Go to content Go to search

Vinyylilattian asentaminen

Kaikki Pergo Rigid -vinyylilattiat on yhtä helppo asentaa kuin niihin on ihastua. Etsitkö äärimmäistä vahvuutta vai hätkähdyttävää mukavuutta? Tee valintasi ja aloita!

Ohjeet kelluvaan asennukseen

Ohjeet kalanruotokuvioisten lattioiden asennukseen

Ohjeet Pad Pro (alusmateriaali kiinnitetty)

Vaihe 1: Valmistele aluslattia

Rigid Click -vinyylin voi asentaa hiukan epätasaisille aluslattioille, minkä vuoksi aluslattian valmistelu ei useimmiten ole tarpeen. Suosittelemme kuitenkin asennusohjeiden tarkistamista lisävaatimusten varalta ja varmistamaan, että pinta on kuiva, tasainen, vakaa ja puhdas. Poista vanha lattianpäällyste kokonaan ennen kuin aloitat. Aluslattian laatu vaikuttaa huomattavasti asennuksen lopputulokseen. Jos aluslattia ei sovellu Rigid Click ‑vinyylilattian asentamiseen, on tehtävä valmistelutöitä.

mies tarkistamassa aluslattiaa ennen vinyylilattian asentamista

Vaihe 2: Lisää alusmateriaali tarvittaessa

Useimmissa Rigid-vinyylilattioissamme on kiinteä alusmateriaali. Alusmateriaalia ei tarvitse valita, vaan voit aloittaa asennuksen heti aluslattian valmistelun jälkeen.

Jos Rigid-vinyylilattiassa ei ole kiinteää alusmateriaalia, sellainen on valittava huolellisesti, sillä se vaikuttaa huomattavasti lopputulokseen vaimentamalla ääntä ja tasoittamalla lattiaa.

Tutustu vinyylin alusmateriaaleihin

beige vinyylilattia asennettuna alusmateriaalin kanssa

Vaihe 3: Varaa työkalut käden ulottuville

Kätevän Uniclic-ponttijärjestelmän ansiosta et tarvitse lukuisia erilaisia työkaluja Rigid Click -vinyylilattiasi asentamiseen. Varmista, että sinulla on seuraava perusvarustus:

 • Rullamitta tai taittomitta
 • Laskuri
 • Lyijykynä
 • Viistomittain
 • Saha
 • Teippi
 • Käsineet
 • Tasoituslasta
 • Kosteusmittari
 • Pergo-asennussarja
 • Pergo-alusmateriaalijärjestelmä (lattioille, joihin ei ole integroitua alusmateriaalia)

Jos sinulla ei ole kaikkea saatavilla, ei hätää! Löydät kaikki tarvitsemasi välineet lähimmästä hyvin varustellusta rautakaupasta.

Tutustu vinyylilattian työkaluihin

mies sahaamassa vinyylilattiaa työkaluilla

Vaihe 4: asenna alusmateriaali

Pian alkaa tapahtua! Avaa Pergo-alusmateriaali ja asenna ensimmäinen vuota samaan suuntaisesti, kuin aiot asentaa lattian. Lisää alusmateriaali rivejä sitä mukaa kun etenet. Yhdistä alusmateriaali rivit toisiinsa ohuella teipillä välttäen reunojen limittymistä päällekkäin.

*Ei tarvita Rigid-vinyylilattioissa, joissa on valmiiksi kiinnitetty alusmateriaali.

mies asentamassa alusmateriaalia aluslattialle

VAIHE 5: Aloita Rigid Click ‑vinyylilattian asennus

5.1. Vinyylilaatta- tai lankkulattian asennus

 1. Tarkista ensin, kuinka monta täyttä lankkuriviä tarvitset jakamalla huoneen leveys lankun leveydellä.
 2. Monikäyttöisen Uniclic-ponttijärjestelmän ansiosta on mahdollista työskennellä kumpaan suuntaan tahansa. Mieti ennen aloittamista, mikä on helpoin tapa asentaa lattia.
 3. Aloita ensimmäisestä huoneen nurkkaan asennettavasta lankusta. Sahaa ponttiprofiili pois tämän lankun pitkältä ja lyhyeltä sivulta.
 4. Riittävän liikuntavaran vuoksi ponttiprofiili on poistettava kaikista seinää vasten tulevista sivuista. Sahaa siis ponttiprofiili pois myös muiden kuin nurkkaan tulevien ensimmäisen rivin lankkujen pitkältä sivulta.
 5. Uniclic on ainutlaatuinen järjestelmä, koska sen ansiosta lankut voi asentaa kahdella eri tavalla: kallistamalla tai napauttamalla.
 6. Jatka asentamista tällä tavoin rivi kerrallaan, kunnes pääset huoneen loppuun. Helpoin tapa työskennellä on istua jo asennettujen lankkujen päällä.
 7. Huomaa, että Rigid Click tulee aina asentaa kelluvasti eli ilman liimaa.

5.2. Kalanruotokuvioisen vinyylilattian asennus

Pergon kalanruotokuvioisissa lattioissa on uusi ja ainutlaatuinen Unizip®-ponttijärjestelmä. Tämä innovatiivinen tekniikka mahdollistaa kalanruotokuvioisen lattian asentamisen vain yhdellä paneelityypillä, eikä kahdentyyppisiä paneeleja (vasen ja oikea) tarvita. Tämä tekee asennuksesta vaivatonta ja vähentää virheiden riskiä.

Unizip®--järjestelmässä on myös valmiiksi kiinnitetty alusmateriaali, joka nopeuttaa asennusta ja parantaa akustiikkaa entisestään.

Vaihe 6: leikkaa vinyylilankut

Joudut väistämättä leikkaamaan joitakin Rigid Click -vinyylilankkuja asentamisen aikana.

Rigid-vinyylilankun voi katkaista suoraan leveyssuunnassa koveralla vinyylin leikkaamiseen tarkoitetulla veitsellä. Aseta sitä varten lankku kuviopuoli ylöspäin. Piirrä suora viiva ja tee veitsellä vakaa leikkaus pintaan. Sitten katkaise lankku viillon kohdalta molempia käsiä käyttäen.

Muunlaiset leikkaukset on tehtävä sahaamalla. Aseta lankku kuviopuoli ylöspäin tai alaspäin sahatyypin mukaan. Testaa koepalan avulla, minkä työtavan jälki on paras, ennen kuin sahaat asennettavan lankun (eli kannattaako kuvio pitää sahatessa ylös‑ vai alaspäin).

mies sahaamassa vinyylilattiaa

Vaihe 7: viimeistele tyylikkäästi ja varmista vesitiiviys

Melkein valmista! Poista kaikki välikkeet ja asenna yhteensopivat jalkalistat sekä väriyhteensopivat (5-in-1) tai alumiiniset listat lattiaprojektisi loppuun saamiseksi.

Haluatko vesitiiviin pinnan? Tiivistä lattia seuraavilla tuotteilla:

Varmista, että luet asennusohjeet kokonaan ennen Rigid-vinyylilattian asennuksen aloittamista.

Tutustu vinyylilattian lisätarvikkeisiin

lähikuva vesitiiviistä vinyylilattiasta