Go to content Go to search
valkoinen keittiö, jossa on beige laminaattilattia

Laminaatti- ja vinyylilattia: rinnakkaisvertailu

Koostumus: HDF vs. synteettinen PVC

Laminaatti ja vinyyli eroavat toisistaan koostumukseltaan, mutta molemmat tarjoavat äärimmäisen kestävyyden. Laminaatti koostuu useista materiaalikerroksista ja HDF-rungosta, joka on valmistettu puristamalla kierrätetystä puukuidusta. Vinyyli koostuu myös useista kerroksista, joihin sisältyy PVC:tä ja lasikuitukomponentteja. Materiaalit ovat 100 % vapaita haitallisista ftalaateista.

lähikuva pergo lillehammer -laminaattilattian yksityiskohdista

Ulkoasu: yksityiskohdat huomioitu

Sekä laminaatti- että vinyylilattia tarjoaa vertaansa vailla olevaa realismia. Hillityt pintakuviot pienisyisine rakenteineen tarjoavat luonnollisen puu- tai kivivaikutelman.

Lillehammer-laminaattimallistomme vie tämän realismin vielä yhden askeleen pidemmälle. Tyylikkäällä muotoilullaan, autenttisilla rakenteillaan ja realistisilla viisteillään Lillehammer on yksi hienostuneimmista koskaan valmistetuista laminaattilattioista – sitä on lähes mahdoton erottaa aidosta puusta.

Suorituskyky: lattia, johon voit luottaa

Kodikkuutta ja äänenvaimennusta

Vinyylilattia tuntuu pehmeältä ja lämpimältä. Tepastelu sen päällä on kaikin tavoin miellyttävä kokemus. Lattian akustinen suorituskyky vaimentaa korkojen, kenkien ja tassujen epätoivottua ääntä.

Laminaattilattiat ovat kovemman pintansa ja kevyen painonsa vuoksi yleensä hieman äänekkäämpiä. Ne saattavat myös tuntua hieman ontoilta jalkojen alla. Mutta vaikka ylellinen vinyyli on jo valmiiksi varustettu useilla ääntä vaimentavilla kerroksilla, voit parantaa myös laminaatin äänenvaimennusominaisuuksia SilentWalk-alusmateriaalimme avulla.

Lattialämmitys

Molemmat lattiatyypit ovat yhteensopivia lattialämmityksen kanssa, vaikka vinyyli onkin hieman tehokkaampi lämmönvälittäjä. Vinyylilattioilla on kaikista Pergon lattiaratkaisuista alhaisin lämmönvastus, joten ne toimivat erinomaisina lämmönjohtimina.

Kosteuden hylkimiskyky

Vettä hylkivä teknologia estää vettä vahingoittamasta laminaatti- ja vinyylilattioitasi. Kaikki vinyylilattiat ovat täysin vedenkestäviä, ja useimpien Pergo-laminaattilattioiden urissa on veden läpäisyn estävä innovatiivinen AquaSafe-pinnoite.

Kulutuksen kestävyys

Pergo-laminaatti- ja vinyylilattiat ovat iskunkestävyyden, kulutuksen kestävyyden ja naarmunkestävyyden suhteen huippuluokkaa. Älykkäät teknologiat kuten patentoidut suojaavat päällyskerrokset parantavat lattioidemme kulutuksenkestävyyttä huomattavasti. Vaikka ero on vain marginaalinen, laminaattilattioillamme on naarmujen ja kulumajälkien suhteen pieni etulyöntiasema vinyylilattioihin nähden.

nainen asentamassa pergo vinyylilattia aluskatteen päälle

Asennus: napsauta menemään

Molemmat lattiatyypit on helppo asentaa, kiitos innovatiivisen PerfectFold™-ponttijärjestelmämme. Itse asiassa sekä Pergo-laminaatti että -vinyyli on niin helppo asentaa, että voit tehdä kaiken itse!

Hoito: puhdas pyyhkäisy

Säännöllinen imurointi ja pyyhkiminen kostealla mopilla tai liinalla Pergo-puhdistussetin tuotteita käyttäen riittää, koska sekä laminaatti- että vinyylilattia on helppo puhdistaa.

Budjetti ja takuu: elinikäinen lattia

Puhutaan sitten kustannuksista: sekä laminaatti että vinyyli ovat huokean hintaisia. Alhaisimmissa hintaluokissa laminaatti tarjoaa enemmän valinnanvaraa. Lisäksi molemmat Pergo-lattiatyypit tarjoavat erittäin pitkän takuun: laminaatilla on jopa 25 vuoden ja vinyylillä jopa 20 vuoden takuu.

Auta minua valitsemaan

Onko sinulla vieläkin vaikeuksia valita laminaatin ja vinyylin välillä? Tutustu FloorFinder iimme. Kun olet vastannut neljään helppoon kysymykseen, työkalumme opastaa sinut ihanteellisen lattiatyyppisi luo ja valitsemaan sinulle sopivimmat lattiat valikoimastamme.

Tutustu laminaatti- ja vinyylilattioihimme

Aiheeseen liittyviä tarinoita