Go to content Go to search

Laminaattilattian asennus

Pergo-laminaattilattian asentaminen on nyt nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan innovatiivisten PerfectFold™- ja Uniclic®-kiinnitysjärjestelmiemme ansiosta.

VAIHE 1: Valmistele aluslattia

Aluslattian laatu vaikuttaa huomattavasti asennuksen lopputulokseen. Poista ensin kaikki vanhat lattianpäällysteet. Kun olet tarkistanut aluslattian tasaisuuden, imuroi koko pinta huolellisesti. Varmista, että lattiapohja on tasainen, puhdas, tukeva ja kuiva. Kiinnitä irralliset osat narinan välttämiseksi.

Kuinka suuret liitokset voivat olla olemassa olevassa laattalattiassa? Miten epätasaisuudet voidaan poistaa? Entä lattialämmitys? Lue asennusohjeet etukäteen, jotta voit valmistautua asianmukaisesti:

Vedenkestävä laminaatti

Lattialämmityksen ohjeet

VAIHE 2: Valitse alusmateriaali

Suosittelemme aina käyttämään Pergo-alusmateriaaleja. Ne on suunniteltu erinomaista äänenvaimennusta, lämmönkestävyyttä ja tasaisuutta varten. Pergo-alusmateriaali varmistaa, että asennus sujuu huomattavasti helpommin.

Tutustu laminaatin alusmateriaaleihin

alusmateriaalin päälle asennettu laminaattilattia

VAIHE 3: Varaa työkalut käden ulottuville

Kätevän kiinnitysjärjestelmän ansiosta tarvitset vain muutaman työkalun. Siksi suosittelemme käyttämään ainoastaan Pergo-lattioille suunniteltuja ja niiden kanssa testattuja Pergo-lisätarvikkeita.

Tutustu asennustyökaluihin

VAIHE 4: Asenna laminaattilattian alusmateriaali

Rullaa Pergo-alusmateriaali auki ja aseta se mahdollisimman lähelle seinää. Asenna ensimmäinen rivi samaan suuntaan kuin laminaattilattia. Lisää alusmateriaali rivejä sitä mukaa kun etenet. Yhdistä alusmateriaali vuodat toisiinsa puskuun Pergo-teipillä välttäen asettamasta vuotien reunoja päällekkäin. Tiivistä kaikki saumat ja varmista, ettei niihin jää rakoja (paitsi jos aluslattia on puinen).

Tutustu laminaatin alusmateriaaleihin

VAIHE 5: Asenna laminaattilattia

  1. Tarkista ensin täysien lankkurivien määrä jakamalla huoneen leveys lankun leveydellä.
  2. Tee seinään merkki, jonka viereen asennat viimeisen täysilevyisen lankun. Viimeisen lankun tulee olla vähintään 5 cm leveä asennuksen helpottamiseksi.
  3. Varmista asennuksen aikana, että sekoitat lattialankkuja riittävästi. Muutoin liian monta samanlaista, vaaleampaa tai tummempaa paneelia saattaa tulla asennetuksi vierekkäin.
  4. Aloita ensimmäisestä lankusta, jonka asennat huoneen nurkkaan. Poista ponttiprofiili lankun pitkältä ja lyhyeltä sivulta sahaamalla se irti. Lankun kaikkien seinää vasten asennettavien sivujen ponttiprofiilit on poistettava riittävän liikuntavaran varmistamiseksi.
  5. Varmista, että kahden vierekkäisen rivin päätyliitokset eivät ole koskaan samalla linjalla. Varmista, että päätyliitosten porrastus on vähintään 30 cm.
  6. Napsauta toisen rivin ensimmäinen lankku ensimmäisen rivin ensimmäiseen lankkuun ja jatka samaan tapaan. Asennus on helpointa, kun työskentelet jo asennettujen lankkujen päältä.
  7. Pergo-laminaattia ei ole tarkoitettu liimattavaksi.

VAIHE 6: Sahaa laminaattilattia

Joidenkin lankkujen sahaaminen on välttämätöntä, jotta ne sopivat tilaan täydellisesti. Aseta lankku kuviopuoli ylöspäin tai alaspäin sahatyypin mukaan. Älä unohda käyttää käsineitä ja lyijykynää sahauslinjojen piirtämiseen!

VAIHE 7: Viimeistele tyylillä ja varmista vesitiiviys

Voit viimeistellä lattiaprojektisi asentamalla yhteensopivat jalkalistat, viimeistelyprofiilit tai muut yksityiskohdat, kuten mansetit.

Haluatko vesitiiviin pinnan?

Tutustu laminaattilattioiden lisätarvikkeisiin