Go to content Go to search
lapsi riisuu saappaat beigen vinyylilaatan lattialla käytävällä

Unohda laattalattiat – Valitse vinyyli- tai laminaattilattia Pergolta

Harkitsetko laattalattian asentamista keittiöön tai eteiseen, koska se on tyylikäs ja helppo pitää puhtaana? Entä jos kerromme, että voit saada laattalattiaa muistuttavan lattian, jolla on vielä enemmän hyviä ominaisuuksia mutta ei mitään laattalattian haittapuolista?

Tutustu lattioihimme

Laattalattia

Jos aloitamme laattalattian eduista: kulutusta kestävä ja pitkäikäinen lattia kestää hyvin likaa, kosteutta ja lämpöä.

Haittapuoliin voidaan laskea se, että lattia on kylmä ja kova sekä vaikea asentaa ilman aikaisempaa kokemusta.

Vaihtoehdot

Mitä vaihtoehtoja on olemassa?

Pergolla on sekä laminaatti että vinyylilattioita , jotka muistuttavat ulkonäöltään laattalattiaa ja joilla on samat hyvät ominaisuudet mutta ei mitään laattalattian haittapuolista.

Laminaattilattiat

Pergon laminaattilattiat kestävät hyvin kulutusta, iskuja ja naarmuja. Paloturvallisissa ja antistaattisissa lattioissa on vahvalla ja tiiviillä asennussaumalla varustettu kosteutta kestävä runko sekä bakteerien kerääntymistä ja kasvua ehkäisevä sileä pinta, jonka ansiosta ne ovat helposti siivottaviaja erittäin hygieenisiä. Napsautusjärjestelmällä varustetut lattiat on lisäksi helppo asentaa itse.

Vinyylilattiat

Vinyylilattiamme ovat laminaattilattioiden tavoin erinomaisen naarmun- ja iskunkestäviä, ja monikerroksinen pintakäsittely suojaa niitä tahroilta ja kulumiselta. Pehmeä vinyylimateriaali vaimentaa askelten ääniä ja tuntuu jalkojen alla miellyttävältä. Pintakerros on likaa hylkivä, hygieeninen ja helposti siivottava, ja tiivis asennussauma estää likaa ja kosteutta tunkeutumasta lattian sisään. Myös vinyylilattiat ovat erittäin paloturvallisia, mikä on erinomainen asia erityisesti keittiössä. Tietenkin ne on myös helppo asentaa itse.

Päätelmä

  • Laminaattilattiat kestävät hyvin kulutusta ja kosteutta, lisäksi ne ovat hygieenisiä ja helppoja asentaa itse.
  • Vinyylilattioilla on samat hyvät ominaisuudet kuin laminaattilattioilla, ja lisäksi ne ovat pehmeitä ja vaimentavat askelten ääniä.
  • Laattalattia on kestävä ja pitkäikäinen, mutta se voi tuntua kovalta ja kylmältä ja on vaikea asentaa itse.

Tutustu lattioihimme

Aiheeseen liittyviä tarinoita

dark brown kitchen with a grey vinyl tile floor

Korkkimatto vai vinyylilattia asennusmekanismilla?

Kun haluat kosteutta ja kulutusta kestävän, helposti siivottavan puhdistettavan muovilattian, joka on helppo asentaa itse, kumman valitset: asennusmekanismilla varustetun vinyylilattian vain linoleumilaatat?

beige vinyl flooring in a home office

Valitse vinyylilattia linoleumilattian sijaan

Vanha lattiamateriaali linoleumi on tulossa taas muotiin oltuaan kauan poissa suosiosta. Mutta miten linoleumilattia eroaa vinyylilattiasta ja kumpi kannattaa valita?