä täyttämään 70 % laminaatti- ja vinyylilattioidemme valmistuksen lämmöntarpeesta vihreällä energialla.

metsä, järvi ja vuoret

Ei koskaan tarpeeksi vihreää

Pergon emoyhtiö UNILIN Group on jo investoinut kahteen biopolttoainevoimalaitokseen, joissa puupöly ja kierrätykseen soveltumaton puujäte muunnetaan vihreäksi energiaksi. Tätä energiaa käytetään omissa valmistusprosesseissamme ja paljossa muussakin. Käytämme myös tuulimyllyjen ja aurinkopaneelien tuottamaa energiaa. Näiden toimenpiteiden ansiosta uusiutuva energia kattaa tällä hetkellä 60 % konsernin tuotannosta.

Pidämme tiukoista standardeista

Älä luota pelkästään sanaamme

Olemme olleet eräänlainen lattianvalmistuksen edelläkävijä Euroopassa. Tätä väittämää sinun ei tarvitse uskoa näkemättä sertifiointejamme. Voimme itse asiassa todistaa sen – olemme kaikkien aikojen ensimmäinen laminaattilattioiden valmistaja, joka on saanut sekä Joutsenmerkin, EU Ecolabel -ympäristömerkin että pronssitason Cradle to Cradle Material Health Certificate™ -sertifioinnin. Nämä merkit myönnetään vain tuotteille ja palveluille, jotka täyttävät korkeimmat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan. Joten älä luota vain sanaamme.

Olemmeko jo valmiit?

EMME! Emme lähellekään, ja emmekä todennäköisesti koskaan tulekaan valmiiksi, koska aina on parantamisen varaa. Pyrimme jatkuvasti vähentämään laminaattilattiamme vaikutuksia ja olemaan ympäristöystävällisempi elinkaarianalyysin avulla. Se auttaa meitä tunnistamaan, missä tuotteen elinkaaren vaiheissa parannuksia on mahdollista tehdä. Tulokset käyvät ilmi ympäristötuoteselosteesta, joka opastaa meitä polullamme kohti kestävämpää kehitystä.

 • Joutsenmerkki

  Arvostettu Joutsenmerkki myönnetään tuotteille, jotka täyttävät korkeat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan.
  Arvostettu Joutsenmerkki myönnetään tuotteille, jotka täyttävät korkeat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan.
 • EU-ympäristömerkki

  Hyvästä ympäristönsuojelullisesta tasosta kertova merkki myönnetään tuotteille ja palveluille, jotka täyttävät korkeat ympäristöstandardit koko elinkaarensa ajan.
  Hyvästä ympäristönsuojelullisesta tasosta kertova merkki myönnetään tuotteille ja palveluille, jotka täyttävät korkeat ympäristöstandardit koko elinkaarensa ajan.
 • M1

  Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.
  Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.
 • A+

  Päästösertifikaatti, joka on tunnustus hyvin vähäisille päästöille. A+ on korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.
  Päästösertifikaatti, joka on tunnustus hyvin vähäisille päästöille. A+ on korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.
 • Ympäristötuoteseloste

  Ympäristötuoteselosteellamme osoitamme olevamme sitoutuneita antamaan täsmällistä, luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa laminaatti- ja puutuotteidemme ympäristötehokkuudesta.
  Ympäristötuoteselosteellamme osoitamme olevamme sitoutuneita antamaan täsmällistä, luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa laminaatti- ja puutuotteidemme ympäristötehokkuudesta.
 • PEFC

  Maailmanlaajuisesti luotettu merkki kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetuille tuotteille.
  Maailmanlaajuisesti luotettu merkki kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetuille tuotteille.