Asunnon myynnin valmistelut

Asunnon myynnin valmistelut

Kun valmistaudut myymään kotisi, kannattaa miettiä, mitä olisi syytä remontoida ja kunnostaa ennen ensimmäistä näyttöä. Jotkut remontit ovat kannattavampia kuin toiset.

Ruotsalaisten kiinteistönvälittäjien tekemän tutkimuksen mukaan parketin hionnalla ja seinien maalaamisella valkoisiksi on suurin vaikutus kiinteistön kauppahintaan. Toisin sanoen näkyvimmät pinnat on kannattavinta, ja usein myös edullisinta, remontoida. 

Vastaremontoidut kiinteistöt ovat halutuimpia

Vastaremontoidut kiinteistöt ovat nykypäivän asuntomarkkinoilla ehdottomasti halutuimpia. Pienikin remontti kannattaa, ja jos haluat saada kodistasi parhaan mahdollisen hinnan, kannattaa ainakin näkyvimmät pinnat siistiä.

"Laminaattilattia on huomattavasti parkettia kestävämpi"

Jos asunnossasi on puu- tai parkettilattia, hio se. Muusta materiaalista valmistettu lattia voi olla hyvä uusia kokonaan. Parketti on tällä hetkellä suosituin lattiamateriaali, mutta vinyyli- ja laminaattilattiat näyttävät täsmälleen parketilta, mutta ovat huomattavasti halvempia. Yksi laminaattilattian eduista on, että se on huomattavasti parkettia kestävämpi.

Uudesta saa kulunutta paremman hinnan

Jos budjettisi on pienempi, vinyylilattiakin antaa paremman vaikutelman kuin vanha ja kulunut parketti. Vaikka parkettilattia on ostajasta houkuttelevampi, lattia on kuitenkin selvästi hyvässä kunnossa, ja uudesta saa yleensä paremman hinnan kuin vanhasta ja kuluneesta.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ostajat kiinnittävät näytöissä eniten huomiota keittiöön ja olohuoneeseen, koska niissä vietetään eniten aikaa. Vastamaalatut seinät ja kauniit lattiat antavat hyvän ensivaikutelman, mikä puolestaan lisää kauppojen syntymisen todennäköisyyttä.

Näkyvin remontti on myös kannattavin


  • Näkyvin remontti on myös kannattavin.
  • Hio kulunut parketti ja uusi muut lattiat.
  • Saat aina paremman hinnan, kun kauppatavara on uutta.
  • Keittiö ja olohuone ovat tärkeimmät remonttikohteet.
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
2.7.2015
15.12.2015
Top