Go to content Go to search
bedroom with orange sofa and a grey vinyl floor

Makuuhuoneen lattia

Olitpa unikeko tai et, aina on mukavaa laskea jalat miellyttävälle lattialle. Makuuhuoneen lattia voi olla tietysti mikä lattia tahansa, mutta parkettilattioiden- ja laminaattilattioiden suureen suosioon on monta syytä.

Rustiikkinen massiivipuulattia makuuhuoneen lattiana saattaa kuulostaa houkuttelevalta. Mutta houkuttelevuus karisee, kun saat ensimmäisen tikun jalkapohjaan, lattia tuntuu kylmältä kylminä talvipäivinä tai jos kaadat sille jotain.

Bedchamber with a light parquet floor

Helppohoitoinen lattia tekee makuuhuoneesta mukavamman

Parkettilattia on sama asia kuin puulattia. Parkettilattian ja massiivipuulattian ero on siinä, että parketti ei koostu yhdestä puunkappaleesta. Parketissa on useita puukerroksia, joten se on vankempi ja kestävämpi. Parkettilattia on ohuempi kuin massiivipuulattia, joten sen voi yhdistää mainiosti lattialämmitykseen. Parketti on pintakäsitelty seitsemällä UV-kovetetulla kerroksella vesipohjaista lakkaa tai laadukkaalla öljyllä, joten se on suojattu tehokkaasti siivoamisen helpottamiseksi. Jos haluat lämpimän ja kotoisan makuuhuoneen ja lattiavalinta makuuhuoneeseen vielä mietityttää, niin mikään ei voita puulattian ainutlaatuisia ominaisuuksia – tai ei lähes mikään.

Vaikka laminaattilattia ei ole aito puulattia, nykyään se vetää vertoja puulattialle. Laminaattilattia kestää vieläkin paremmin kuin parkettilattia. Se koostuu useista kerroksista, joiden avulla varmistetaan, että lattia ei naarmuunnu ja kestää kosteutta. Nykyiset laminaattilattiat eivät pelkästään näytä puulattialta aidontuntuisten pintakuviointiensa ansiosta. Lisäksi niiden pinnat, rakenteet ja urat vaikuttavat luonnollisilta. Jos haluat yhdistää puulattian laminaatin etuihin, tämä on oikea valinta.

Pillows on a gray laminate floor

Paljon enemmän kuin puulattia

Teollisuudesta tuttu tunnelma on ollut muotia jo useiden vuosien ajan. Käsittelemättömästä betonista on tullut osa arkea jopa makuuhuoneiden lattioissa. Mutta jos haluaa betonin tunnelmaa, ei tarvitse asua vanhassa tehdasrakennuksessa. Helpommalla pääsee, kun valitsee betonilta näyttävän laminaattilattian makuuhuoneeseen. Pinta on kova, mutta sillä on mukava kävellä. Ja lattian voi tietysti asentaa lattialämmityksen päälle.

Pergon ainutlaatuisten pintakäsittelyjen ansiosta voit olla varma siitä, että lattiastasi tulee siisti makuuhuoneen haasteet kestävä lattia.

Löydä makuuhuoneen suosikkilattiasi