Uuden lattian asentaminen vanhan päälle

Uuden lattian asentamisen ei tarvitse olla kovinkaan hankalaa. Uusi lattia voidaan itse asiassa asentaa vanhan päälle!

Oletko jo perin kyllästynyt makuuhuoneesi vanhaan lattiaan? Se voi olla ikävän näköinen mutta muuten ihan hyvässä kunnossa. Jos lattia on ehjä ja tukeva, tuntuu turhalta käyttää paljon aikaa sen purkamiseen ja vaihtamiseen. Vai voisiko asian hoitaa helpommin?

Tiesitkö, ettei sinun tarvitse poistaa vanhaa lattiaa: voit asentaa uuden lattian vanhan päälle!

Pergon asennusmekanismilla varustetut lattiat ovat sen verran ohuita, ettei niitä tarvitse sovittaa sen kummemmin edes kynnysten ja ovien kohdalla.


Tutustu kaikkiin lattiamateriaaleihin


Hyvät valmistelut varmistavat hyvän lopputuloksen

Lattia-asennuksen onnistuminen edellyttää huolellisia valmisteluja. Jos vanha lattia on tekstiilimateriaalia, se pitää poistaa. Tarkista, että lattia on tasainen, puhdas ja kuiva. Epätasainen alusta pitää hioa ja tasoittaa, jotta lattiasta tulee vakaa eikä se narise. Mahdolliset irronneet lattialaatat pitää naulata kiinni.

Voit tarkistaa lattian tasaisuuden asettamalla uuden lattialankun kyljelleen lattialla eri kohtiin. Siten havaitset helposti mahdolliset epätasaisuudet.

Imuroi ja pese lattia huolellisesti ja anna sen kuivua. Tähän on hyvää aikaa, koska uuden lattian pitää joka tapauksessa antaa levätä pakkauksessaan sisätiloissa noin 48 tuntia ennen lattian asentamista.

Välimateriaali ehkäisee narinaa

Suosittelemme peittämään vanhan lattian välimateriaalilla. Se vaimentaa askelten ääniä, ehkäisee narinaa ja tasoittaa aluslattian viimeiset pienet epätasaisuudet.

Uuden lattian asentaminen

Nyt alkaa hauskin vaihe: uuden asennusmekanismilla varustetun lattian asentaminen! Löydät yksityiskohtaiset ohjeet lattian asentamiseen täältä.

  • Varmista, että aluslattia on tasainen ja puhdas.
  • Vaimenna ääniä käyttämällä lattian alla välimateriaalia.
  • Lue uuden lattian asennusohjeet huolellisesti ennen asennuksen aloittamista.

Tutustu kaikkiin lattiamateriaaleihin

Lue lisää:

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

31.5.2018

Viisi vinkkiä kodin remontoijalle

11.7.2017

Muistilista lattian vaihtoon

29.11.2017

Valitse oikea suunta lattialankuille