FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Miten hoidan laminaattilattiaani?

Pergon huipputiivis TitanX™-pinnoite estää lian tarttumisen, joten Pergo-laminaattilattiat on helppo puhdistaa

Laadukkaiden, ergonomisesti suunniteltujen kunnossapitotarvikkeidemme ansiosta sinun on entistä helpompaa pitää lattiat pidempään uudenveroisina. Pergo-lattiasi pysyy hohtavana, jos vältät tavallisten puhdistustuotteiden, kuten saippuoiden ja puhdistusaineiden käyttöä, sillä ne muodostavat kalvon lattian pinnalle. Oikein käytettynä Pergon all round -erikoispesuaine poistaa lian jättämättä lattian pintaan kalvoa.

Miten hoidan laminaattilattiaani?

Laminaattilattian puhdistus: tahrojen poistaminen

Laminaattilattian puhdistus: kengän korkojen jälkien poistaminen

Laminaattilattian puhdistus: nesteiden poistaminen

Normaali siivous

Pyyhi lattia nihkeällä mopilla vain tarvittaessa. Käytä Pergo All round Floor Cleaner -puhdistusainetta ja Pergo-moppiliinaa. Kostuta moppiliina lämpimällä vedellä ja Pergo All-round Floor Cleaner -puhdistusaineella (sekoita 2 korkillista Pergo All-round Floor Cleaner -puhdistusainetta (käytä pullon korkkia) 10 litraan vettä). Sekoita huolellisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti. Älä annostele liikaa. Käytetty moppi on pestävä merkintöjen mukaan lämpötilassa 60 °C ilman lisäaineita. Älä käsittele suurempia kuin 15 – 20 m²:n alueita kerrallaan. Varmista, että lattia on kuiva nihkeämoppauksen jälkeen.

Hyvin likaiset tai tahraiset lattiat

Poista sitkeät tahrat tai merkinnät käyttämällä Pergo All-round Floor Cleaner -puhdistusainetta ja puhdasta moppia, liinaa tai naarmuttamatonta valkoista tai punaista sientä, jos tarvitset tehokkaampaa käsittelyä. Anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Poista tahra pyyhkimällä se pois puhtaalla mopilla, joka on kostutettu haaleaan veteen. Toista tarvittaessa. Pyyhi kuivaksi jälkeenpäin.

Tahranpoisto-opas

Tahraiset alueet: Käytä kohtaan Pergo All round Floor Cleaner -puhdistusainetta. Anna puhdistusaineen vaikuttaa tahraan muutaman minuutin ajan. Poista tahra pyyhkimällä se pois puhtaalla mopilla, joka on kostutettu haaleaan veteen. Toista tarvittaessa.

Suklaa, rasva, mehu, likööri, viini: Ruiskuta Pergo All round Floor Cleaner -puhdistusainetta tai käytä lämmintä vettä, johon on lisätty All round Floor Cleaner -puhdistusainetta. 

Terva, värikynä, huulipuna, kengänkiillotusaine, muste, hiili, kynsilakka, savukkeet: Denaturoitu alkoholi, asetoni tai kotitalouspuhdistusaine 

Steariini, purukumi: Anna kovettua ja raaputa pois varovasti.

Vältä vahausta ja kiillotusta

Älä koskaan vahaa tai kiillota Pergo-laminaattilattiaa. Älä koskaan hankaa lattiaa teräsvillalla tai muulla karkealla materiaalilla, sillä se voi vahingoittaa lattian ulkonäköä ja rakennetta.

Lisäkäsittelyt

Jotkin kuvioidut pinnat edellyttävät seuraavanlaista erityiskäsittelyä:

Mattapinnat. Yleensä lika tarttuu tiukimmin mattapintaisiin lattioihin. Siksi suosittelemme, että tällaiset lattiat pestään useammin. 

Kiiltävät pinnat. Kuivuneet vesijäljet näkyvät yleensä selvimmin kiillotetuilla pinnoilla. Pyyhi aina kuivalla mopilla nihkeäpuhdistuksen jälkeen. 

Viistereunaiset lattiat. Koska vesi voi kertyä viisteisiin, muista aina pyyhkiä lattia kuivaksi.

Suojaa lattiasi

Suosittelemme, että toimistotuoleissa käytetään erityisiä pyöriä, jotka on tarkoitettu koville lattioille. Suojaa lattia myös käyttämällä huopatassuja huonekalujen jaloissa. Käytä myös aina kynnysmattoa ulko-ovella.

Siivousohjeet

> Imuroi kevyesti

Laminate installation

Imuroi lattia asennuksen jälkeen pehmeällä suuttimella.


> Säännöllinen kunnossapito

Laminate installation

Poista lika tai pöly kuivalla mopilla tai lakaisemalla. Pyyhi lattia Pergon mikrokuitumopilla, joka on kostutettu kädenlämpöisellä vedellä ja yhdellä tai kahdella "korkillisella" Pergon yleispuhdistusainetta. Noudata lattian päivittäisessä siivouksessa Pergon verkkosivuilla annettuja ohjeita. Sopimattomien siivousaineiden käyttö voi vahingoittaa lattian pintaa!

> Suojaus toimistotuolin pyöriä vastaan

Laminate installation

Lattialla käytettävissä pyörällisissä toimistotuoleissa tulee olla nk. "pehmeät pyörät".

> Naarmuilta suojaava kerros

Laminate installation

Huonekalujen jalat tulee suojata Pergon huopatassuilla, jotta lattiapinta ei naarmuuntuisi. Vältä raskaiden huonekalujen yms. vetämistä Pergo-lattiaa pitkin, jotta se ei naarmuuntuisi. Huonekalut tulee nostaa paikoilleen. Varusta sisäänkäynnit laadukkailla ovimatoilla, jotta kenkien mukana kulkeutuva hiekka tai lika ei naarmuttaisi lattiaa.

Siivoussetti

Siivoussetti

PGCLEANKIT
Laadukas moppisetti, jossa erityispitkä ergonominen varsi, liinanpidike ja käytännöllinen tarrakiinnitys moppiliinoja varten.

All round Floor Cleaner

All round Floor Cleaner -yleispuhdistusaine

PGCLEANALL1000
Suunniteltu erityisesti laminaatti-, puu- ja vinyylilattioiden puhdistukseen. Poistaa tehokkaasti lian, rasvatahrat ja kenkien jättämät jäljet. Soveltuu myös päivittäiseen puhdistukseen.

Korjaussetti

Korjausvaha

PGREPAIR
Korjaa vahingoittuneiden lautojen väritys nopeasti ja helposti vahoilla, joiden värit kattavat Pergon puulattioiden sävyt. Sisältää sulatusveitsen, kamman ja 7 vahanpalaa.