Kannattaako keittiöön valita vinyyli, vai laattalattia?

Kannattaako keittiöön valita vinyyli- vai laattalattia?

Keittiön lattiaksi on tarjolla useita lattiatyyppejä. Puulattia, kivilattia, laatat tai esimerkiksi vinyylilattia. Haluat varmasti lattian, joka kestää pitkään esimerkiksi roiskeita.

Keittiön lattian täytyy kestää kolhuja ja iskuja

Vaikka ruokaa valmistetaan huolellisesti, keittiön lattialle päätyy aina jotain märkää. Onnettomuuksia sattuu. Katso vaikka astianpesukoneen tai pesualtaan viereisten kaappien ovia. Roiskeiden jättämät jäljet näkyvät jo muutaman vuoden kuluttua. Pinttyneitä tahroja, pinnan haalistumista ja pahimmassa tapauksessa turvonneita kaapinovia.

Jos astianpesukone sattuu vuotamaan, kaunis puulattia täytyy vaihtaa uuteen. Paraskaan lattia keittiössä ei selviydy pitkään jatkuvasta vesivuodosta.

Valitse oikea lattia oikeaan paikkaan keittiössä

Moni ei vieläkään ymmärrä, että vinyylilattia on noussut uskomattoman suosituksi. Ja syystäkin. Vinyylilattia, puulattia ja laminaattilattia  voi olla nykyään vaikea erottaa toisistaan luonnollisten kuvioiden ja koristelun vuoksi. Vinyylilattia on saatavana myös liuskekiveä tai betonia muistuttavana, mutta se ei ole läheskään yhtä raskasta, kallista tai kovaa. Jos kivilattialle tai vinyylilattialle putoaa juomalasi, ero on selvä. Myös laminaattilattiaa voi suositella. Sillä on samat mainiot ominaisuudet, ja sekin on saatavana kivilattialta tai betonilattialta näyttävänä.

Vinyylilattia kestää vettä ja pysyy pitkään kunnossa.

Myös laattalattia toimii keittiössä hyvin. Se kestää vettä ja pysyy pitkään kunnossa. Vinyylin tavoin nämäkin lattiat soveltuvat lattialämmitykselle. Mutta laatat ovat liuskekiven tavoin paljon kovempia kuin vinyyli. Ne eivät saa aikaan samanlaista lämmintä tunnelmaa. Nykyään laattoja käytetään lähinnä kylpyhuoneissa. Vielä muutama vuosikymmen sitten keittiöissä käytetyt terrakottanväriset laatat eivät ole enää yhtä suosittuja. Vinyylilattia sointuu useisiin tyyleihin, joten valinnanvaraa on runsaasti. Lisäksi vinyylilattia kestää keittiöissä.

Keittiön lattian valinta - Inspiroidu!

Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä >

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

7.6.2016

Keittiöt eivät ole kuin ennen

31.7.2017

Valitse vinyylilattia linoleumilattian sijaan