Go to content Go to search
vanhempi pariskunta viettää yhdessä aikaa sohvalla

Ostat lattian vain kerran

Haluamme, että saat kaiken! Upea Pergo-parkettilattia pysyy mukanasi niin hyvinä, kuin huonoina aikoina. Se on ajaton, kestävä ja vastuullinen valinta. Siksi meillä on lievä (luultavasti melkoinen) pakkomielle kahdesta sanasta: maksimoi ja minimoi. Ne ovat itse asiassa yhteydessä toisiinsa, sillä toinen johtaa toiseen. Maksimoimalla jokaisen puun käytön minimoimme jätteen määrän ja ympäristövaikutuksemme. Sehän on aivan päivänselvää. Siksi esimerkiksi valmistamme eri kokoisia lankkuja, joista voit valita. Muun kuin kestävästi hoidetuista metsistä talteenotetun tai hankitun puun käyttäminen HDF-ytimessä olisi meille hyvin outoa. Pergo-parkettilattioiden on oltava kauniita sekä sisältä että ulkoa ja täytettävä arvostetun Joutsenmerkin vaatimukset.

Tutustu parkettilattioihimme

lapset pelleilevät jauhojen ja kananmunien kanssa ruskealla parkettilattialla

Tehty lapsille ja muille vaaratekijöille

Tuotteen käyttöikä vaikuttaa merkittävästi sen ympäristövaikutuksiin, joten varmistaneet, että Pergo-parkettilattiasi on tehty kestämään. Ainutlaatuiset, patentoidut StayClean- ja StayClean+-teknologiat suojaavat tehokkaasti Pergo-parkettilattiaa lialta ja kaikkien parkettilattioiden painajaisilta – nesteiltä. Tämä upea innovaatio on tukenasi sadepäivinä tai kun lapset yrittävät leipoa kakkua tai kun asiat eivät mene ihan suunnitelmien mukaan. Pergo-parkettilattia on valmis ottamaan vastaan kaiken, mitä elämä tuo tullessaan. Tämä varmistaa, että sinun ei tarvitse hankkia uutta lattiaa elinikänäsi, mikä on mahtavaa sinun sekä maapallon kannalta.

pergon elinikäinen takuu -kuvake

Elinikäinen takuu

Aivan kuin Pergo-parkettilattian uskomaton kestävyys ei olisi tarpeeksi – jokaisella lattialla on myös elinikäinen takuu. Kyllä, se on melko mahtavaa. Jos kaikki ehdot täyttyvät, Pergo korjaa tai vaihtaa lattian vielä 30 vuodenkin jälkeen! Voit olla varma, että Pergo-lattiasi kestää mukanasi kaikissa elämän käänteissä. Samalla vähennämme myös ympäristöjalanjälkeämme, sillä lattioiden käyttöikä on paljon tavallista pidempi. Tämä auttaa suoraan vähentämään kulutusta ja jätteiden määrää ja näyttää tietä kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.

Lue lisää takuuehdoistamme.

Puun tarina

puita täynnä oleva pieni kalliosaari järvessä

Välitämme puusta

Jos kertoisimme optimoivamme joka ainoan puun käytön, sinäkin todennäköisesti välittäisit, eikö vain? Et halua lattianvalmistajaa, joka ei välitä ympäristön kunnioittamisesta, olipa lattia kuinka kaunis tahansa. Siksi valmistamme eri kokoisia lankkuja, joista voit valita itsellesi sopivan sekä pituuden että leveyden suhteen. Näin voimme minimoida jätteen määrän ja käyttää lähes koko puun. Pakkomielteemme jätteiden vähentämiseen ulottuu myös itse tuotantoprosessiin. Jokainen vaihe tutkitaan kätkettyjä jalokiviä etsivän aarteenmetsästäjän tavoin – ympäristövaikutuksen minimoimiseksi ja kallisarvoisesta puusta saadun arvon maksimoimiseksi.

Tiesitkö, että puut osaavat taistella?

Puut ovat tärkeä liittolaisemme ilmastonmuutoksen torjunnassa, koska niillä on tärkeä rooli hiilidioksidin sitomisessa ja biologisen monimuotoisuuden edistämisessä. Puut ovat parhaita ja niitä pitäisi kohdella arvoisellaan tavalla. Tämä koskee erityisesti hitaasti kasvavia puita, kuten tammea. Rajoitamme siksi näiden lajien käyttöä ja käytämme niitä vain parkettilattioidemme pintakerroksissa.

yksityiskohtainen kuva beigestä kalanruotokuvioisesta parkettilattiasta

Hyvää puuta

Pergo-parkettilattioidemme ytimen valmistukseen käytetään joko nopeasti kasvavia puulajeja (kuusta tai kumipuuta) tai talteenotetusta puusta valmistettua HDF-levyä. Toisin sanoen vain hyvää puuta. Käyttämämme kumipuut ovat alun perin istutettuja ja niitä käytetään muilla teollisuudenaloilla lateksin juoksutukseen. Palveltuaan 25 vuotta ne yleensä kaadetaan ja poltetaan, mutta ei silloin, kun me saamme ne käsiimme. Silloin niistä tulee tärkeä osa lattiaa, mikä on paljon parempi kohtalo. Käyttämämme talteenotettu puujäte kerätään talteen esimerkiksi sahoilta ja tienvarsien hoidosta – ja se päätyisi muuten kaatopaikalle. Näin toimimalla rajoitamme hitaasti kasvavien puulajien käyttöä ja pystymme hyödyntämään kestävimpiä vaihtoehtojamme mahdollisimman tehokkaasti.

Meitä sanotaan vastuullisiksi

Sinun ei pitäisi uskoa sokeasti siihen, mitä yritykset sanovat itsestään. Sen sijaan kuuntele, mitä muut sanovat niistä. Älä siis luota vain meidän sanaamme, kun sanomme, että käytettävä puu on vastuullisesti hankittua. Luota sen sijaan PEFC-merkkiin, jota Pergo-parkettilattia kantaa ylpeänä. Tämä merkki tunnetaan yhtenä parhaista sertifikaateista eettiselle hankinnalle, mikä on erittäin tärkeää. Kun metsiä hoidetaan kestävällä tavalla, varmistamme tämän arvokkaan hyödykkeen jatkuvat hyödyt. Tämä sertifiointi takaa, että puumme on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä tai valvotusta ympäristöstä. Aarniometsien suojelu ja laittomien hakkuiden estäminen varmistetaan riskianalyysin avulla. Voimme siksi olla varmoja siitä, että puunhankintamme ei johda metsäkatoon ja vahingoita ympäristöä.

Puhdas ilma on melkoisen tärkeää

kodikas makuuhuone, jossa on iso ikkuna ja ruskea parkettilattia

Pidämme sinut turvassa

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa, joten kotimme ilmanlaadulla on erittäin suuri merkitys. Ilmanvaihto, käytetyt puhdistusaineet ja jopa huonekalut vaikuttavat sisäympäristöön jollain tapaa, kuten myös asennetut lattiat. Valmistamalla lattiamme itse tiedämme tarkasti, mitä materiaaleja ne sisältävät. Tämä auttaa meitä hallitsemaan haitallisten aineiden päästöjä, kuten VOC-yhdisteitä (haihtuvia orgaanisia yhdisteitä). Voit siis olla täysin varma, että kaunis lattiasi on turvallinen sinulle ja perheellesi.

Onko parempaa luokitusta kuin A?

Ei ole, ainakaan, kun on kyse matalista VOC-päästöistä. Haihtuvilla orgaanisilla yhdisteillä on korkea höyrynpaine huoneenlämmössä. Tämä tarkoittaa, että ne muuttuvat todella hyvin kaasuksi ja leviävät ilmaan, vaikka ei olisi kuuma. Yksi mahdollinen lattian VOC-yhdisteistä on formaldehydi (tiedämme, että nimi on pelottava). Parkettilattiamme formaldehydipäästöt ovat EU:n asettamia tiukkoja rajoja pienemmät. Tämän osoittaa saamamme A-päästöluokitus, joka on erittäin arvostettu päästösertifikaatti. Voit siis rentoutua ja hengittää syvään, sillä me pidämme huolta sinusta ja keuhkoistasi.

Vihreään energiaan siirtyminen

unilin-tehdas avelgemissä

Energiaa jätteestä

Vihreän, ympäristöystävällisen energian luominen ei ole sen vaikeampaa, ainakaan teoriassa. Tosielämässä se on noin miljoona kertaa monimutkaisempaa. Olemme erittäin iloisia voidessamme kertoa sinulle jotakin melko mahtavaa. Pystymme täyttämään noin 80 % parkettilattioidemme valmistuksen lämmöntarpeesta puujätteestä ja puupölystä saadulla energialla. Tuotannostamme kierrätetty jäte ja elinkaarensa päähän tullut puu käytetään lattioiden valmistukseen hukkaan heittämisen sijaan.

"Välttäminen" on kaunis sana

Pergon emoyhtiö UNILIN Group on investoinut kahteen biopolttoainevoimalaitokseen, joissa puupöly ja kierrätykseen soveltumaton puujäte muunnetaan vihreäksi energiaksi. Tätä energiaa käytetään omissa lattioiden valmistusprosesseissamme. Käytämme myös tuulimyllyjen ja aurinkopaneelien tuottamaa energiaa.

Olemmeko jo valmiit?

EMME! Emme lähellekään, ja emmekä todennäköisesti koskaan tulekaan valmiiksi, koska aina on parantamisen varaa. Pyrimme jatkuvasti vähentämään parkettiemme vaikutuksia ja olemaan ympäristöystävällisempi elinkaarianalyysin avulla. Se auttaa meitä tunnistamaan, missä tuotteen elinkaaren vaiheissa parannuksia on mahdollista tehdä. Tulokset käyvät ilmi ympäristötuoteselosteesta, joka opastaa meitä polullamme kohti kestävämpää kehitystä.

 • Joutsenmerkki

  Arvostettu Joutsenmerkki myönnetään tuotteille, jotka täyttävät korkeat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan.
  Arvostettu Joutsenmerkki myönnetään tuotteille, jotka täyttävät korkeat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan.
 • PEFC

  Maailmanlaajuisesti luotettu merkki kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetuille tuotteille.
  Maailmanlaajuisesti luotettu merkki kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetuille tuotteille.
 • A

  Päästösertifikaatti, jonka korkein luokka on tunnustus erittäin vähäisille päästöille.
  Päästösertifikaatti, jonka korkein luokka on tunnustus erittäin vähäisille päästöille.
 • M1

  Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.
  Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.
 • Ympäristötuoteseloste

  Ympäristötuoteselosteellamme osoitamme olevamme sitoutuneita antamaan täsmällistä, luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa laminaatti- ja puutuotteidemme ympäristötehokkuudesta.

  Lataa ympäristötuoteseloste

  Ympäristötuoteselosteellamme osoitamme olevamme sitoutuneita antamaan täsmällistä, luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa laminaatti- ja puutuotteidemme ympäristötehokkuudesta.

  Lataa ympäristötuoteseloste