Go to content Go to search
sohvapöytä, jossa on kirjoja ja koriste-esineitä ja jonka alla on beige vinyylilattia

Lattian valintaopas

Aiotko uusia lattiasi? Lattian valinta voi tuntua vaikealta, kun markkinoilla on niin monta eri materiaalia ja kuviota. Tämä artikkeli esittelee joitakin seikkoja, jotka lattian valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Kokeile FloorFinder

Huoneen käyttötarkoitus

Huoneen sijainti ja käyttötarkoitus ovat ensimmäiset lattian valintaan vaikuttavat tekijät. Joidenkin huoneiden lattiat altistuvat toisia enemmän kulutukselle ja lialle – eteiseen tulee kengissä likaa ja hiekkaa; keittiön lattialle kaatuu nesteitä ja putoaa teräviä esineitä, ja toimistotuolien pyörät rullaavat pitkin työhuoneen lattiaa.

Laminaatti- tai vinyylilattia on sopivin kovassa käytössä oleviin huoneisiin, koska se kestää hyvin vettä ja iskuja. Sekä laminaatti- että vinyylilattioita on saatavilla luonnonpuu- ja kivikuoseissa.

Puulattia on erinomainen valinta tiloihin, joissa lattiaa käsitellään hellävaraisesti. Puun ainutlaatuiset, luonnolliset ominaisuudet ovat yksinkertainen tapa lisätä lämpöä ja persoonallisuutta huoneeseen.

"Puun ainutlaatuiset, luonnolliset ominaisuudet antavat huoneelle lämpöä ja luonnetta."

Huoneen ominaisuudet

Miltä huone näyttää? Onko se iso vai pieni, ilmava ja valoisa vai ikkunaton ja pimeä? Mieti, minkä väriset seinät ja kalusteet huoneeseen haluat ja kuinka ne sopivat lattiaan. Vaaleat seinät saavat huoneen tuntumaan suuremmalta ja luonnonmateriaalit lämpimämmältä. Luonnonmateriaalit sopivat yhteen miltei kaikkien värien kanssa ja ovat ajattoman kauniita, vaikka sisustusmakusi muuttuisi.

Lautojen tai laattojen koko ja leveys voivat huijata silmää. Esimerkiksi vaakaviivat ja leveät laudat saavat pienen huoneen näyttämään pidemmältä. Neliskulmainen huone näyttää pidemmältä, jos lattia ladotaan poikittain. Voit tilata näytteitä ja vertailla niitä luonnonvalossa huoneen lattialla.

Lattian ilme

Ja lopuksi: miltä haluat lattian näyttävän? Vaikka olisit jo päättänyt lattian materiaalin, sinulla on vielä paljon valinnan varaa. Parkettilattiamme ovat saatavilla eri puulajeilla, viistotuksilla, tekstuureilla, pintakäsittelyillä ja kuoseilla. Laminaattilattiat ovat saatavilla pitkälautaisina, klassisen sauvamallisina, erilaisilla kiviefekteillä ja viistotuksilla tai ilman. Vinyylilattioita on tarjolla erilaisten puumateriaalien ja laattojen näköisinä. Jos valinta tuntuu vaikealta, kysy neuvoa paikalliselta jälleenmyyjältäsi!

  • Kovassa käytössä olevat huoneet tarvitsevat kestävän lattian.
  • Luonnonmateriaalit sopivat yhteen erilaisten sisustusten kanssa.
  • Lattian ladonta vaikuttaa huoneen ilmeeseen.
  • Pergolla on erittäin laaja valikoima erilaisia lattioita.

Kokeile FloorFinder

Aiheeseen liittyviä tarinoita