Valitse oikea suunta lattialankuille

Valitse oikea suunta lattialankuille

Lattialankkujen suunnalla on suuri merkitys huoneen ulkonäölle, joten valinta voi olla vaikea.

Yleensä lattialankkujen suunnan tulee olla sama kuin huoneeseen pääasiallisesta valolähteestä tulevan valon ja useimmiten käytetyn oven. Jos ovia ja ikkunoita on useita, valitse helpoimmin asennettava suunta. Haluatko ottaa huoneessa käyttöön hyödyllisiä optisia tehosteita? Tässä on muutama käytännöllinen neuvo.

 

POIKKISUUNTA = LEVEÄ

1. POIKKISUUNTA = LEVEÄ

Asennatko lattian kapeaan huoneeseen? Silloin lattialankut kannattaa asentaa poikkisuuntaan. Poikkisuunnassa asennetut lankut saavat tilan vaikuttamaan leveämmältä, joten koppimainen vaikutelma vältetään. Voit tehostaa vaikutelmaa välttämällä tummia värejä lattiassa ja seinissä. Ne saavat kapean huoneen näyttämään entistäkin kapeammalta.

 

PITUUSSUUNTA = PITKÄ

2. PITUUSSUUNTA = PITKÄ

Jos asennat lattian lyhyeen huoneeseen, syvyysvaikutelmaa kannattaa vahvistaa. Huone vaikuttaa pidemmältä, kun asennat lattian pituussuunnassa. Haluatko vahvistaa pituussuuntaisen asennuksen aiheuttamaa vaikutelmaa? Valitse vaalea lattia ja tummemmat seinät. Tällöin huone vaikuttaa syvemmältä.

 

VINOTTAIN = SUURI

3. VINOTTAIN = SUURI

Erittäin pieni huone vaikuttaa tilavammalta, kun asennat lattialankut vinottain. Tällainen asennus aiheuttaa vain pienet lisäkustannukset eikä vaivaa tarvitse nähdä juuri tavallista enempää. Yleisin valinta on näyttävä 45 asteen kulma. Jopa vain 10 asteen vinottainen kulma auttaa yhdistämään seinän visuaalisesti toisen huoneen seinään. Tällainen yhdistävä tehoste saa huoneen avautumaan.

 


Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
5.8.2015
Top