Go to content Go to search
lähikuva sohvapöydästä beigen laminaattilattian päällä

Luo kestävä koti valitsemalla talteenotetusta puusta valmistettu puulattia

Toisin kuin monet muut materiaalit, joiden käsittely aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä, puu varastoi hiilidioksidia ilmakehästä. Tämä on yksi syy siihen, miksi Pergo on valinnut puun laminaatti- ja puulattioidensa pääasialliseksi materiaaliksi. Puu on uusiutuva luonnonvara, joka voidaan muuntaa vihreäksi energiaksi elinkaarensa lopussa, ja se on siksi hiilijalanjälkemme pienentämistä parhaiten edistävä materiaali. Lue, miten UNILIN Group – yhtiö Pergon taustalla – on toiminut innovoinnin ja kestävän kehityksen eturintamassa 1960-luvulta lähtien.

puupino unilinin tehtaalla

Tukea kiertotaloudelle

Hiilidioksidipäästöjen vähentämisen perusta on kiertotalouden tukeminen. UNILIN Group on aina ollut edelläkävijä tällä alalla keskittymällä uusiutuviin energialähteisiin ja valitsemalla kestävimmät luonnonvarat tuotteidensa valmistukseen. Jo 1960-luvulla käytimme lastulevyn valmistukseen pellavan vartta, pellavateollisuuden biopohjaista jätetuotetta. Nykyään keskitymme ensisijaisesti puuhun: uusiutuvaan raaka-aineeseen, joka tarjoaa monia etuja.

Talteenotetun puun toinen elämä

Pergo-lattioiden ydin koostuu vahvasta, kestävästä ja vastuullisesta kuitulevystä. Tämän kuitulevyn valmistukseen käytetään yksinomaan talteenotettua puuta. Otamme talteen sahateollisuuden ohuet puukappaleet, jotka eivät enää kelpaa tuotantoon, tai käytämme tienvarsien hoidosta tai metsän harvennuksesta syntyvää hukkapuuta. Eli huonolaatuista puuta, jota ei voida enää käyttää hyödyksi teollisuudessa tai puuta, joka muuten päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi. Melkein mitään ei siis päädy jätteeksi.

lähikuva unilin-tehtaasta

Kestävä ytimeen saakka

Pidentämällä puun elinkaarta ja säästämällä sen polttamiselta estämme hiilidioksidin vapautumisen ilmakehäänja varastoimme sen turvallisesti lattioihimme. Kun puumme on lopulta palvellut kaikkia käyttötarkoituksiaan, Pergo muuntaa sen uusiutuvaksi energiaksi omissa tuotantolaitoksissaan ja biopolttoainevoimaloissaan.

Aiheeseen liittyviä tarinoita