Go to content Go to search
Vastullisesti valmistetut Pergo-vinyylilattiat

Pergo-vinyylilattiat: ympäristövaikutusten rajoittaminen

Haluamme tietenkin kantaa vastuumme vinyylilattioidemme valmistuksesta minimoimalla sen ympäristövaikutukset. Pyrimme hyödyntämään raaka-aineita ja innovatiivista vihreän energian tuotantoamme niin älykkäästi kuin mahdollista. Tiesitkö, että olemme jopa luoneet oman kiertotalousekosysteemimme, joka estää teollisuusjätteemme polttamisen ja päätymisen jätteeksi? Tutustu tarkemmin vinyylilattioidemme valmistukseen.

Mistä Pergo-vinyylilattiat on tehty

Luonnonvarojen käyttö läpinäkyväksi

Vinyylin ainesosat

Pergo-vinyylilattiassa on kolme keskeistä ainesosaa. Noin 40 % on liitukiveä, joka on runsaasti esiintyvä luonnonvara. Noin neljäsosa on kierrätettyä PVC:tä, jota syntyy oman tuotantomme jätteenä. Noin neljäsosan muodostaa ”neitseellinen” eli uusi PVC, jota valmistetaan kloorista (keittosuolasta) ja eteenistä (raakaöljystä).

Pitkäikäisiä tuotteita

Ymmärrämme, että öljy on uusiutumaton luonnonvara eli aine, jota luonto ei voi täydentää ihmisten tarvitsemassa ajassa. Tästä syystä teemme kaikkemme varmistaaksemme, että vinyylilattiamme kestävät hyvin pitkään, jopa 25 vuotta. Tutkimus- ja kehitystiimimme tekee myös kovasti töitä löytääkseen kestävämpiin materiaaleihin pohjautuvia vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Jos kaipaat ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa vinyylilattialle, Pergo-laminaatti on hyvä vaihtoehto.

Pergo-vinyylilattiat ovat 100-prosenttisesti ortoftalaatittomia

Ortoftalaatiton

Kiertotalousekosysteemi

99 % omasta teollisuusjätteestämme kierrätetään sisäisen tuotantoprosessimme kautta. Tämä tarkoittaa, että emme polta tai muuten hävitä materiaaleja tarpeettomasti, ja pyöritämme omaa sisäistä kiertotalouttamme. Tuotantolaitoksemme kantaa näin oman vastuunsa, ja lähes mitään jätettä ei päädy hukkaan tai hävitettäväksi.

Vinyylilattiamme ovat 100-prosenttisesti ortoftalaatittomia ja siksi täysin turvallisia sinulle ja perheellesi
Pergo-vinyylilattioilla on hyvin pienet päästöt

Puhdas sisäilma

Epäterveellisten päästöjen rajoittaminen

Vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa, joten kotimme ilmanlaadulla on erittäin suuri merkitys. Ilmanlaatuun vaikuttavat monet tekijät, muun muassa ilmanvaihto, kynttilöiden polttaminen, käytetyt puhdistusaineet ja jopa sisustus- ja lattiamateriaalit. Haluamme ehkäistä epäterveellisten voc-yhdisteiden (haihtuvien orgaanisten yhdisteiden) päästöjä. Voc-yhdisteet ovat orgaanisia yhdisteitä, joilla on korkea höyrynpaine huoneenlämmössä. Valmistamalla lattiamme mahdollisimman pitkälle itse tiedämme tarkasti, mitä materiaaleja ne sisältävät, ja voimme helposti valvoa valmistusprosessia. Siksi vinyylilattiasi voc-päästöt ovat eu:n asettamia rajoja pienemmät, mikä selittää hyvin alhaisesta päästötasosta kertovat A+- ja M1-merkinnät.

Uusiutuvat energialähteet kattavat puolet Unilin Groupin tuotannosta

Vihreät toiminnot

Jätteen suhteen kaikki voittavat

Tiesitkö, että tehtaallamme, jossa valmistetaan flex- ja glue-vinyylilattioita, käytetään viereisen laminaattitehtaamme puupölyjätettä, joka tuottaa vihreää lämpöä tuotantolinjallemme? Tämän itse tuottamamme energian avulla pystymme kattamaan 70 % laitoksemme lämmöntarpeesta ja välttämään 25 000 tonnin hiilidioksidipäästöt vuosittain.

Investoinnit tuulivoimaan

Rigid Vinyl -lattiatehtaamme toimii vihreällä energialla, jonka tuotannosta vastaavat kolme omaa tuulimyllyämme. Ne tuottavat vuosittain yhteensä 12 600 mwh vihreää energiaa, mikä vastaa 3 490 eurooppalaisen kotitalouden vuotuista energiankulutusta.

Muut toimenpiteemme uusiutuvan energian saralla

Ponnistelumme vihreän energian saralla eivät pääty tähän. Pergon emoyhtiö unilin group on myös investoinut kahteen biopolttoainevoimalaitokseen, joissa konsernin omasta toiminnasta syntyvä puupöly ja kierrätykseen soveltumaton puujäte muunnetaan uusiutuvaksi energiaksi. Käytämme tuotantolaitoksissamme myös aurinkopaneeleista saatavaa energiaa. Uusiutuva energia kattaa yhteensä noin puolet konsernimme tuotannosta.

Sertifioitua turvallisuutta

Emme koskaan tyydy vähään, vaan asetamme korkeita vaatimuksia terveydelle ja turvallisuudelle. Seuraavat merkinnät ovat osoitus pyrkimyksistämme täyttää tiukimmat ympäristö- ja terveysstandardit:

  • A+

     Päästösertifikaatti, joka on tunnustus hyvin vähäisille päästöille. A+ on korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä. 
     Päästösertifikaatti, joka on tunnustus hyvin vähäisille päästöille. A+ on korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä. 
  • M1

    Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä. 
    Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä. 

Tutustu kaikkiin vinyylilattioihin