Muistilista lattian vaihtoon

Muistilista lattian vaihtoon

Onko lattia aika vaihtaa? Ennen uuden lattian asentamista on otettava huomioon muutamia tärkeitä seikkoja.

Lattia voi olla huoneen näyttävin sisustuselementti tai sitten se voi olla niin hillitty, että huoneen muut yksityiskohdat korostuvat. Päätä ensin, miten paljon lattia saa korostua – mutta mieti myös, miten paljon sen on kestettävä. Jos lattia joutuu alttiiksi kovalle kulutukselle, voit valita kulutusta ja naarmuja erinomaisesti kestävän laminaatti- tai vinyylilattian. Jos taas kulutus on vähäisempää, puuparketti voi olla tyylikäs vaihtoehto.


Aiotko asentaa lattian itse?

Pergon asennusmekanismilla varustetut laminaatti- ja vinyylilattiat on helppo asentaa itse. Muuntyyppisen lattian asentamiseen saatetaan sen sijaan tarvita ammattiapua.


Toimiiko vanha lattia uuden lattian alustana?

Kun olet valinnut uuden lattiamateriaalin, päätä, voitko jättää vanhan lattian uuden alustaksi vai pitääkö se purkaa pois. Jos lattia on tasainen ja vakaa, se voidaan useimmissa tapauksissa jättää uuden lattian alustaksi. Muista kuitenkin tarkistaa, ettei uuden lattian pinnasta tule liian korkea oviin ja kynnyksiin nähden.


Lattialämmitys ja välimateriaali?

Mieti, haluatko käyttää lattiassa lattialämmitystä. Pergon kaikkien lattiatyyppien eli laminaatti- ja vinyylilattian alle voidaan asentaa lattialämmitys.

Lisäksi lattian alla voidaan käyttää erityyppisiä välimateriaaleja, jotka vaimentavat askelten ääniä, tekevät lattiasta miellyttävän tuntuisen sekä vähentävät narinaa.

pergo-infographic-muistilista-lattian-vaihtoon
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
5.7.2017
Top