Erityyppiset lattialämmitykset

Erityyppiset lattialämmitykset

Lattialämmitys on yksinkertainen keino luoda kotiin hieman luksusta. Pohjolan pitkä talvi tuntuu siedettävämmältä, kun jalkojen ei tarvitse palella edes kylmänä talviaamuna. Hankkiessasi lattialämmityksen et tarvitse rumia lämpöpattereita ja voit lisäksi alentaa muun kodin lämpötilaa parisen astetta, koska lattialämmitys lämmittää koko huoneen.

Valittavana on erityyppisiä lattialämmityksiä: vesi- ja ilmakiertoinen sekä sähköllä toimiva.

Lattialämmitystä voidaan käyttää vinyylilattian, laminaattilattian ja klinkkereiden.


Vesikiertoinen lattialämmitys

Lämmin vesi johdetaan lattian alla olevaan betonilaattaan valettuja kupari-, teräs- tai polyeteeniputkia pitkin. On myös olemassa puupalkistoon asennettavia vesikiertoisia järjestelmiä, jolloin solumuovista ja alumiinipellistä koostuvia moduuleja asetetaan aluslattian päälle tai palkiston varaan.

Järjestelmä voidaan kytkeä kaikentyyppisiin lämmönlähteisiin, kuten kallio- ja aurinkolämpöön tai pellettikamiinaan, mutta myös vesikiertoiset lämpöpatterit voidaan konvertoida toimimaan vesikiertoisessa lattialämmitysjärjestelmässä.


Sähkötoiminen lattialämmitys

Sähkötoimisia lattialämmityksiä on olemassa neljää eri tyyppiä: lämpökaapelit, lattialämmityskalvo, matalavoltti ja itsesäätelevä lattialämmitys. Lämpökaapelit ovat tavallisimpia ja vievät melko vähän tilaa.

Pergon lattialämmitysjärjestelmä Quickheat koostuu lämmityskierukoilla varustetuista matoista, jotka on helppo levittää paikalleen ja napsauttaa yhteen ilman sähkömiehen apua. Sen jälkeen pitää vain asentaa termostaatti ja vikavirtakatkaisin seinälle ja kytkeä ne pistorasiaan. Quickheat-lämmitysjärjestelmän päälle voi tietenkin asentaa Pergon laminaatti.


Ilmakiertoinen lattialämmitys

Ilmakiertoisessa lattialämmityksessä lämmin ilma kiertää lattian alla olevaan betonilaattaan valetuissa tuuletusputkissa puhallinjärjestelmän avulla. Tämäntyyppinen lattialämmitys ei ole vielä kovin tavallinen asunnoissa, mutta sitä käytetään jonkin verran uusissa rakennuskohteissa.

Pergo-infographic-pergo-quickheat
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
15.10.2015
Top