Go to content Go to search
home office with desk on a beige vinyl floor

Työhuoneen lattia

Tyylikkäässä ja raikkaassa työhuoneessa motivaatio pysyy korkealla ja työ sujuu leikiten. Vietät suuren osan valveillaoloajastasi työhuoneessa. Motivaation ja työtehon on pysyttävä korkealla, jotta ei tunnu siltä että työskentelet olohuoneessa. Samat periaatteet pitävät paikkansa työhuoneiden sisustamisessa riippumatta siitä, sisustetaanko ne useita työntekijöitä vai pelkästään sinua varten. Työntekopaikan täytyy olla käytännöllinen ja kutsuva. Lisäksi sen tulee kannustaa luovuuteen.

home office with light grey laminate floor and a big window

Kun keho voi hyvin, aivot toimivat

Nykyään suositaan työpöytiä, joiden ääressä työskennellään seisten. Keho voi hyvin, kun työskentelyasento vaihtelee eikä istuta paikallaan tunnista toiseen. Vaikka työpöytä on tärkeä, työhuoneen lattia on vähintään yhtä tärkeä. Huomaat sen, jos yrität seistä puoli tuntia kovalla betonilattialla. Silloin myös nuoret ja terveet polvet, lonkat sekä selät joutuvat koville. Jos aiot huolehtia kehostasi hankkimalla pöydän, jonka äärellä työskennellään seisten, valitse samalla mahdollisimman toimiva lattia työhuoneeseen.

Vinyylilattia tai laminaattilattia tekevät työskentelemisestä mukavaa. Nämä ovat pehmeitä lattioita, joten voit seistä pidempään väsyttämättä kehoa. Kaikkien Pergon lattioiden pinnat kestävät kulutusta ja ne on helppo pitää puhtaina. Tästä on hyötyä, jos et halua haaskata kallista työaikaa siivoamiseen. Jos kahvia läikkyy lattialle, se on helppo pyyhkiä pois eikä lattiaan jää tahroja.

Pehmeä lattia vaimentaa ääniä, jotka heikentävät keskittymiskykyäsi. Kun työskentelet kotoa käsin ja joku perheenjäsen jää kotiin sairastumisen vuoksi, kotona täytyy olla hiljaista ja rauhallista. Äänen vaimentamisesta on hyötyä silloinkin, kun olet yksin. Vinyylilattia estää kaikumisen, kun puhut puhelimessa. Suosittelemme työhuoneeseen tehokkaasti ääntä vaimentavaa vinyylilattiaa.

close up of a desk with chair and a grey vinyl tile floor

Vinyylilattiat ovat jälleen suosittuja

Vinyylilattia näyttää ja tuntuu luonnolliselta. Lattia on saatavana puu-, betoni- tai liuskekivilattiaa muistuttavana, mutta mukavuudesta ei kuitenkaan tingitä.

Tyylikkään luonnollisen kuvioinnin ansiosta vinyylilattia soveltuu yhtä hyvin julkisiin tiloihin kuin koteihin. Valitse esimerkiksi upeaan urbaaniin valokuvausstudioon lämpimän harmaalta betonilta näyttävä vinyylilattia. Sillä seisten jaksaa työskennellä tuntikausia ilman että jalat väsyvät.

Tai kutsu asiakas kotitoimistoon, jossa on raikas luonnonvärinen tammilaminaatti tai tammiparketti, joka tuo tullessaan ylellisen puulattian tunnelman. Tähän lattiaan ei jää myöskään jälkiä likaisista kengänpohjista.

Löydä kotitoimiston suosikkilattiasi