Muovimaton asennus – vinyylilattia asennusjärjestelmällä

Muovimaton asennus – vinyylilattia asennusjärjestelmällä

Muovimatto on melko vaivatonta asentaa itse, mutta joidenkin muovimattojen asennus sujuu vieläkin helpommin. Niitä ovat Pergon asennusjärjestelmällä varustetut vinyylilattiat.

Koko lattian peittävällä muovimatolla on etunsa. Esimerkiksi se kestää vettä eikä siinä ole saumoja, joihin pääsee kertymään likaa. Kokonaisen ison muovimaton asentaminen voi kuitenkin olla hankalaa.


Vinyylilattia on helpompi asentaa kuin muovimatto

Pergon vinyylilattia tarjoaa samat edut kuin muovimatto mutta ei muovimaton haittapuolia. Yksinkertaisen PerfectFold™ V -napsautusjärjestelmän ansiosta voit asentaa yhden lankun kerrallaan. Lankut lukkiutuvat paikalleen sekä vaaka- että pystysuunnassa, mikä nopeuttaa ja helpottaa lattian asentamista.

Entä lattian saumat? Ei hätää. Pergon vinyylilattioiden saumat ovat niin vahvat ja tiiviit, ettei lika pääse tunkeutumaan lattian sisään ja aiheuttamaan bakteerien kasvua.


Asennusta voidaan korjata tarvittaessa

Varmista, että asennettavan lattian alusta on tasainen, puhdas ja kuiva. Lattia voidaan asentaa useimpien kantavien lattioiden, mutta ei kuitenkaan kokolattiamaton tai muuntyyppisen tekstiilimaton päälle. Lattian alla voidaan käyttää haluttaessa ääniä vaimentavaa ja eristävää välimateriaalia.

Lattian asennuksessa ei tarvita erityistyökaluja, vaan lankut napsautetaan vain kätevästi kiinni viereiseen lankkuun. Jos jotain menee pieleen, lankku on helppo irrottaa ja asentaa sen jälkeen uudelleen paikalleen.


  • Asennusjärjestelmällä varustetun vinyylilattian asentaminen on helpompaa kuin muovimaton asentaminen.
  • Vinyylilattian saumat ovat niin tiiviit, ettei lika pääse tunkeutumaan lattiaan.
  • Asennuksessa ei tarvita erityistyökaluja ja lankut voidaan asentaa uudelleen, kunnes kaikki tulee oikein.
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
3.7.2017
Top