Go to content Go to search

Puulattian asentaminen

Löysitkö täydellisen parketti? Tämä helposti seurattava opas auttaa sinua asentamaan puulattiasi hetkessä. Ponttijärjestelmämme on suunniteltu siten, että lattia voidaan asentaa erittäin nopeasti ja helposti.

Lataa ohjeet (kelluva ja liimattu asennustapa)

Lataa ohjeet (Saltholm - herringbone)

Lataa ohjeet (vedenkestävä)

VAIHE 1: Asennus liimaamalla vai lukkoponttijärjestelmällä?

Voit asentaa puulattiasi kahdella tavalla.

  • Asennus lukkoponttijärjestelmällä (kelluva asennustapa)
  • Liimaamalla asennus

Ponttijärjestelmään pohjautuva asennusmenetelmä helpottaa vaurioituneen lankun vaihtamista jälkikäteen muuta puulattiaa vahingoittamatta.
Suosittelemme aina tarkistamaan lattiasi asennusohjeet ennen aloittamista.

mies asentamassa harmaata puulattiaa alusmateriaalin päälle

VAIHE 2: Valmistele aluslattiasi ennen puulattian asentamista

Puulattia on asennettava kiinteän, itsekantavan puisen tai sementtipohjaisen aluslattian päälle. Poista kaikki muut lattiapäällysteet. Aluslattian laatu vaikuttaa huomattavasti asennuksen lopputulokseen. Siksi aluslattian on oltava tasainen, puhdas, kiinteä ja kuiva. Varmista, että poistat kaikki irtonaiset osat, kuten puunpalaset, irralliset lankut tai laatat jne.

VAIHE 3: Valitse alusmateriaali tai liima

Kelluvassa asennuksessa on aina tarpeen käyttää alusmateriaalia. Ne on erityisesti suunniteltu niin, että ne tarjoavat erinomaisen äänenvaimennuksen, lämmönkestävyyden ja tasauksen. Pergo-alusmateriaali varmistaa, että asennus sujuu huomattavasti helpommin.

*Ei tarvita liimatussa asennuksessa.

Tutustu parketin alusmateriaaleihin

beigen sävyinen puulattia, jonka alla on alusmateriaali

VAIHE 4: Varaa työkalut käden ulottuville

Pergo-puulattian asentamiseen ei tarvita kalliita työkaluja. Tarvitset vain muutaman tavallisen nikkarointityökalun (mitta, lyijykynä, vasara, käsisaha tai kuviosaha, suorakulmio ja mahdolliset sähköporat ja käsineet) ja Pergo-asennussarjan, joka sisältää lyöntipalikan, vetoraudan ja välikkeet.

Tutustu Pergon asennusvälineisiin

VAIHE 5: Asenna puulattian alusmateriaali

Rullaa Pergo-alusmateriaali auki ja aseta se mahdollisimman lähelle seinää. Jos valitset kelluvan asennustavan, ensimmäinen osa alusmateriaalia on asetettava samansuuntaisesti asennettavien lankkujen kanssa. Lisää seuraavat osat alusmateriaalia sitä mukaa, kun asennat parkettilankkuja. Käytä Pergon teippiä rivien liittämiseksi yhteen, jotta asennus on kosteudenkestävä. Tiivistä kaikki saumat ja varmista, ettei niihin jää rakoja (paitsi jos aluslattia on puinen).

*Ei tarvita liimatussa asennuksessa.

Tutustu parketin alusmateriaaleihin

VAIHE 6: Asettele puulattia paikoilleen

Seuraavat ohjeet koskevat sekä liimattua että kelluvaa asennusta:

  1. Tarkista ensin täysien lankkurivien määrän jakamalla huoneen leveyden lankun leveydellä.
  2. Tee seinään merkki, jonka viereen asennat viimeisen täysilevyisen lankun. Viimeisen lankun tulee olla vähintään 4 cm leveä asennuksen helpottamiseksi.
  3. Aloita ensimmäisestä lankusta, jonka asennat huoneen nurkkaan. Poista ponttiprofiili lankun pitkältä ja lyhyeltä sivulta sahaamalla se irti. Lankun kaikkien seinää vasten asennettavien sivujen ponttiprofiilit on poistettava riittävän liikuntavaran varmistamiseksi.
  4. Suosittelemme päätyliitosten limitykseksi/porrastukseksi noin 1/3 lankun pituudesta, mutta aina kuitenkin vähintään 30 cm.
  5. Napsauta toisen rivin ensimmäinen lankku ensimmäisen rivin ensimmäiseen lankkuun ja jatka samaan tapaan. Helpoin tapa työskennellä on istua jo asennettujen lankkujen päällä.
  6. Liimattu Asennusalueen puhtaana pitämiseksi suosittelemme levittämään liimaa joka kerta kahdelle riville. Levitä liimaa vain niille lattialankuille, jotka ehdit asentaa 30 minuutissa. Aseta puulankut paikoilleen liiman levittämisen jälkeen. Kun olet viimeistellyt kaksi ensimmäistä riviä, voit istua näiden rivien päälle levittämään liimaa seuraaville kahdelle riville. Ammattilaisen vinkki: Jos kohtaat hankalia kulmia asennuksen aikana, suosittelemme valmistelemaan ne ensin ilman liimaa varmistaaksesi, että ne sopivat täydellisesti paikoilleen.

VAIHE 7: Sahaa puulattia

Varmistaaksesi puulattian sopivuuden huoneeseen, sinun on sahattava muutama lankku. Varmista Pergo-puulankkua sahatessasi, ettei siitä muodostu tikkuja tai lastuja. Jos käytät käsisahaa, pidä jalopuupinta ylöspäin. Jos käytät kuviosahaa, pidä jalopuupinta alaspäin (paitsi silloin, kun kuviosahassa on käänteinen hammastus). Älä unohda käyttää käsineitä ja lyijykynää sahauslinjojen piirtämiseen!

VAIHE 8: Viimeistele tyylillä ja varmista vesitiiviys

Lattian tyylikkään viimeistelyn varmistamiseksi suosittelemme yhteensopivia Pergo-jalkalistoja, viimeistelyprofiileja tai muita hienoja yksityiskohtia (esim. kuten mansetteja).

Haluatko vesitiiviin pinnan?

Selaa puulattiatarvikkeita

lähikuva harmaasta puisesta jalkalistasta vesitiiviillä viimeistelyllä