Go to content Go to search
tummanruskea keittiö, jossa on harmaa vinyylilaattalattiat

Korkkimatto vai vinyylilattia asennusmekanismilla?

Kun haluat kosteutta ja kulutusta kestävän, helposti siivottavan puhdistettavan muovilattian, joka on helppo asentaa itse, kumman valitset: asennusmekanismilla varustetun vinyylilattian vain linoleumilaatat?

Tutustu vinyylilattioihimme

Vinyylilattian ja linoleumilaattojen naarmun- ja tahrankestävyys

Pergon asennusmekanismilla varustetut vinyylilattiat ovat pehmeitä ja miellyttävän tuntuisia, kulutusta kestäviä ja lisäksi niin vedenkestäviä, että niitä voidaan käyttää myös märkätiloissa. Suojaava päällyskerros on niin tiivis, etteivät lika ja kosteus pääse tunkeutumaan pinnan läpi. Tahrat on siten helppo poistaa, mikä ehkäisee bakteerien kasvua.

Linoleumilattiat eli korkkimatot ovat esimerkiksi puu- tai laattalattiaa pehmeämpiä mutta eivät yhtä pehmeitä kuin vinyylilattiat. Linoleumi kestää naarmuja ja myös tahroja, mutta jos tahroja ei poisteta nopeasti, ne saattavat tunkeutua pinnan alle, jolloin ne on vaikea poistaa. Alkaliset aineet saattavat värjätä lattiaa, ja linoleumi saattaa haista pahalle, kun se pyyhitään kostealla mopilla.

Vinyylilattian tai linoleumilaattojen asentaminen itse

Pergon patentoidun PerfectFold™V-napsautusjärjestelmän ansiosta vinyylilattia on helppo asentaa itse ilman aikaisempaa kokemusta ja erikoistyökaluja. Markkinoiden yksinkertaisin ja vahvin asennusmekanismi lukitsee lankut paikalleen sekä pysty- että vaakasuunnassa.

Vanhemmat linoleumilattiat on liimattava paikalleen, mitä ei ole kovin helppo tehdä itse. Modernimmat linoleumilaatat on varustettu asennusmekanismilla, mutta ne sisältävät silloin muutakin kuin linoleumia.

  • Vinyylilattiat ovat linoleumilaattoja pehmeämpiä.
  • Linoleumilattia ei ole yhtä tahrankestävä kuin vinyylilattia.
  • Asennusmekanismilla varustettu vinyylilattia on helpompi asentaa itse kuin linoleumilaatat.

Tutustu vinyylilattioihimme