Go to content Go to search
mies asentamassa beige click laminaattilattia aluskatteen päälle

Lattian asennus itse vai ammattilainen asentamaan lattia?

Kun ammattilainen asentaa lattian, työ sujuu yleensä nopeammin. Hän osaa valmistella alustan, mitata ja jatkostaa. Mutta amatööriltäkin lattian asennus itse sujuu nopeasti ja helposti.

Tutustu lattioihin

Napsautusjärjestelmä tekee lattian asentamisesta nopeaa ja helppoa

Pergo-lattioiden asentaminen on nykyään niin helppoa, että sen voi tehdä itsekin lukemalla kyseisen lattiatyypin asennusohjeet. puulattia, Laminaattilattiat ja vinyylilattiat asennetaan yleensä aina kelluviksi. Silloin niitä ei tarvitse ruuvata, naulata eikä liimata. Pergon lattialankut tai -levyt napsautetaan kiinni toisiinsa. Jos jokin lattian osa täytyy asentaa uudelleen, ne voidaan nostaa helposti irti ilman että ne särkyvät.

Parkettilattian asentamisessa ei tarvita erikoistyökaluja

Parkettilattian asentamisessa tarvitaan vain kunnollista sahaa. Samanlainen saha riittää laminaattilattian asentamiseen, mutta siinä tulee olla laminaatti- tai hieno terä. Vinyylilattioille riittää koverateräinen veitsi. Monimutkaisten työkalujen käyttämistä ei siis tarvitse opetella.

Vaikeus määräytyy huoneen mukaan

Jos huone on suorakulmainen ja muodoltaan selkeä ja aluslattia on kunnossa, uuden lattian asennus itse sujuu nopeasti ja helposti. Lattian asentamiseen 25 neliömetrin huoneeseen saattaa riittää yksi päivä, vaikka olisit ensimmäistä kertaa asialla. Parketti-, laminaatti- ja vinyylilattiat on pintakäsitelty valmiiksi, joten niitä ei tarvitse lakata eikä öljytä. Huonekalut voi laittaa nopeasti takaisin paikoilleen.

Ammattimaisella lattia-asentajalla on arvokasta osaamista

Mutta kaikki huoneet eivät ole täydellisiä. Joskus voidaan tarvita runsaasti alustan valmistelutöitä ja aluslattian parantamis- tai asentamisosaamista. Huoneessa voi myös olla runsaasti kulmia ja nurkkia. Silloin voi tulla tarpeeseen kutsua ammattilainen asentamaan lattia. Amatöörin voi olla vaikea saada lattialistoja kunnolla paikoilleen. Se ei tietenkään ole mahdotonta. Tutustu ohjeisiin ja mieti, haluatko tehdä lattian asennuksen itse. Jos et, käytettävissä on taitavia lattia-asentajia, jotka tietävät, mitä täytyy tehdä ja mitä vaaditaan.

Tutustu lattioihin

Aiheeseen liittyviä tarinoita