Laminaattilattian historia

Laminaattilattian historia

Eteläruotsalaisen Perstorp-yhtiön tunnettujen korkeapainelaminaattien myynti laski 1970-luvun puolivälissä rajusti. Yhtiö reagoi tilanteeseen perustamalla vuonna 1977 työryhmän, joka sai tehtäväkseen keksiä aiemmin menestyneelle tuotteelle uusia käyttökohteita. Työryhmä sai nimen "Idé-77", ja se kokosi yli sata ideaa, jotka vaihtelivat keilaradoista jääkiekkokaukaloihin, bussipysäkkeihin ja viljasiiloihin.

Idea nro 23
Idea nro 23 työryhmän listalla oli "Perkett-laminatgolv" (laminaattilattia). Se oli yksi harvoista ehdotuksista, joihin liittyi mahdollinen tuotenimi. Lisätutkimusten ja -testien jälkeen idealle nro 23 näytettiin viimein vihreää valoa, ja syksyllä 1979 käynnistettiin ensimmäistä kertaa Perstorpin laminaattilattian Perstorp Golv GL80:n tuotanto.

Uuden lattiapäällysteen synty
Perstorpin innovaatio merkitsi täysin uudenlaisen lattiapäällysteen syntyä. Vastoinkäymisistä poikinut ehdotus sai jalansijaa ja kasvoi ajan mittaan pienestä lisätuotteesta kokonaiseksi osastoksi ja lopulta erilliseksi yhtiöksi, joka sai nimekseen Perstorp Flooring AB. Nykyään yhtiö tunnetaan nimellä Pergo.