Kevätsiivous

Kevätsiivous

Kun kevätauringon säteet vihdoin lankeavat ikkunoista, monille tulee äkillinen tarve siivota. Se on vain loogista, koska auringonsäteet valaisevat armotta ikkunaruutujen tahrat ja lattialla tanssivat tomuhiukkaset. On kevätsiivouksen aika!

Muinainen tapa

Kevätsiivous ei ole mikään uusi villitys – kevätsiivous ennen pääsiäistä on muinainen juutalainen traditio ja muinaiset persialaiset juhlivat uudenvuodenpäivää, Nowruzia, suorittamalla kevään ensimmäisenä päivänä seremonian nimeltä Khouneh Tekouni. Sen suora käännös on "talon ravisteleminen", ja perinne elää yhä Iranissa.

Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kevätsiivous on peräisin 1800-luvulta, jolloin ihmiset lämmittivät talonsa polttamalla hiiliä ja puuta. Kun ilma lämpeni maaliskuussa, oli aika avata ovet ja ikkunat ja päästää savu ja tomu ulos.

Puhdas koti lieventää stressiä

Vaikka meillä nykyään on pölynimurit, vähemmän sotkeva lämmitys ja sähkövalot, kevät tuntuu edelleen oikealta hetkeltä kuurata talo lattiasta kattoon.

Vaikka et viettäisi kovin paljon aikaa kotona, kevätsiivous voi silti tehdä ihmeitä. Eikä kyse ole vain siitä, ettei ilma tunnu pölyiseltä. Töiden jälkeen on paljon helpompi rentoutua, kun koti on puhdas.

Pidä lattia puhtaana

Siirrä huonekalut pois tieltä, jotta saat siivottua niiden alta ja takaa, pyyhi pölyt kaappien päältä ja sisältä, ja pyyhi lattiat kunnolla. Eri lattiamateriaalien puhdistusmenetelmät eroavat hieman toisistaan, mutta tietyt perusperiaatteet pätevät kaikkiin lattioihin.

Poista hiekka ja muut naarmuttavat roskat imuroimalla lattia usein, mieluiten useammin kuin kerran viikossa. Sen lisäksi että lika näyttää ikävältä, se voi kertyä lattian naarmuihin. Saat lattian liitokset ja urat puhdistettua paremmin, kun imuroit puun syiden ja lattian saumojen suuntaisesti.

Pyyhi lattia kostealla mopilla noin kerran viikossa, mutta älä käytä liian märkää moppia, koska se voi vahingoittaa joitakin lattioita.

  • Siirrä huonekalut pois tieltä, jotta saat siivottua niiden alta ja takaa.
  • Imuroi lattiat usein.
  • Pyyhi lattiat kostealla mopilla, mutta älä liian märällä.
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
26.4.2016
16.10.2015
Top