Go to content Go to search

Aion asentaa vinyylilattian. Mitä työkaluja tarvitaan?

Vinyylilattian asennuksen ei tarvitse tapahtua ammattilaisen avustuksella, jolla on täydellinen valikoima työkaluja.

  • Mitta
  • Suojalasit
  • Naru
  • Käsineet
  • Kynä
  • Veitsi
  • Vetotanko
  • Suorakulma

Pergon napsautustoiminnon ansiosta työkaluluettelo jää lyhyeksi

Vinyylilattian asennus onnistuneesti tarvitsee vain muutaman työkalun. Napsautusjärjestelmän ansiosta asennukseen ei tarvita työkaluja, kuten ruuveja, nauloja tai liimaa. Vinyylilattia asennetaan kelluvaksi ja kiinnitetään napsautustoiminnon avulla. Lattialankut kiinnitetään toisiinsa tarvitsematta käyttää työkaluja. Vaihtoehtoja on kolme, ja niiden joukosta löytyy oikea käytännöllisesti katsoen kaikkiin tilanteisiin.

Vinyylilattian asennukseen työkaluksi riittää veitsi

Vinyylilattian asennukseen riittää koverateräinen veitsi tai katkaisusaha. Pergon vakaa katkaisuveitsi soveltuu tarkkaan leikkaamiseen. Lisäksi sen avulla saadaan aikaan pyöreitä muotoja.

Kun käytetään veistä, ei muodostu pölyä. Kaiken työn voi tehdä sisätiloissa, eikä jälkeenpäin tarvitse suursiivota. Kun katkaiset vinyylilankun, merkitse linja ja tee pintaan viilto veitsellä. Katkaise lankku. Koristellun pinnan tulee olla ylöspäin.

Vinyylilattian liimaaminen

Laminaattilattioiden asentamiseen tarkoitetut Pergon työkalut auttavat leikkaamaan suoraan ja 90 asteen kulmassa. Asennustyökalussa on sormisuojaus, iskurauta ja tasoitustoiminto. Se soveltuu sekä vasen- että oikeakätisille.

Jos liimaat vinyylilattian (tätä tapaa suositellaan, jos käytössä on lattialämmitys), valitse Pergon erityisesti vinyylilattioille kehittämä liima. Se levittyy tasaisesti sekä kiinnittää nopeasti ja lujasti. Voit viimeistellä asennuksen Pergon saumausmassan avulla. Värivaihtoehtoja on kahdeksan.

Jos joudut mittaamaan tai merkitsemään, puusepän mitasta ja kynästä on hyötyä. Kun asennat Pergon vinyylilattiaa, älä käytä lyömäkappaletta.

Lue lisää:

Oliko tästä artikkelista apua?
Kuinka voimme parantaa tätä artikkelia

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.