Go to content Go to search
makuuhuone, jossa on harmaa vinyylilattia ja konjakinvärinen nahkatuoli

Vinkkejä oikean lattian valintaan huoneeseen

Lattian valinta ei ole helppoa. Valittavana on useita lattiatyyppejä. Lisäksi täytyy päättää, miltä lattian tulee näyttää. Lattian valitsemista ei helpota se, että lattian täytyy kestää pitkään. Haluat varmasti tehdä oikean päätöksen.

Löydä oikea lattia huoneeseesi

Kannattaa aloittaa miettimällä toiminnallisuutta. Mikä on huoneen käyttötarkoitus? Sijaitseeko se ensimmäisessä vai toisessa kerroksessa? Onko huoneessa kosteaa?

Kosteisiin huoneisiin tarkoitetut lattiat

Keittiön lattiat, eteisen lattiat tai pesutuvan kaltaisissa huoneissa vallitsee suuri ilmankosteus, ja vettä roiskuu lattialle. Niihin ei pidä valita kokolattiamattoa. Myöskään massiivipuulattioita ei voi suositella, koska ne ovat herkkiä kosteudelle. Tällaisiin huoneisiin oikeita valintoja ovat vinyylilattia, laminaattilattia, laatat tai kivi. Jos haluat puulattian tai kivilattian tunnelmaa, kannattaa valita vinyylilattia tai laminaattilattia. Se näyttää luonnolliselta sekä on lämmin ja mukava päin vastoin kuin laattalattia tai kivilattia. Vinyylilattiat ja laminaattilattiat kestävät vettä. Näiden lattioiden asentaminen sujuu erittäin helposti Pergon napsautustoiminnon ansiosta.

Lattia lasten- tai leikkihuoneeseen

Vinyyli soveltuu hienosti sekä lastenhuoneen lattiaksi että leikkihuoneen lattiaksi. Vinyylilattia on pehmeä. Jos pienet lapset kompastuvat, heihin sattuu vähemmän kuin massiivipuulattialle kaaduttaessa. Kaksikerroksisissa taloissa makuuhuoneet sijaitsevat tavallisesti yläkerrassa. Niihinkin vinyylilattia on oikea valinta, koska se ei heijasta ääntä.

Lattian valinta on myös tunneasia

Kun valitaan lattiamateriaali, toiminnallisuuden lisäksi täytyy ottaa huomioon muutakin. Lattian valinnan kanssa täytyy tulla toimeen vuosikausia. Materiaalin ja ulkoasun valinta lattioiden kohdalla on vahvasti mielipidekysymys.

Me Pergolla seuraamme aina uusimpia sisustustrendejä ja luomme lattioita, jotka saavat huoneen tuntumaan juuri oikealta. Nykyään esimerkiksi tehtaiden lattiat mieleen tuovat materiaalit ovat suosittuja. Lisäksi puulattiat ovat tulleet takaisin. Parketti-, laminaatti- ja vinyylilattiavalikoimastamme löytyy vaihtoehtoja joka makuun sekä lattioita, jotka toimivat arjessa, johon kuuluu vilkkaita lapsia, korkeita korkoja ja kylmiä talvipäiviä.

Löydä oikea lattia huoneeseesi

Aiheeseen liittyviä tarinoita

coffee table with books and decoration and a beige vinyl floor underneath

Lattian valintaopas

Aiotko uusia lattiasi? Lattian valinta voi tuntua vaikealta, kun markkinoilla on niin monta eri materiaalia ja kuviota. Tämä artikkeli esittelee joitakin seikkoja, jotka lattian valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

living room with a big window and a beige laminate floor

Tyylikkäät lattiat: mallit, kuvioinnit ja viisteet

Maailmassa on paljon tyylikkäitä lattioita, mutta Pergo-lattiat menevät askeleen pidemmälle – viehättävien kuviokerrosten lisäksi valittavana on runsaasti erilaisia pintatekstuureja ja kiiltoasteita, jotka tuovat lattiaan lisää ulottuvuutta. Tutustu niihin nyt!