Go to content Go to search
cellar with coat rack and a beige vinyl floor

Kellarin lattia

Olisiko lopulta aika keskittyä kellarikerrokseen ja tehdä siitä viihtyisä? Haluatko eroon hämähäkinseiteistä kellarissa? On aika ottaa alin kerros hallintaan ja tehdä kellarikerroksesta ja kellarin lattiasta viihtyisä ihmisille.

Bike next to a stair on a brown cellar floor

Kellarikerroksella on monta käyttötarkoitusta

Moni muistaa kellarikerroksessa vietetyt teinivuodet. Siellä kuunneltiin musiikkia ja hengailtiin kavereiden kanssa häiritsemättä liikaa. Joissain taloissa kellarikerrokseen tehtiin tv-huone, koska aurinko ei koskaan haitannut television katsomista. Usein se oli pelkkä paikka säilyttää tavaroita mahdollisesti pesukoneen ja vanhan lämmityskattilan seurassa.

Kellarikerroksen muutoksen saa aikaan helposti

ellarikerroksesta tulee kuin uusi, kun seinät maalataan ja asennetaan uusi lattia kellariin. Jos huonetilassa ei ole kovin montaa kulmaa ja nurkkaa, lattia kellariin on helppo asentaa päivässä. Pergon laminaattilattiat ja vinyylilattiat asennetaan napsauttamalla. Ruuveja, nauloja, liimaa tai kehittyneitä työkaluja ei tarvita.

Alusta on usein betonia. Asenna sen päälle kosteussulku ennen kellarin lattian asennusta. Jos alustassa on pieni epätasaisuuksia, niiden tasoittamiseen voi riittää välikerros. Laminaattilattian ja vinyylilattian alle voi mainiosti asentaa lattialämmityksen.

Storage cupboard on a light basement vinyl floor

Näyttävä ja käytännöllinen kellarin lattia

Jos haluat kellarikerrokseen pesutuvan, lattian täytyy kestää kosteutta. Valitse silloin kellarin lattiaksi vinyylilattia. Se sietää kosteutta sekä on kestävä ja mukava kävellä. Lisäksi vinyylilattia vaimentaa ääntä. Siitä on hyötyä, jos kellarikerroksessa on kovat kiviseinät ja pesukone pitää ääntä. Vinyylilattioita on saatavana useilla kuviovaihtoehdoilla, jotta pesutuvan käyttämisestä tulee mukavaa.

Löydä kellarin suosikkilattiasi