Go to content Go to search

Alusmateriaalin levittäminen

Alusmateriaali on hyvän lattian tärkeä osa, jota ei sovi unohtaa. Se vaimentaa ääntä, torjuu alhaalta nousevaa kosteutta ja tasoittaa pienet epätasaisuudet.

Alusmateriaali on erittäin helppo asentaa: tarvitset vain veitsen ja viivoittimen. Vedä hieman alusmateriaalia rullalta ja työnnä materiaalin reuna seinää vasten. Laita yksi lautapakkaus painoksi ja rullaa materiaali auki toiseen suuntaan. Repäise auki rullattu materiaali irti lähimmän katkoviivan kohdalta.

Välineet

  • Leikkuuveitsi
  • Taittuva sääntö

Täytä viimeinen rako

Mittaa alusmateriaalin ja seinän väliin jäävä rako ja merkitse etäisyys valitsemaasi alusmateriaaliin. Piirrä piste materiaalin kummallekin reunalle, ja leikkaa pala siististi irti laudan reunaa apuna käyttäen.

Aseta irti leikkaamasi pala paikoilleen. Pidä huoli, että alusmateriaali on tasaista eivätkä palat ole päällekkäin. Muussa tapauksessa lattiasta voi tulla epätasainen ja epävakaa. Jos palat ovat päällekkäin, leikkaa ne paremmin sopiviksi ja aseta ne uudestaan paikoilleen.

Epätavalliset kulmat

Jos jokin seinien kulmista ei ole suora, sinun täytyy mitata seinien pituudet ja kulma. Leikkaa materiaalista yksi kulma, ja jatka leikkaamista laudan avulla, jotta reunasta tulee suora. Jos seinän yksi kulma on suora ja toinen ei, alusmateriaali on helpompi asentaa oikein, jos aloitat levittämisen kulmasta, joka ei ole suora.

Oliko tästä artikkelista apua?
Kuinka voimme parantaa tätä artikkelia

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.