Go to content Go to search

Kannattaako valita vinyylilattia vai matto?

Mietitkö uuden lattian asentamista lastenhuoneeseen tai makuuhuoneeseen? Niissä lattian täytyy olla käytännöllinen ja pehmeä. Sekä vinyylilattialla että kokolattiamatolla on mukava kävellä. Lisäksi tällainen lattia soveltuu pienille lapsille, joiden tasapaino ei aina ole paras mahdollinen.

Mitä etuja ja haittoja kokolattiamatolla on vinyylilattiaan verrattuna?

Sekä kokolattiamatto että vinyylilattia vaimentavat ääntä tehokkaasti, koska niiden materiaali ei heijasta ääntä. Tästä on hyötyä lastenhuoneessa, jossa melu voi olla voimakasta, ja makuuhuoneessa, kun akustiikan tulee olla mahdollisimman hillitty. Tästä on hyötyä varsinkin silloin, jos makuuhuone tai lastenhuone sijaitsee toisessa kerroksessa. Vinyylilattia ja kokolattiamatto vaimentavat ääntä suunnilleen yhtä tehokkaasti.

Vinyylilattia on kokolattiamattoa käytännöllisempi

Vinyylilattialla on useita etuja kokolattiamattoon verrattuna. Vinyylilattia toimii erinomaisesti yhdessä lattialämmityksen kanssa. Se torjuu bakteereita, sen hoitaminen on helppoa ja se hylkii likaa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä eduista. Lisäksi täytyy muistaa, että sen puhdistaminen ja korjaaminen sujuu helpommin. Roiskeet voivat imeytyä kokolattiamattoon, mutta vinyylilattialta ne on helppo pyyhkiä pois. Jos lapsi piirtää tussilla lattiaan, jäljet on helpompi poistaa vinyylilattiasta. Pergo-vinyylilattia on helppo korjata. Vain vaurioituneet tai rikkoutuneet lankut tai levyt tarvitsee vaihtaa. Mutta kokolattiamatto täytyy vaihtaa kokonaan.

Jos lapsesi piirtää liiduilla tai maalaa, ja jos lattialle putoaa velliä täynnä olevia tuttipulloja tai lapsi unohtaa käydä potalla, suosittelemme, että asennat vinyylilattian. Se tuo tullessaan kaikki samat pehmeät edut kuin matto, mutta sen puhdistamiseen riittää muutama minuutti. Jos kotona on lemmikkejä, karvojen imuroiminen siltä on helpompaa. Märkä koira ja kokolattiamatto ovat hankala yhdistelmä.

Vinyylilattian etuja

  • Mukava kävellä
  • Vaimentaa ääntä
  • Soveltuu lattialämmitykselle
  • Helppo pitää puhtaana
  • Helppo korjata

Lue lisää:

Oliko tästä artikkelista apua?
Kuinka voimme parantaa tätä artikkelia

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.