Go to content Go to search
grå matchende gulvlister til et grått laminatgulv

Soinnuta lattialistat lattiaan

Uuden lattian asentamiseen voi riittää yksi päivä. Mutta lattialistojen paikalleen saamiseen voi kulua vuosi. Moni remontoija kertoo, että "kaikki on valmista, vain lattialistat puuttuvat…".

Uusi raikas lattia kuitenkin ansaitsee siistin viimeistelyn. Jos lattialistat puuttuvat, huone näyttää keskeneräiseltä. Siksi on viisainta asentaa lattialistat lattiaan heti tai antaa asentaminen ammattilaisen tehtäväksi. Hän tekee sen käden käänteessä. Lattialistoilla voi olla suuri merkitys lopputulokselle.

Lattialistat lattiassa ovat paljon enemmän kuin keino piilottaa lattian ja seinän väliin jäävä rako. Vaihtoehtoja on useita. Saat aikaan klassisen tai modernin ilmeen valitsemalla leveät tai kapeat lattialistat. Värien avulla saat aikaan erilaisia ilmeitä.

Tutustu lattioihin

Lattialistojen avulla luodaan tyyliä

Voit korostaa kodin tyyliä lattialistojen avulla. Jos haluat modernin ilmeen, valitse selkeän tyylipuhtaat lattialistat. Jos haluat klassista tyyliä, panosta 1800-luvun henkisiin sorvaamalla kuvioituihin listoihin. Kun soinnutat lattialistat oven listoihin, syntyy kaunis kokonaisuus.

Lattialistat kapeana vai leveänä?

Kapeat lattialistat voivat saada huoneen näyttämään pelkistetyltä. Leveät sorvatut lattialistat luovat ylellistä tunnelmaa. Valkoiset seinät ja lattialistat voivat vahvistaa ilmavuuden tunnetta. Jos lattialistat maalataan samalla värillä kuin seinät, ne voivat vaikuttaa korkeammilta. Jos valitset tummat lattialistat, katse kiinnittyy lattiaan. Tummien listojen avulla voidaan luoda esimerkiksi käytävään sopivaa tyyliä.

Lattian värin soinnuttaminen lattialistojen väriin

Kaikkien lattialistojen värit voidaan soinnuttaa Pergo-lattioiden väreihin riippumatta siitä, minkä materiaalin valitset. Tai valita perinteiset valkoiset lattialistat. Tutustu Pergon valikoimaan:

Aiheeseen liittyviä tarinoita