Go to content Go to search
lähikuva oranssista sohvasta beigen laminaattilattian päällä

Pergo ja lattialämmitys

Lattialämmityksen ja lattiajäähdytyksen eri tyypit

Pergo-lattiat voi yhdistää matalalämpöiseen lattialämmitykseen. Vaihtoehtoja on kaksi riippuen lattiavalinnastasi:

  • Aluslattiaan asennettu vesikiertoinen tai sähköinen lattialämmitys. Tämä lattialämmitys toimii kaikkien Pergo-lattioiden, laminaatin, vinyylin ja puulattiat.
  • Infrapunalämmityskalvo: lattialämmitysjärjestelmien uusin sukupolvi. Lämmityskalvo sijoitetaan massaan tai aluslattiaan. Se on yhteensopiva laminaatti- ja puulattioidemme kanssa.

Kaikki Pergo-lattiat ovat yhteensopivia myös lattiajäähdytyksen kanssa. Jäähdytyselementit toimivat samalla tavalla kuin lämmityselementit, mutta kylmällä vedellä kuuman veden sijaan.

Lämmönvastuksen ja eristyksen merkitys

Jotta voit nauttia lattialämmityksen eduista, tarvitset lattian, jonka lämmönvastus on alhainen, jotta lämpö pääsee johtumaan lattian läpi. Mitä korkeampi lämmönvastus on, sitä kauemmin lattian lämpeneminen kestää ja sitä tehottomampi lattialämmitys on.

Lisäksi on tärkeää sijoittaa eristävä kerros lattialämmityksesi alle. Tällä tavoin lämpö heijastuu pois eristävästä kerroksesta ja johtuu lattian läpi.

Pergo-vinyylilattioilla on kaikista Pergo-lattioista alhaisin lämmönvastus, ja vinyyli johtaa lämpöä erinomaisesti, joten ne sopivat täydellisesti yhteen lattialämmityksen kanssa. Kuitenkin myös laminaattilattiamme tarjoavat sopivia ja kustannustehokkaita vaihtoehtoja.

Lattialämmityksen ja lattiajäähdytyksen asentaminen

Kun lattia asennetaan lattialämmityksen tai -jäähdytyksen yhteyteen, on tärkeää noudattaa kunkin lattiatyypin erityisohjeita.

Tutustu lattioihin

Aiheeseen liittyviä tarinoita

coffee table with books and decoration and a beige vinyl floor underneath

Lattian valintaopas

Aiotko uusia lattiasi? Lattian valinta voi tuntua vaikealta, kun markkinoilla on niin monta eri materiaalia ja kuviota. Tämä artikkeli esittelee joitakin seikkoja, jotka lattian valinnassa kannattaa ottaa huomioon.