Go to content Go to search
musta keittiö, jossa on ruokapöytä ja beige puulattia

Laminaatti- ja parkettilattia: rinnakkaisvertailu

Koostumus: HDF vs. valmisparketti

Laminaatti- ja parkettilattia ovat molemmat puutuotteita, eli niiden ytimet koostuvat puusta. Laminaatin runkorakenteen muodostaa HDF – hienorakenteisesta kierrätetystä puukuidusta puristamalla valmistettu levy. HDF-ytimen päällä on kova laminaattikerros: pohja, painettu kuviokerros ja läpinäkyvä, vedenkestävä kulutuskerros.

Pergo-parkettilattiat ovat tyypiltään valmisparketteja, mikä tarkoittaa, että lankut koostuvat kolmesta kiinteästä puukerroksesta sekä suojaavasta pinnoitteesta.

lähikuvassa beige laminaattilankku, jossa näkyy oksat ja halkeamat

Ulkoasu: yksityiskohdat huomioitu

Huomioimalla pienimmätkin yksityiskohdat varmistamme, että kaikki Pergo-lattiat hengittävät hienostuneisuutta. Hillityt pintakuviot pienisyisine rakenteineen saavat aikaan luonnollisen puu- tai kivivaikutelman. Pergon Lillehammer-mallisto on luonnollisuuden tavoittelussaan vieläkin kunnianhimoisempi: se tarjoaa niin huippuunsa viritettyä realismia, että sitä on lähes mahdoton erottaa aidosta puusta.

Tietenkin tarjoamme myös sitä aitoa ja oikeaa: parkettilattioita, jotka erottuvat edukseen aitoudellaan ja autenttisilla yksityiskohdillaan ja joita on saatavana useissa eri väreissä, luokitteluissa ja puulajeissa. Tämän lattian hienous on luonnollinen vaihtelu, jota esiintyy vain oikeissa parkettilattioissa. Salaisuus? Todellinen intohimo suunnitteluun ja kunnianhimoinen raaka-aineiden hankintaprosessi, joka varmistaa, että käytämme vain kaikkein laadukkaimpia materiaaleja.

Suorituskyky: lattia, joka on tehty kestämään

Kodikkuutta ja äänenvaimennusta

Laminaattilattiat on valmistettu puukuidusta, ja niiden pinta on kovaa melamiinia. Kovan pintansa ja keveytensä vuoksi laminaatti aiheuttaa yleensä enemmän melua kuin puulattia. Aitoihin parkettilattioihin verrattuna ne saattavat myös tuntua hieman ontoilta jalkojen alla, ja niiden taipumuksena on välittää ääntä, vaikka SilentWalkin kaltaisen alusmateriaalin lisääminen auttaakin näihin molempiin ongelmiin.

Valmisparkettilattia koostuu sen sijaan kolmesta kiinteästä puukerroksesta. Se on siksi painavampi, sen pinta on kestävä, ja se on yleensä hiljaisempi kuin laminaatti. Ääntä vaimentavien ominaisuuksien optimoimiseksi suosittelemme yhdistämään parkettilattiaan SilentWalk-alusmateriaalin.

Lattialämmitys

Molemmat lattiatyypit ovat yhteensopivia lattialämmityksen kanssa. Laminaattilattioilla on kuitenkin hieman alhaisempi lämmönvastus, joten ne toimivat hieman tehokkaampina lämmönjohtimina.

Kosteuden hylkimiskyky

Vettä hylkivä teknologia estää vettä vahingoittamasta laminaattilattioitasi. Useimpien Pergo-laminaattilattioiden urissa on AquaSafe-pinnoite, joka lukitsee veden ulkopuolelle ja tekee lattiasta sopivan käytettäväksi esimerkiksi kylpyhuoneissa ja keittiöissä.

Kaikissa Pergo-parkettilattioissa on vettä hylkivä pinnoite, joka suojaa lattiasi viehättävää ja autenttista ulkonäköä. Vaikka olemmekin parantaneet Pergo-parkettilattioiden kosteudenhylkimiskykyä huomattavasti ottamalla käyttöön StayClean-teknologiamme, nämä lattiat eivät ole vedenkestäviä eivätkä ne siksi sovi märkätiloihin kuten kylpyhuoneisiin.

Kulutuksen kestävyys

Pergo-laminaattilattiat ovat iskunkestävyyden, kulutuksen kestävyyden ja naarmunkestävyyden suhteen huippuluokkaa. Älykkäät teknologiat kuten patentoitu TitanX-pintakerros kasvattaa lattioidemme naarmunkestävyyden kymmenkertaiseksi.

Parkettilattiat ovat perinteisesti hieman alttiimpia naarmuille ja kulumajäljille. Pergon lakatut parkettilattiat on kuitenkin käsitelty seitsemällä kerroksella UV-säteitä kestävää vesiohenteista lakkaa sekä kosteutta ja likaa hylkivällä StayClean-teknologialla, mikä tekee niistä muita parkettilattioita lujempia. Myös öljytyt lattiamme on suojattu huolellisesti kahdella kerroksella ensiluokkaista öljyä.

mies asentamassa laminaattilattiaa aluskatteen päälle

Asennus: napsauta menemään!

Molemmat lattiatyypit on helppo asentaa, kiitos innovatiivisen PerfectFold™-ponttijärjestelmän. Laminaatille suosittelemme kelluvaa asennusta ja alusmateriaalin käyttöä. Parkettilattian osalta valinta on sinun: kelluva tai liimattu asennus.

Hoito: helppo, helpompi, helpoin

Sekä laminaatti- että parkettilattia on helppo puhdistaa, vaikka parketti vaatiikin enemmän hoitoa. Laminaatille riittää säännöllinen imurointi ja pyyhkiminen kostealla mopilla tai liinalla Pergo-puhdistussetin tuotteita käyttäen.

Parkettilattia tarvitsee sen sijaan hellää, rakastavaa hoitoa, joka säilyttää sen kauneuden. Lakatulle parkettilattialle riittää perusmuotoinen puhdistus, kiitos StayClean-teknologian ja useiden lakkakerrosten. Öljytty parkettilattia tarvitsee hieman lisähoivaa: se tulisi lisäksi käsitellä säännöllisesti valmistajan suosittelemilla puhdistustuotteilla ja hoitoöljyllä.

Budjetti ja takuu: elinikäinen lattia

Laminaatti on parketin huokeampi serkku. Koska puuta ei ole saatavilla loputtomasti, aidon puulattian hintalappu on suurempi.

Lisäksi Pergo-laminaatilla ja -parketilla on erittäin pitkä takuu: laminaatilla 25 vuoden ja parketilla jopa elinikäinen takuu.

Auta minua valitsemaan

Onko sinulla vieläkin vaikeuksia valita laminaatin ja parketin välillä? Tutustu FloorFinderiimme. Kun olet vastannut neljään helppoon kysymykseen, työkalumme opastaa sinut ihanteellisen lattiatyyppisi luo ja valitsemaan sinulle sopivimmat lattiat valikoimastamme.

Tutustu laminaatti- ja puulattioihimme

Aiheeseen liittyviä tarinoita