Go to content Go to search

Voiko alkuperäisen Pergo-laminaatin asentaa tilaan, jossa on lattialämmitys tai -jäähdytys?

Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi koskien Pergo-laminaattilattian asentamista tiloihin, joissa on lattialämmitys tai -jäähdytys.

Lattialämmitystyypit

Kaikki Pergo-laminaattilattiat voi yhdistää matalalämpöiseen lattialämmitykseen tai -jäähdytykseen. Kosketuslämpötila saa olla enintään 27 °C sekä perinteisen vesikiertoisen tai sähköisen lattialämmityksen että aluslattiaan sijoitettavien järjestelmien kuten infrapunalämmityskalvojen tapauksessa. Lämmitystyypistä riippumatta asennusohjeita on noudatettava tarkasti.

Lataa ohjeet

Laminaatti ja lattialämmitys: muista nämä

Kun laminaattilattia yhdistetään lattialämmitykseen, on varmistettava, että kokonaislämmönvastus on enintään 0,15 K m²/W. Mitä korkeampi lämmönvastus on, sitä kauemmin lattian lämpeneminen kestää ja sitä tehottomampi lattialämmitys on. Pergo-laminaatin ja eri alusmateriaaliemme yhteenlaskettu lämmönvastus on ilmoitettu lattialämmitystä koskevissa erityisohjeissa.

Lattialämmityksen alle on tärkeää asentaa eristävä kerros, joka eristää paremmin kuin laminaatti. Tällä tavoin lämpö heijastuu pois eristävästä kerroksesta ja johtuu lattian läpi.

Laminaatti ja lattiajäähdytys

Lattiajäähdytys toimii samalla periaatteella kuin lattialämmitys, paitsi että se käyttää kylmää vettä kuuman sijaan. Siksi on tärkeää, että lattiajäähdytystä käytettäessä kosteuden tiivistyminen lattian sisään estetään kehittyneellä seuranta- ja suojajärjestelmällä. Tämä estää kosteusvaurioiden syntymisen lattiaan.

Lattiajäähdytystä varten lämmönvastuksen tulisi olla enintään 0,09 K m²/W. Tämä tarkoittaa, että joissakin tapauksissa minimaalinen kapasiteettihäviö on väistämätön.

Laminaattilattian asennus lattialämmityksen yhteyteen

Kun laminaattilattia asennetaan lattialämmityksen yhteyteen, lattia on aina asennettava kelluvasti. Parhaat tulokset saat yhdistämällä Pergo-laminaattiin Silent Walk -alusmateriaalin. Yleisiä asennusohjeita noudatetaan, jollei lattialämmitystä koskevissa erityisohjeissa toisin mainita. Jos olet epävarma, kysy neuvoa jälleenmyyjältäsi.

Lataa lattialämmitystä koskevat ohjeet

Lue lisää:

Oliko tästä artikkelista apua?
Kuinka voimme parantaa tätä artikkelia

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.