Go to content Go to search
nainen asentamassa pergo vinyylilattia aluskatteen päälle

Uuden vinyylilattian asennus on näin helppoa

Viime vuosisadalta peräisin oleva keittiön korkkimatto kannattaa vaihtaa uuteen. Asenna uusi vinyylilattia joka on samalla kaunis huoleton tämän vanhan korkkimaton tilalle.

Tutustu vinyylilattioihimme

Vinyylilattian asennuksessa pohjatöillä on merkitystä

Pergon vinyylilattian asennus sujuu helposti. Napsautusjärjestelmän ansiosta nauloja tai liimaa ei tarvita. Lankut vain napsautetaan yhteen. Jos alusta on kunnollinen, vinyylilattian asennus sujuu alta aikayksikön. Mutta jos alusta on epätasainen, pohjatöihin täytyy käyttää hieman aikaa ja vaivaa.

Alustan täytyy olla tasainen ja puhdas

Kun vinyylilattian asennus on alkuvaiheessa, alustan täytyy olla tasainen aivan kuin muitakin lattioita asennettaessa. Kaikki yli 20 cm:n mittaiset 1 millimetriä syvemmät liitokset täytyy tasoittaa. Sama koskee yli 1 metrin mittaisia yli 2 mm:n epätasaisuuksia. Saatavana on eristäviä ja ääntä vaimentavia vinyylialustoja. Niitä käyttämällä alustasta tulee tasaisempi. Kun alusta on tasainen ja puhdas, vinyylilattia on helppo asentaa kestämään vuosikausia.

Myös vinyyli voi laajentua

Olet varmasti kuullut, että puulattia täytyy mukauttaa vallitsevaan ilmastoon ennen sen asentamista. Sama koskee vinyylilattioita. Anna lattian olla pakkauksessaan 48 tuntia ennen sen asentamisen aloittamista. Silloin se ehtii mukautua huoneessa vallitseviin olosuhteisiin. Jätä myös vinyylilattiaa varten 2 mm:n laajentumisvaraa lattian ja seinän väliin.

Naps! Vinyylilankut napsautetaan yhteen helposti

Kun vinyylilattian asennus on suunniteltu alkuun hyvin, on aika ryhtyä tuumasta toimeen. Jos vinyylilankkuja täytyy katkaista, kannattaa käyttää katkaisusahaa tai veistä.

Tämän jälkeen vinyylilankut napsautetaan yhteen helposti. Pergon patentoidun PerfectFold™-järjestelmän ansiosta se sujuu yhtä helposti kuin palapelin kokoaminen. Napsautettava sauma lukitsee lattialankut paikoilleen pysty- ja vaakasuunnassa, joten lopputuloksesta tulee uskomattoman vakaa. Napsautusjärjestelmän ansiosta vinyylilattian asennus sujuu helpommin ja nopeammin kuin muita vinyylilattioita asennettaessa. Kun kuulet napsahduksen, tiedät, että lankut ovat paikoillaan.

Tutustu vinyylilattioihimme

Aiheeseen liittyviä tarinoita

dark brown kitchen with a grey vinyl tile floor

Korkkimatto vai vinyylilattia asennusmekanismilla?

Kun haluat kosteutta ja kulutusta kestävän, helposti siivottavan puhdistettavan muovilattian, joka on helppo asentaa itse, kumman valitset: asennusmekanismilla varustetun vinyylilattian vain linoleumilaatat?