Go to content Go to search
tummanruskea keittiö, jossa on harmaa vinyylilattia

Parketti- ja vinyylilattia: rinnakkais-
vertailu

Koostumus: aito puu vs. synteettinen PVC

Vinyyli koostuu monikerroksisesta PVC:stä ja lasikuitukomponenteista. Tuloksena on äärimmäisen kestävä lattia, joka on 100 % vapaa haitallisista ftalaateista.

Parkettilattia on puolestaan täysin luonnollinen tuote. Pergo-parkettilattiat ovat valmisparketteja, mikä tarkoittaa, että lankut koostuvat kolmesta kiinteästä puukerroksesta sekä suojaavasta pinnoitteesta. Nämä ominaisuudet takaavat optimaalisen pysyvyyden ja kestävyyden.

Tutustu vinyylilattioihimme

Tutustu puulattioihimme

musta keittiö, jossa on tummanruskea parkettilattia ja tuoli

Ulkoasu: yksityiskohdat huomioitu

Huomioimalla pienimmätkin yksityiskohdat varmistamme, että kaikki Pergo-vinyylilattiamallit näyttävät luonnollisilta ja autenttisilta. Hillityt pintakuviot pienisyisine rakenteineen tarjoavat luonnollisen puu- tai kivivaikutelman.

Tietenkin tarjoamme myös sitä aitoa ja oikeaa: parkettilattioita, jotka erottuvat edukseen aitoudellaan ja autenttisilla yksityiskohdillaan ja joita on saatavana useissa eri väreissä, luokitteluissa ja puulajeissa. Tämän lattian hienous on luonnollinen vaihtelu, jota esiintyy vain oikeissa parkettilattioissa. Salaisuus? Todellinen intohimo suunnitteluun ja kunnianhimoinen raaka-aineiden hankintaprosessi, joka varmistaa, että käytämme vain kaikkein laadukkaimpia materiaaleja.

Suorituskyky: kaunis ja kestävä

Kodikkuutta ja äänenvaimennusta

Ylellinen vinyylilattia tuntuu pehmeältä ja lämpimältä. Tepastelu sen päällä on kaikin tavoin miellyttävä kokemus. Lattian akustinen suorituskyky vaimentaa korkojen, kenkien ja tassujen epätoivottua ääntä.

Parkettilattiat ovat yleisesti ottaen hieman vähemmän hiljaisia, mutta SilentWalk-alusmateriaalin avulla Pergo-parkettilattiat pitävät askelten kopinan mahdollisimman vaimeana.

Lattialämmitys

Molemmat lattiatyypit ovat yhteensopivia lattialämmityksen kanssa, vaikka vinyyli onkin hieman tehokkaampi lämmönvälittäjä. Vinyylilattioilla on kaikista Pergon lattiaratkaisuista alhaisin lämmönvastus, joten ne toimivat erinomaisina lämmönjohtimina.

Kosteuden hylkimiskyky

Vettä hylkivä teknologia estää vettä vahingoittamasta vinyylilattioitasi. Tämä tarkoittaa, että vinyylilattia sopii käytettäväksi kaikkialla kotonasi.

Vaikka Pergo-parkettilattioiden kosteudenhylkimiskykyä on parannettu huomattavasti StayClean-teknologiamme avulla, joka suojaa lattioita säilyttäen niiden autenttisuuden ja viehättävän ulkonäön, ne eivät ole täysin vedenkestäviä. Emme siksi suosittele asentamaan niitä märkätiloihin.

Kulutuksen kestävyys

Pergo-vinyylilattiat ovat iskunkestävyyden, kulutuksen kestävyyden ja naarmunkestävyyden suhteen huippuluokkaa. Älykkäät teknologiat kuten patentoitu suojaava päällyskerros parantavat lattioidemme kulutuksenkestävyyttä huomattavasti.

Parkettilattiat ovat perinteisesti hieman alttiimpia naarmuille ja kulumajäljille. Pergon lakatut parkettilattiat on kuitenkin käsitelty seitsemällä kerroksella UV-säteitä kestävää vesiohenteista lakkaa sekä kosteutta ja likaa hylkivällä StayClean-teknologialla, mikä tekee niistä muita parkettilattioita lujempia. Myös öljytyt lattiamme on suojattu huolellisesti kahdella kerroksella ensiluokkaista öljyä.

nainen asentamassa blick vinyylilattia aluskatteen päällä

Asennus: kelluva tai liimattu

Minkä asennustavan valitsetkaan – kelluvan tai liimatun – sekä vinyyli- että parkettilattiat on helppo asentaa, kiitos innovatiivisen PerfectFold™-ponttijärjestelmämme. Itse asiassa sekä Pergo-parketti että -vinyyli on niin helppo asentaa, että voit tehdä kaiken itse!

Hoito: säilytä lattiasi kaunis ulkonäkö

Vinyylilattiat on helppo puhdistaa. Säännöllinen imurointi ja pyyhkiminen kostealla mopilla tai liinalla Pergo-puhdistussetin tuotteita käyttäen riittää.

Parkettilattia tarvitsee sen sijaan hellää, rakastavaa hoitoa, joka säilyttää sen kauneuden. Lakatulle parkettilattialle riittää perusmuotoinen puhdistus, kiitos StayClean-teknologian ja useiden lakkakerrosten. Öljytty parkettilattia tarvitsee hieman lisähoivaa: se tulisi lisäksi käsitellä säännöllisesti valmistajan suosittelemilla puhdistustuotteilla ja hoitoöljyllä.

Budjetti ja takuu: lattia, joka kestää eliniän

Vinyylilattia on parkettilattiaa huokeamman hintaista. Koska puuta ei ole saatavilla loputtomasti, aidon puulattian hintalappu on suurempi.

Lisäksi Pergo-vinyylillä ja -parketilla on erittäin pitkä takuu: vinyylillä 20 vuoden ja parketilla jopa elinikäinen takuu.

Auta minua valitsemaan

Onko sinulla vieläkin vaikeuksia valita vinyylin ja parketin välillä? Tutustu FloorFinderiimme. Kun olet vastannut neljään helppoon kysymykseen, työkalumme opastaa sinut ihanteellisen lattiatyyppisi luo ja valitsemaan sinulle sopivimmat lattiat valikoimastamme.

Tutustu vinyylilattioihimme

Tutustu puulattioihimme

Aiheeseen liittyviä tarinoita