Go to content Go to search
koira istuu kaatuneen kasvin vieressä harmaalla vinyylilaattalattialla

Valmistaudu elinikäiseen suhteeseen

Pergo-vinyylilattiat ovat valmiit kestämään kaikki vaatimuksesi – sateiset päivät, likaiset koirat ja elämän yleisesti ottaen. Se on yhtä varmaa kuin Skandinavian sateisen kesät ja loputtoman pitkät talvet. Toinen varma asia on se, että jos voimme jollakin tavalla vähentää tuotantovaikutuksiamme, teemme niin. Esimerkiksi pyöritämme omaa sisäistä ekosysteemiämme, jonka avulla kierrätämme sisäisesti 99 % omasta teollisuusjätteistämme, joten ne eivät päädy hävitettäviksi tai poltettaviksi. Lisäksi olemme investoineet uuteen tuotantolinjaan, joka pystyy kierrättämään vanhoja vinyylilattioita. Toisin sanoen olemme ryhtyneet sanoista tekoihin jätteidemme suhteen. Toinen hieno asia on se, että vinyylilattiamme ovat myös erittäin kestäviä, koska ne on suunniteltu kestämään eliniän. Tämä vähentää sinun stressiäsi sekä ympäristöön kohdistuvaa rasitusta, joten myönteinen vaikutus on kaksinkertainen.

Tutustu vinyylilattioihimme

lapsi leikkii leluautolla beigellä vinyylilattialla

Enemmän elämää, pienempi hiilijalanjälki

Pitkään käytössä kestävät tuotteet tuottavat vähemmän jätettä. Siksi teemme kaikista Pergo-vinyylilattioista mahdollisimman lujia ja kestäviä. Olemme innoissamme voidessamme esitellä jälleen yhden innovaation – TitanV™. Tämä suojakerros säilyttää Pergo-vinyylilattian raikkauden, suojaa sitä naarmuilta, iskuilta ja lialta. Tämä auttaa sitä kestämään entistä pidempään, joten se pienentää lattian hiilijalanjälkeä. Se on mahtavaa, sillä sinun ei tarvitse ostaa uutta lattiaa pitkään aikaan ja voit olla varma, että lattialla on mahdollisimman pieni ympäristövaikutus.

pergon elinikäinen takuu -kuvake

Elinikäinen takuu

Pergo-vinyylilattialla on aina elinikäinen takuu, joten voit olla yhtä varma sen kestävyydestä kuin mekin olemme. Vinyylilattioidemme rakenne ja pintakerros ovat aivan erinomaisia. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka olemme alamme edelläkävijä ja koettelemme vinyylilattian normaalin käyttöiän rajoja. Tavoitteemme on pitää se käytössä mahdollisimman pitkään, mistä on hyötyä sinulle ja lisäksi se vähentää tuotteen ympäristövaikutusta.

Tiedämme, että öljy on pahasta

Pergo-vinyylilattiassa on noin 40 % kalkkikiveä, joka on runsaasti esiintyvä luonnonvara. Tämä tarkoittaa, että sitä on paljon. Osa on kierrätettyä PVC:tä, jota syntyy oman tuotantomme jätteenä. Noin 10 % koostuu lisäaineista, jotka lisäävät joustavuutta. Jäljellä oleva neljänneksen muodostaa ”neitseellinen” eli uusi PVC, jota valmistetaan kloorista (keittosuolasta) ja eteenistä (raakaöljystä). Tämä ei kuitenkaan ole ihanteellista, ollaksemme rehellisiä. Ymmärrämme, että öljy on uusiutumaton luonnonvara eli aine, jota luonto ei voi täydentää ihmisten tarvitsemassa ajassa. Tämän ratkaisemiseksi olemme sitoutuneet maksimoimaan vinyylilattiamme käyttöiän ja varmistamaan sen elinikäisen kestävyyden. Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa vinyylilattiat ovat täysin kierrätettäviä. Parasta uskoa, että emme lepää ennen kuin olemme saavuttaneet tavoitteemme.

Uutta vanhasta

kasa vinyyliosia

Vinyylikierrätyksen edelläkävijä

Pidämme itseämme lattiateollisuuden edelläkävijänä ja olemme innokkaita löytämään uuden ”jutun” ja sen tuomat mahdollisuudet parantaa vinyylilattiatuotantoa. Meillä on jännittäviä uutisia! Olemme investoineet huippuluokan tuotantolinjaan, joka pystyy kierrättämään vanhat vinyylilattiat, jotka voidaan muuntaa uusiksi lattioiksi koteihin. Tämän mullistavan aloitteen ansiosta voimme käyttää kiertotalousmenetelmää, joka vähentää merkittävästi uusiutumattomien luonnonvarojen kysyntää. Näin luomme vastuullisemman ja resurssitehokkaamman tuotantoprosessin.

Voimme ylpeänä sanoa

lapsi soittaa rumpuja makuuhuoneessa, jossa on beige vinyylilattia

Turvallinen lapsille

Lisäaineet ovat vinyylilattioidemme ainesosa, joka tekee niistä joustavia (ja siten helppoja asentaa). Ne eivät sisällä haitallisia aineita, sekä ne ovat ortoftalaatittomia. Voit siis olla varma, että ne ovat täysin turvallisia sinulle ja lapsillesi.

Kiertotalousekosysteemi

99 % omasta teollisuusjätteestämme kierrätetään sisäisen tuotantoprosessimme kautta. Tämä tarkoittaa, että emme polta tai muuten hävitä materiaaleja tarpeettomasti, ja pyöritämme omaa suljettua sisäistä ekosysteemiämme. Tämä on mielestämme todella hieno asia. Tuotantolaitoksemme kantaa näin oman vastuunsa ja lähes mitään jätettä ei päädy hukkaan tai hävitettäväksi.

Tunne vihreän voima

unilin-tehdas Avelgemissä

Tehoa jätteestä

Käytämme viereisen laminaattitehtaamme puupölyjätettä tuottaaksemme vihreää lämpöä tuotantolinjallemme.

Tuulen viemää

Käytämme myös kolmen oman tuulimyllymme tuottamaa energiaa. Ne tuottavat vuosittain yhteensä 12 600 MWh vihreää energiaa, mikä vastaa 3 490 eurooppalaisen kotitalouden vuotuista energiankulutusta!

unilinin biopolttoainevoimalaitos

Rakastamme uusiutuvaa energiaa

Ponnistelumme vihreän energian saralla eivät pääty tähän. Pergon emoyhtiö UNILIN Group on myös investoinut kahteen biopolttoainevoimalaitokseen, joissa konsernin omasta toiminnasta syntyvä puupöly ja kierrätykseen soveltumaton puujäte muunnetaan uusiutuvaksi energiaksi. Käytämme tuotantolaitoksissamme myös aurinkopaneeleista saatavaa energiaa. Vuodesta 2023 lähtien uusiutuva energia kattaa yhteensä 60 % konsernimme tuotannosta.

Puhtaan ilman hengittäminen

Tavoitteemme on erittäin matalalla

Vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa, joten kotimme ilmanlaatu on tärkeä. Ilmanlaatuun vaikuttavat monet tekijät, muun muassa ilmanvaihto, kynttilöiden polttaminen, käytetyt puhdistusaineet ja jopa sisustus- ja lattiamateriaalit. Valmistamalla lattiamme itse tiedämme tarkasti, mitä materiaaleja ne sisältävät. Lisäksi voimme hallita haitallisten aineiden päästöjä, kuten VOC-yhdisteitä (haihtuvat orgaaniset yhdisteet). Ne ovat orgaanisia kemikaaleja, joilla on korkea höyrynpaine huoneenlämmössä. Tämä tarkoittaa, että ne muuttuvat todella hyvin kaasuksi ja leviävät ilmaan, vaikka ei olisi kuuma. Voit kuitenkin olla täysin varma, että kaunis lattiasi on turvallinen sinulle ja perheellesi. Vinyylilattiasi VOC-päästöt ovat itse asiassa EU:n asettamia tiukkoja rajoja pienemmät, mikä selittää hyvin alhaisesta päästötasosta kertovat A+- ja M1-merkinnät.

  • A+

     Päästösertifikaatti, joka on tunnustus hyvin vähäisille päästöille. A+ on korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä. 
     Päästösertifikaatti, joka on tunnustus hyvin vähäisille päästöille. A+ on korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä. 
  • M1

    Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä. 
    Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.