FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Kestävä tammilaminaatti – valitse kestävyys AC-luokituksen avulla

29. heinäkuuta 2017

Tammilaminaatteja on saatavana kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin ja ympäristöihin. Pergolla on erilaatuisia tammilaminaattilattioita, joiden kulutuksen-, naarmun- ja iskunkestävyys vaihtelee. Lattiat noudattavat eri kestävyysluokituksia (AC-luokitus).

Käytämme eri luokituksia, koska lattiaan kohdistuva rasitus vaihtelee eri huoneissa: vierashuoneen lattia kuluu vähemmän kuin keittiön lattia, johon kohdistuva kulutus puolestaan on paljon vähäisempää kuin esimerkiksi pääkaupungin keskusrautatieaseman odotushallissa.


AC-luokituksen eurooppalainen normi

AC-kestävyysluokituksen eurooppalainen normi alkaa numerosta 21. Tämä kestävyysvaatimus asetetaan kevyelle tai kohtalaiselle kulutukselle altistuvalle makuuhuoneen (esimerkiksi vierashuoneen) lattialle. Asunnoissa ylin luokitus on 23, ja lattian on tällöin kestettävä jatkuvaa käyttöä olohuoneessa, eteisessä ja käytävillä.

Kaupallisissa kiinteistöissä käytetään luokituksia 31–34. Tällaisia tiloja ovat hotellihuoneet, konferenssihuoneet ja pienet toimistot, luokkahuoneet, myymälät, julkisten rakennusten käytävät ja muut kouluympäristöt, tavaratalot sekä yleiset tilat, kuten matkakeskukset ja vastaavat.


Pergon laatutasot

Pergon laminaattilattioiden alhaisin luokitus on 32. Asuntokäyttöön tarkoitettujen lattioiden laatutaso on nimeltään Living Expression. Original Excellence -lattioilla on luokitus 33 ja ne kestävät ylivoimaisesti arjen kaikkia rasituksia. Korkein laatutaso on Public Extreme, luokitus 34, joka tarkoittaa äärimäisen hyvää kestävyyttä kovaan rasitukseen joutuvissa julkisissa tiloissa.


Tammilaminaatin testaus todellisuudessa

Pergo toteutti marraskuussa 2014 testin Kööpenhaminan päärautatieasemalla (Hovedbanegården) asentamalla luokan 34 tammilaminaattilattian rautatieaseman pääsisäänkäynnin sisäpuolelle. Lattia oli paikallaan muutaman päivän ja sinä aikana yli 500 000 ihmistä käveli sen päältä. Monilla oli mukanaan pyörällinen matkalaukku, lastenvaunut tai polkupyörä. Lattia oli kokeilun jälkeen miltei uuden veroinen, vaikka puoli miljoonaa ihmistä oli käyttänyt sitä.

Pergo Infographic Hard wearing oak flooring ac ratings


  • Eurooppalaisen AC-kestävyysluokituksen luokat ovat 21–34.
  • Pergon tammilaminaattien luokitus alkaa numerosta 32.
  • Kööpenhaminan keskusrautatieasemalla tehty testi osoitti Pergon tammilaminaatin äärimmäisen kestävyyden.

Löytää lattiamme

Laminaatti  |  Vinyylilattia

Etsitkö Pergo jälleenmyyjä lähistöltä?

Löydä jälleenmyyjä


Jaa tämä artikkeli