Go to content Go to search
lähikuva sohvapöydästä beige-vinyylilattialla

Muovimaton
asennus – Vinyylilattia asennus-
järjestelmällä

Muovimatto on melko vaivatonta asentaa itse, mutta joidenkin muovimattojen asennus sujuu vieläkin helpommin. Niitä ovat Pergon asennusjärjestelmällä varustetut vinyylilattiat.

Tutustu vinyylilattioihimme

Koko lattian peittävällä muovimatolla on etunsa. Esimerkiksi se kestää vettä eikä siinä ole saumoja, joihin pääsee kertymään likaa. Kokonaisen ison muovimaton asentaminen voi kuitenkin olla hankalaa.

Vinyylilattia on helpompi asentaa kuin muovimatto

Pergon vinyylilattia tarjoaa samat edut kuin muovimatto mutta ei muovimaton haittapuolia. Yksinkertaisen PerfectFold™ V -napsautusjärjestelmän ansiosta voit asentaa yhden lankun kerrallaan. Lankut lukkiutuvat paikalleen sekä vaaka- että pystysuunnassa, mikä nopeuttaa ja helpottaa lattian asentamista.

Entä lattian saumat? Ei hätää. Pergon vinyylilattioiden saumat ovat niin vahvat ja tiiviit, ettei lika pääse tunkeutumaan lattian sisään ja aiheuttamaan bakteerien kasvua.

Asennusta voidaan korjata tarvittaessa

Varmista, että asennettavan lattian alusta on tasainen, puhdas ja kuiva. Lattia voidaan asentaa useimpien kantavien lattioiden, mutta ei kuitenkaan kokolattiamaton tai muuntyyppisen tekstiilimaton päälle. Lattian alla voidaan käyttää haluttaessa ääniä vaimentavaa ja eristävää välimateriaalia.

Lattian asennuksessa ei tarvita erityistyökaluja, vaan lankut napsautetaan vain kätevästi kiinni viereiseen lankkuun. Jos jotain menee pieleen, lankku on helppo irrottaa ja asentaa sen jälkeen uudelleen paikalleen.

Tutustu vinyylilattioihimme

Aiheeseen liittyviä tarinoita

dark brown kitchen with a grey vinyl tile floor

Korkkimatto vai vinyylilattia asennusmekanismilla?

Kun haluat kosteutta ja kulutusta kestävän, helposti siivottavan puhdistettavan muovilattian, joka on helppo asentaa itse, kumman valitset: asennusmekanismilla varustetun vinyylilattian vain linoleumilaatat?