Go to content Go to search

Voinko höyrypuhdistaa lattiani?

  • Höyrypuhdistimet työntävät kosteutta lattiaan
  • Kosteutta ei saa päästää lattian liitoksiin
  • Kysy myyjältä, voiko lattian höyrypuhdistaa
  • Parketti-, laminaatti- ja vinyylilattiat on parempi imuroida ja pyyhkiä kostealla mopilla

Kosteus läpäisee lattian

Höyrypuhdistuksen ongelma on, että kun lattiaan puhalletaan höyryä kovalla paineella, sen liitoksiin ja kerrosten väliin työntyy kosteutta. Vaikka lattia näyttäisikin kuivuvan pian puhdistuksen jälkeen, kosteus voi saada sen pinnan haalistumaan tai saada lattian värjääntymään, turpoamaan, käpristymään tai jopa murentaa laminaattia.

Olemme kysyneet asiaa useilta höyrypuhdistimien valmistajilta, mutta mikään niistä ei voinut täydellä varmuudella antaa myöntävää vastausta. Paljon riippuu höyryn voimakkuudesta, lämpötilasta ja laadusta. Jos höyry ei heti läpäise lattian liitoksia, eikä laminaatille tai liitoksiin tiivisty kosteutta, menetelmä voi olla sopiva. Höyrypuhdistimen suutin tulee aina peittää mikrokuituliinalla, koska se edistää kuumuuden ja höyryn tasaista jakautumista. Laitetta ei saa käyttää liian pitkään samassa kohdassa, ja lattia tulee puhdistaa lautojen suuntaisesti.

Kysy myyjältäsi

Moni asia riippuu laitteen laadusta. Joissakin laitteissa höyryn voimakkuutta voi säätää, jolloin voit esimerkiksi valita täyden tehon kaakeleille ja minimitehon laminaatille. Kysy ennen laitteen käyttämistä myyjältäsi, voiko hän taata, että laitetta voi käyttää lattiasi puhdistamiseen.

Höyrytyksen sijasta suosittelemme, että imuroit lattian mahdollisimman usein ja pyyhit sen kerran viikossa kostealla mopilla. Älä käytä valkaisuaineita tai liian märkää moppia. Tarjolla on monia juuri sinun lattiatyyppiäsi varten suunniteltuja tuotteita, ja mikrokuitumopit poistavat lian uskomattoman tehokkaasti.

Lue lisää:

Oliko tästä artikkelista apua?
Kuinka voimme parantaa tätä artikkelia

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.