Go to content Go to search
hallway with a brown laminate floor and a coat rack

Eteisen lattia

Eteisen lattiaksi saatavana on upeita, kulutusta kestäviä ja tyylikkäitä vinyylilattioita ja laminaattilattioita. Kiilto- ja pintakuviointivaihtoehtoja on useita. Monet niistä muistuttavat puuta ja liuskekiveä hämmästyttävän tarkasti. Valittavissa on myös erilaisia viistotuksia, lankkuja ja levyjä. Vaikka eteisen lattia on paikka mihin kertyy runsaasti likaa, hiekkaa ja vettä, siitä voidaan tehdä lämpimän kutsuva huone, joka kestää arjen pienet kolhut.

hallway with pink walls and a beige laminate floor

Laminaatti ja vinyyli – kestäviä ja siistejä eteisen lattiamateriaaleja

Eteisen lattia on paikka, jonka täytyy kestää kulutusta ja olla helppo puhdistaa. Mutta tämä ei merkitse sitä, että ulkonäöstä pitäisi tinkiä. Vinyyli- ja laminaattilattioita on saatavana useina näyttävinä ulkoasuvaihtoehtoina.

Nykyisten modernien vinyylilattioiden ja laminaattilattioiden pinta muistuttaa luonnollista puuta, liuskekiveä tai betonia värien, muodon ja kiillon suhteen. Eteisen lattiasta tulee lämpimän kutsuva, jos valitset tammilankut. Jos haluat, että eteinen erottuu selkeästi viereisistä puulattialla arustetuista huoneista, valitse mustaa liuskekiveä tai käsittelemätöntä betonilattiaa muistuttava lattia. Pintakuvioinnin voit valita vapaasti. Kun päädyt laminaattiin tai vinyyliin, olet tehnyt kestävän valinnan.

kid and dog entering hallway with muddy shoes and paws

Choose laminate flooring for strength and area 

Vinyyli on täysin vesitiivistä. Siksi se on oikea valinta eteisen lattiaksi, joka kuitenkin ajan saatossa täyttyy nopeasti märistä saappaista, lastenvaunuista ja sateenvarjoista. Pergon vinyylilattioiden uusi suojaava päällyskerros kestää kulutusta sekä suojaa tahriintumiselta ja naarmuuntumiselta paljon aikaisempaa tehokkaammin. Se on oikea valinta eteisen lattiaksi, jonka täytyy kestää tavallista enemmän. Pintakerros estää likaa tunkeutumasta lattiaan, joten useimmat tahrat on helppo poistaa kostealla liinalla. Oikea valinta esimerkiksi kuraisia koirantassuja varten.

Pergon laminaattilattiat ovat markkinoiden kulutusta kestävimpiä. Niissä on TitanX™-pintakäsittely, joten ne kestävät lemmikkieläinten ja lasten aiheuttamia onnettomuuksia. Ne eivät kestä kosteutta yhtä hyvin kuin vinyylilattiat. Toisaalta laminaattilattia kestää kosteutta paljon paremmin kuin puulattia. Lisäksi huonetilaan saadaan laminaattilattian avulla sama tunnelma kuin puulattian avulla.

Valitsetpa sitten vinyylilattian tai laminaattilattian, se toimii mainiosti yhdessä lattialämmityksen kanssa, joten koti ja eteisen lattia tuntuu entistä lämminhenkisemmältä.

Löydä eteisen suosikkilattiasi