Go to content Go to search

Voiko Pergo-puuparkettilattian kanssa käyttää lattialämmitystä?

Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi koskien Pergo-puulattian asentamista tiloihin, joissa on lattialämmitys tai -jäähdytys.

Toisin kuin usein kuvitellaan, puulattioiden yhteydessä voi käyttää lattialämmitystä. Valmisparkettilattia kestää lämpötilan tai ilmankosteuden vaihtelun aiheuttaman rasituksen. Lattialämmitys myös tehostaa parkettilattian jo valmiiksi lämmintä tuntua.

Lattialämmitystyypit

Kaikki Pergo-puulattiat sopivat käytettäviksi matalalämpöisen lattialämmityksen kanssa (sekä liima- että kelluvissa asennuksissa). Puulattian kosketuslämpötila ei kuitenkaan saa ylittää 27 °C-astetta. Pergo-puulattioita voidaan käyttää sekä perinteisen vesikiertoisen tai sähköisen lattialämmityksen että uudempien järjestelmien, kuten aluslattian päälle asennettavien lämmityskalvojen, kanssa. Kun Pergo-puulattia asennetaan lattialämmityksen yhteyteen, ohjeita on noudatettava tarkoin.

Lataa ohjeet

Parkettilattia ja lattialämmitys: muista nämä

Kun puulattia yhdistetään lattialämmitykseen, on varmistettava, että kokonaislämmönvastus on enintään 0,15 m²K/W. Mitä korkeampi lämmönvastus on, sitä kauemmin lattian lämpeneminen kestää ja sitä tehottomampi lattialämmitys on. Pergo-puulattian lämmönvastus on ilmoitettu lattialämmitystä koskevissa erityisohjeissa.

Lattialämmitysjärjestelmän alle on lisäksi tärkeää asentaa eristävä kerros, joka tarjoaa puulattiaa parempaa eristystä. Tällä tavoin lämpö heijastuu pois eristävästä kerroksesta ja johtuu lattian läpi.

Parkettilattia ja lattiajäähdytys

Lattiajäähdytys toimii samalla periaatteella kuin lattialämmitys, paitsi että se käyttää kylmää vettä kuuman sijaan. Koska järjestelmä jäähdyttää alulattiaa, kosteuden tiivistyminen lattian sisään on tärkeää estää kehittyneellä seuranta- ja suojajärjestelmällä. Tämä estää kosteusvaurioiden syntymisen lattiaan.

Lattiajäähdytystä varten lämmönvastuksen tulisi yleisesti olla enintään 0,09 m²K/W. 14 mm:n Pergo-puuparkettilattian lämmönvastus on noin 0,14 m²K/W. Tietynasteinen kapasiteetin menetys on siis huomioitava.

Puulattian asennus lattialämmityksen yhteyteen

Pergo-puulattian voi asentaa kahdella eri tavalla: liimattuna tai kelluvana. Liimattu lattia siirtää lämpöä hieman paremmin. Jos kuitenkin valitset kelluvan asennuksen, suosittelemme sen yhteyteen Silent Walk -alusmateriaaliamme. Yleisiä asennusohjeita noudatetaan, jollei lattialämmitystä koskevissa erityisohjeissa toisin mainita. Jos olet epävarma, kysy neuvoa jälleenmyyjältäsi.

Lataa lattialämmitystä koskevat ohjeet

Lue lisää:

Oliko tästä artikkelista apua?
Kuinka voimme parantaa tätä artikkelia

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.