FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Kannattaako muovilattian maalaus?

24. kesäkuuta 2017

Tekeekö mielesi maalata keittiön ikivanha muovilattia? Se saattaa onnistua mutta vaatii huolellisia valmisteluja, joten tilalle kannattaa ehkä sen sijaan asentaa uusi moderni vinyylilattia.


Vanhat muovilattiat sisältävät ftalaatteja

Jotta muovilattian voi maalata, se pitää ensin pestä rasvaa poistavalla aineella (esimerkiksi T-spriillä) lattiaa pehmentävien aineiden poistamiseksi. Näitä vanhoissa muovimatoissa käytettyjä aineita kutsutaan ftalaateiksi, ja ne saavat aikaan sen, että maali irtoaa ja lohkeilee lattian pinnasta. Lisäksi ftalaattien on todettu häiritsevän eläinten hormonitoimintaa ja aiheuttavan syöpää, joten lelut ja muut lastentarvikkeet eivät saa enää sisältää ftalaatteja. Pergon vinyylilattiat eivät sisällä ftalaatteja, joten paras vaihtoehto on poistaa vanha muovilattia ja vaihtaa sen tilalle uusi vinyylilattia.


Vaihda muovilattia vinyylilattiaan maalaamisen sijaan

Mallistomme vinyylilattiat ovat äärimmäisen kestäviä ja lisäksi vesitiiviitä ja hygieenisiä. Valittavana on monenlaisia kuviointeja, ja patentoidun PerfectFold™ V -asennusjärjestelmän ansiosta lattiat on helppo asentaa itse ilman aikaisempaa kokemusta ja erityistyökaluja.


Valmistele maalaus huolellisesti

Jos haluat silti maalata lattian, valmistele maalaus huolellisesti pesemällä lattia maalinpoistoaineella tai T-spriillä sekä hiomalla ja imuroimalla se tasaiseksi. Lisää ensimmäiseen maalikerrokseen mineraalitärpättiä, jotta maali tarttuu alustaansa kunnolla. Kun ensimmäinen maalikerros on saanut kuivua, lattia pitää sen jälkeen maalata vielä vähintään kaksi kertaa.

  • Muovilattian maalaamisen sijaan voit vaihtaa sen vinyylilattiaan.
  • Pergon vinyylilattiat eivät sisällä ftalaatteja.
  • Muovilattian maalaaminen pitää valmistella huolellisesti.

Löytää lattiamme

Laminaatti  |  Vinyylilattia

Etsitkö Pergo jälleenmyyjä lähistöltä?

Löydä jälleenmyyjä


Jaa tämä artikkeli