Go to content Go to search
living room with orange sofa and a beige laminate floor

Olohuoneen lattia

Olohuonetta käytetään joka päivä ja myös juhlapäivinä. Makuuhuoneen jälkeen eniten aikaa vietetään olohuoneessa. Olohuoneen lattia on lattia jonka täytyy kestää arjen koettelemuksia sekä olla tyylikkään edustava, kun kotona on vieraita.

living room with a beige hardwood floor and a family reading in a sofa

Parketti on mainio valinta olohuoneeseen

Olohuoneen lattiaksi valittavana on laaja valikoima parkettivaihtoehtoja. Parketilla on monia etuja massiivipuuhun verrattuna. Parketin asentaminen ja puhdistaminen sujuu paljon helpommin. Lisäksi se kestää kulutusta paremmin. Parkettilattia kestää kiireisen perheen ja juhlien aiheuttamat rasitukset sekä näyttää kauniilta parketti. Se on oikea valinta olohuoneen lattiaksi, jos olohuoneeseen halutaan lattialämmitys.

Illuusioiden luominen lattian avulla

Sauvaparketti saa pienen olohuoneen näyttämään suuremmalta. Tilava olohuone näyttää vieläkin tilavammalta, jos käytetään leveitä pitkiä lankkuja. Vaalea puu tekee huoneesta valoisan ja raikkaan. Jos haluat että olohuoneen lattia tuo huoneeseen rustiikkisen tunnelman, valintasi on tumma tammi, jonka pinta on harjattu ja reunat vanhennettu sekä jossa näkyy haljenneita oksankohtia ja sahausjälkiä. Parketti tuo tullessaan useita vaihtoehtoja klassisesta tammesta valkoiseen saarniin.

close up of a sofa and coffee table with a grey laminate floor underneath

Laminaattilattia myös edustustiloihin

Jos olohuoneen lattia joutuu koville tai haluat kokeilla jotain muuta kuin puuta, laminaattilattia on erinomainen vaihtoehto. Puu- ja laminaattilattia voi olla nykyään vaikea erottaa toisistaan. Kehitys on mennyt eteenpäin. Pintakuvioinnit, viistotukset ja rakenteet vaikuttavat aidoilta. Parketin tavoin laminaattilattialankkuja on saatavana useina vaihtoehtoina, joten myös laminaatin avulla saadaan aikaan illuusioita. Lisäksi laminaatin avulla olohuoneen lattia saadaan näyttämään betonilta tai liuskekiveltä.

Löydä olohuoneen suosikkilattiasi