Valitse lattialämmitys

Valitse lattialämmitys

Kun asunnossa on lattialämmitys, voit kuljeskella paljain jaloin. Aamutohveleita ja villasukkia ei tarvita. Talviaamuisin ei enää tarvitse laskea jalkoja kylmälle lattialle. Samalla tilaa vievät kohisevat lämpöpatterit jäävät historiaan. Ne eivät ole koskaan koristaneet kaunista huonetilaa.

Lattialämmitys kolmena tyyppinä

Lattialämmitys perustuu kolmeen tyyppiin: ilmaan, vesikiertoon ja sähköön perustuvaa. Kun lämpö tulee lattiasta, huoneen lämpötilan voi säätää matalammaksi kuin lämpöpattereita käytettäessä. Kun jaloilla on lämmin, muukin keho pysyy lämpimänä. Lämpöpatteri ei lämmitä lattiaa, koska lämpö nousee ylöspäin. Silloin lattialla on kylmää ja lämpimintä on vain katossa.

Lattialämmitys korjaa tilanteen, koska se levittää lämmön huoneeseen tasaisemmin kuin lämpöpatterit. Vaikka lämpöpatterin termostaatti olisi talvella täysin auki ja patteri hehkuu kuumana, voi huoneen toinen puoli olla kylmä. Lisäksi lämpöpatterit voivat vaikeuttaa huoneen sisustamista. Niitä kun ei saisi peittää esimerkiksi sohvilla, jotka estävät lämpöä leviämästä.

Jos lämpöpatterit vaihdetaan lattialämmitykseen, ikkunoiden täytyy olla kunnolliset. Muutoin huone voi tuntua vetoiselta.

lattialämmitys vinyylilattialn alla johtaa lämpöä parhaiten

Lattialämmitys toimii erinomaisesti sekä laminaattilattoilla että vinyylilattioilla. Lattialämmitys vinyylilattian alla johtaa lämpöä parhaiten ja laminaatti seuraavaksi parhaiten. Parkettilattia on kolmannella sijalla. Kun käytössä on lattialämmitys, sisätiloissa vallitsevaa lämpötilaa voi laskea tarvitsematta tinkiä mukavuudesta.

Parkettilattioihin ja laminaattilattioihin kannattaa valita Pergo Quickheat. Nämä lattialämmitysmatot rullataan auki ja kiinnitetään toisiinsa. Lämmitysvastukset sijaitsevat Quickheat-mattojen sisällä, joten ne voi asentaa itse. Tämä järjestelmä ei kuitenkaan sovellu vinyylilattioille, koska vinyyli on pehmeämpää kuin laminaatti ja parketti.

Entä jos lattialämmitys vaatii korjaamista, tai se täytyy vaihtaa?

Vesikiertoinen lattialämmitys kestää yleensä pidempään kuin sähköön perustuva. Jos lattialämmitys valetaan perustukseen, sekä lattia että perustus täytyy avata korjaamista varten. Jos lattialämmitys lepää perustuksen pinnalla, kuten Pergo Quickheat, vain lattia täytyy avata. Se sujuu helposti Pergon napsautusjärjestelmän ansiosta.

Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
9.5.2016
Top