Go to content Go to search
mies asentamassa pergo laminaattilattia aluskatteeseen

Uuden laminaattilattian asennus ja näin helppoa se on

Uuden laminaattilattian asennus on kuin palapelin kokoamista – sillä erotuksella, että palat sopivat toisiinsa. Muutamalla napsautuksella tylsästä keittiöstä tulee kodin raikas keskipiste, kun sinne asennetaan laminaattilattia joka on valkoista mäntyä. Ammattilaista ei tarvitse palkata. Kun noudatat ohjeita, voit asentaa laminaattilattian itse.

Tutustu laminaattilattioihimme

Kun uusi laminaattilattia tulee kotiin

Vaikka laminaattilattian asennus sujuu helposti, muutama seikka täytyy ottaa huomioon. Tietyt ohjeet voivat vaikuttaa itsestäänselviltä, mutta jotkut seikat eivät juolahtaisi ensimmäistä kertaa asentavan mieleen. Esimerkiksi se, että laminaattilattian täytyy antaa mukautua vallitsevaan ilmastoon kahden päivän ajan ennen asentamista.

Laminaattilattia koostuu lähinnä luonnosta peräisin olevasta puumateriaalista. Se laajenee ja kutistuu hieman, kun ilmankosteus vaihtelee. Jos uuden laminaattilattian asennus aloitetaan ennen kuin se on mukautunut vallitsevaan ilmastoon, se voi laajentua asentamisen jälkeen, sillä kotona on yleensä lämpimämpää kuin myymälän varastossa. Tällöin lattialankuille ei jää riittävästi tilaa.

Anna laminaattilattian aina olla asennuskohteessa pakkauksessaan vähintään 48 tuntia ennen lattian asentamisen aloittamista.

Vaikka kosteus ja kuivuus vaikuttavat laminaattilattiaan vain vähän, sillä on merkitystä, koska lattian ja seinän väliin jää tilaa vain muutama millimetri. Silloin saat mielenrauhaa sekä märällä että kuivalla säällä. Käytä asennussarjaan sisältyviä välikappaleita.

Lattia vaatii kunnollisen aluslattian

Jos olet remontoinut, olet varmasti kuullut, että pohjatyöt ovat tärkeitä hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämä pitää paikkansa silloinkin, kun kyseessä on laminaattilattian asennus. Aloita tarkastamalla, onko lattiassa epätasaisuuksia. Aseta lattialle suora lista. Tasoita epätasaisuudet hiomalla tai tasoittamalla täyteaineella. Kun täyteaine on kuivunut, täytyy imuroida. Asenna välikerros, joka auttaa vaimentamaan ääniä ja tasoittamaan pienet aluslattian epätasaisuudet. Jos lattian alle asennetaan lattialämmitys tai aluslattian kosteuspitoisuus on suuri, asenna myös kosteussulku.

Mittaa, sahaa ja napsauttele laminaattilattia paikalleen

Nyt alkaa työn hauska osa. Mittaa huone ja suunnittele uuden laminaattilattian asennus. Ota seuraavat seikat huomioon, jotta lattiasta ei irtoa lastuja ja se ei halkeile. Jos käytät käsisahaa, käännä kuvioitu puoli ylöspäin. Jos käytät kuviosahaa, käännä kuvioitu puoli alaspäin. Asenna lattia tämän jälkeen napsauttamalla lattialaudat.

Tutustu laminaattilattioihimme

Aiheeseen liittyviä tarinoita

kid taking off dirty boots on the a vinyl floor in the hallway

Lattian puhdistus

Lattian pesu suunnitelmissa? Mietitkö että miten lattian puhdistus pitäisi toteuttaa? Täältä saat puu-, laminaatti- tai vinyylilattian puhdistamisneuvoja.