Vaaleiden ja tummien lattioiden, seinien ja katon yhdisteleminen

Huoneen ilmettä voidaan muunnella melko yksinkertaisesti. Haluatko pienen huoneen näyttävän isommalta, onko huone pitkulainen ja ahtaan tuntuinen vai haluatko luoda isoon huoneeseen hieman tiiviimpää ja viihtyisämpää tunnelmaa?

Siinä tapauksessa voi olla hyvä tietää, millainen vaikutus muutamilla eri väriyhdistelmillä on:


Vaalea lattia ja vaaleat seinätVaalea lattia ja vaaleat seinät saavat huoneen näyttämään tilavammalta. On kuitenkin olemassa pieni vaara, että huoneesta tulee liian steriili, mutta tätä voidaan auttaa muilla sisustustarvikkeilla.

 

Vaalea lattia ja tummat seinätVaalea lattia ja tummat seinät saavat huoneen näyttämään korkeammalta. Tämä yhdistelmä myös korostaa huoneen vaakasuuntaisia linjoja.

  

Vaalea lattia, vaalea katto ja vaalea takaseinäTummahkoihin seiniin yhdistetty vaaleampi takaseinä sekä vaalea lattia ja katto saavat huoneen näyttämään kapeammalta, syvemmältä ja korkeammalta.

 

Vaalea lattia, vaalea katto ja tumma takaseinäJos huoneessa sen sijaan on tummempi takaseinä sekä vaalea lattia ja katto, tumma seinä tuntuu tulevan lähemmäksi ja saa huoneen tuntumaan pienemmältä.

  


Vaalea lattia, tumma katto ja tummat seinätKun huoneessa on tummat seinät ja samanvärinen katto sekä vaalea lattia, huone tuntuu pienemmältä ja intiimimmältä. Samalla huoneen linjat pehmenevät.

 

Tumma lattia, vaalea katto ja vaaleat seinätVaaleisiin seiniin ja kattoon yhdistetty tumma lattia luo kontrastivaikutelmaa. Silmä kiinnittyy kontrasteihin paremmin, mikä antaa huoneelle kiinnostavaa ilmettä. Samalla huone tuntuu leveämmältä.

  

Tumma lattia, tumma katto ja vaaleat seinätTumma lattia ja katto sekä vaaleat seinät saavat huoneen tuntumaan leveämmältä ja matalammalta. Silmä hakeutuu automaattisesti vaaleasta tummempaan, mikä antaa huoneelle syvyyttä ja tilavuuden tuntua.

 

Tumma lattia, vaalea katto ja tummat seinätKun sekä lattia että seinät ovat tummat mutta katto vaalea, huoneeseen muodostuu kiinnostavia varjotehosteita, koska kaikki valo tuntuu tulevan ylhäältä päin. Katto tuntuu automaattisesti olevan korkeammalla.

  • Pääsääntö on se, että vaaleat värit lisäävät avoimuuden ja tilan tuntua.
  • Tummat värit saavat huoneen tuntumaan pienemmältä ja intiimimmältä.

Lue lisää:

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

31.5.2018

Viisi vinkkiä kodin remontoijalle

29.5.2018

Uuden lattian asentaminen vanhan päälle

30.5.2018

Nopeuskilpailu: kuinka nopeasti lattian asennus käy?