Go to content Go to search
nærbilde av pergo mørk brun valnøtt laminatgulv

Valitse lattiaan luonnonmukaisesti kuvioitu pähkinälaminaatti

Pähkinäpuisen lattian elävä ja luonnollinen pintakuviointi voi uudistaa huoneen ilmeen täydellisesti. Se myös luo kaunista kontrastia valkoisia seiniä tai kalusteita vasten.

Pähkinäpuun suuret sävyerot johtuvat siitä, sydänpyyn väri vaihtelee vaaleanruskeasta tumman suklaanruskeaan, kun taas pintapuu on kermanvaaleaa. Puun syyt ovat yleensä suoria, mutta ne voivat olla myös aaltomaisia, mikä luo pintaan kiinnostavaa vaihtelua.

Tutustu pähkinäpuun lattiaan

Pähkinäpuun eri lajit

Pähkinäpuuta kasvaa etupäässä Euroopassa ja Amerikassa. Amerikkalainen lajike on tummemman ruskeaa ja väriltään eurooppalaista lajiketta tasaisempaa. Perulainen muunnelma puolestaan on niin tummaa, että se näyttää melkein mustalta.

Tummanruskea sydänpuu haalistuu ajan mittaan – jo parin vuoden kuluttua se vivahtaa kullanruskeaan tai harmaaseen. Auringonvalo nopeuttaa haalistumista, joten huonekalujen ja mattojen paikat näkyvät lattiassa hyvin, kun niitä siirrellään.

Pähkinälaminaatti säilyttää värinsä

Kun valitaan pähkinäpuisen lattian sijaan pähkinälaminaatti, lattian kaunis väri säilyy paremmin haalistumatta. Pergon pähkinälaminaatti koostuu lankuista, joiden luonnonmukaisesti kuvioitua pintarakennetta silkinhimmeä pintakäsittely korostaa vielä lisää.

Halvempi mutta kestävämpi

Laminaattilattia maksaa lisäksi vähemmän kuin tavallisesti melko kallis pähkinäpuinen lattia. Pergon laminaattilattiat ovat myös erittäin kestäviä ja helppoja asentaa itse.

  • Pähkinäpuisen lattian väreissä on kaunista vaihtelua.
  • Pähkinäpuu haalistuu ajan mittaan.
  • Pähkinälaminaatin värit säilyvät paremmin ja pinta on kestävämpi.

Aiheeseen liittyviä tarinoita

white kitchen with a grey oak laminate floor

Miksi rakastut tammilattiaan

Tammilattia on todellinen klassikko: se tunnetaan ja sitä rakastetaan ympäri maailmaa. | Tammiparkettilattia, tammilaminaattilattia

Coach and carpet on pine beige laminate floor

Miksi rakastut mäntylattiaan

Skandinaavinen sisustus on kovassa nosteessa, ja sen myötä myös mäntylattioiden suosio kasvaa. | Mäntyparkettilattia, mäntylaminaattilattia