Ympäristö

Environment

Me Pergolla välitämme yhtä paljon ympäristöstä, jonka luomme kotiisi, kuin ympäristöstä, jonka jaamme yhdessä kodin ulkopuolella. Kun valitset jonkin lattioistamme, sinun on pystyttävä tuntemaan olosi turvalliseksi tietäen, että se on tuotettu minimimäärällä luonnon resursseja. Olemme ylpeitä voidessamme sanoa: Voit tehdä niin.

Original Laminate

Ympäristöstrategiamme vaikuttaa raaka-aineiden, tuotantoprosessien, kuljetuksen ja pakkauksen vaihtoehtojen valintaan. Kyse ei ole pelkästään kauniista sanoista. Olemme hyvin ylpeitä siitä, että laitamme ympäristönsuojelulliset tavoitteet toimimaan. Tuotteidemme sisällöstä 80 % koostuu metsäteollisuuden ylijäämäpuusta. Käytämme vain uusiutuvia puulajeja, kuten mäntyä ja kuusta – emme lainkaan eksoottisia puulajeja tai uhanalaisia sademetsien puita.

Olemme kehittyneet tässä suhteessa paljon. Saimme myös ensimmäisenä lattiavalmistajana tuotteemme sertifioitua Joutsenmerkillä, joka on virallinen pohjoismainen ympäristömerkki. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) -sertifioidut tuotteemme puolestaan tarkoittavat, että tuotteidemme raaka-aineena käytettävä puu on peräisin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti hoidetuista metsistä. Haemme koko ajan uusia ratkaisuja, jotka ovat sekä taloudellisia että kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia. Koska uskomme, että näistä toinen ei voi toteutua ilman toista.

   PFEC   Ü-symbol

EPD logo   A+ logo

M1 logo   Ecolabel EU

Wood Parquet

Pergo sai ensimmäisenä lattioita valmistavana yrityksenä Pohjoismaiden virallisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin, laminaattilattioilleen. Tavoitteenamme on saada sama merkki myös uusille puulattioillemme. Merkki osoittaa, että kaikki tuotteemme ovat ympäristön kannalta hyvä valinta, sillä ympäristövaikutukset on otettu huomioon tuotteen koko elinkaaren ajalta. 

Ympäristöä kunnioittava puulattia 
Kaikki puulattioidemme valmistuksessa käytettävät materiaalit on tutkittu ja valikoitu huolella, jotta voimme olla varmoja niiden ekologisesta alkuperästä. Runko on valmistettu kuusesta tai männystä. Pintakerroksessa on käytetty Euroopan kestäviä tammi- ja saarnivaroja. Kaikki käyttämämme suojalakat ja öljyt täyttävät tiukat kansainväliset päästöjä koskevat standardit, joten voit nauttia puulattiastasi tietäen, että se on valmistettu ympäristöä kunnioittaen.

Nordic Ecolabel    PEFC

 

Vinyl Plank and Tiles

Kun uudet vinyylilattiat suunniteltiin, kestävä kehitys on kaikkein tärkeää. Energiatehokkaassa erittäin modernissa valmistusprosessissa jätteen määrää on vähennetty, joten lopputulos tuntuu hyvältä jalkojen alla ja säästää luontoa.

Kuten kaikki Pergo-lattiat, myös vinyylilattiamme ovat erittäin helppohoitoisia ja säilyvät oikein hoidettuina kauan. Näin ollen lattian käyttöiän aikainen ympäristövaikutus jää kokonaisuudessaan vähäiseksi.

  • 100% orto-ftalaattivapaa
  • Hyvin pienet VOC-päästöt
  • Jätteet voidaan kierrättää
  • Energiatehokas tuotanto