Go to content Go to search
tyylikäs eteinen, jossa on ruskea laminaattilattia ja suuret ikkunat

Kuinka valita lattia eteiseen – lue sisustusasiantuntijan haastattelu

Eteisen lattiaa valittaessa on otettava huomioon monia eri asioita, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman hyvä. Eteisen lattia joutuu nimittäin koville. Lue sisustusasiantuntijan vinkit!

Eteinen on ensimmäisenä vastassa perheenjäseniä, lemmikkieläimiä ja vieraita. Kenkien, vaatteiden, lastenvaunujen, polkupyörien, rullalautojen, rullaluistimien ja kaiken muun mukana kulkeutuu myös paljon likaa. Eteisen lattian on sen vuoksi kestettävä hyvin kulutusta ja naarmuja.

Lue lisää salin lattiasta

Testaa ulko-oven lähettyvillä olevaa likaa eri lattiamateriaaleihin

Pyysimme Style By Carolan sisustajalta ja rakennussuunnittelijalta Carola Sahlénilta vinkkejä eteisen lattian valintaan. Hän kertoo, miten hän itse valitsi eteisensä lattian:

“Vein kotiin muutamia erilaisia lattianäytteitä. Hain sen jälkeen ulko-oven lähettyvillä olevaa likaa ja kuraa ja testasin missä lattiamateriaalissa se näkyy vähiten!”

Harmaa laminaattilattia on hyvä valinta eteiseen

Harmaa laminaattilattia on erittäin hyvä valinta eteiseen. Kun eteiseen kulkeutuu savea, likaa ja kiviä, on hyvä, että lattia on jo ennestään saven värinen. Se säästää aikaa eikä lattiaa tarvitse siivota yhtä usein, hän naurahtaa.

“On mukavaa, jos lattia voi näyttää likaisenakin kuin puhtaalta. Puukuvioitu laminaatti on pakko siivota lapsiperheessä vähintään kerran päivässä, jos sen halutaan näyttävän siistiltä.”

Laminaatti ja vinyyli sopivat eteisen lattiamateriaaliksi

Pergon laminaatti- ja vinyylilattioiden vahva pinta kestää hyvin iskuja, kulutusta, naarmuja, kosteutta ja likaa. Lisäksi ne on helppo siivota, koska lika ei pääse tunkeutumaan pintakerroksen läpi.

Älä valitse liian tummaa lattiaa

Carola vinkkaa myös, ettei eteiseen kannata valita liian tummaa lattiaa, jos eteinen ei ole iso ja valoisa. Tumma lattia nimittäin imee itseensä päivänvaloa ja voi saada koko huoneen tuntumaan pimeältä.

  • Eteisen lattian tulee kestää hyvin kulutusta ja naarmuja.
  • Laminaatti- ja vinyylilattia sopivat hyvin eteiseen.
  • Harmaassa lattiassa lika ei näy yhtä hyvin.
  • Tumma lattia imee päivänvaloa pienessä eteisessä.

Lue lisää salin lattiasta

Aiheeseen liittyviä tarinoita